Iwona593 28.12.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Mam pytanie do Monii.Czy udało się zrobić drzwi do pom.gosp. za schodami.Czytałam że wcześniej były propozycje urządzenia tam pralni.My chcielibysmy przez to pomieszczenie wychodzic na duży ogrod za domem.A może ktoś inny pomyslał o takim rozwiązaniu i je zrealizował.????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 28.12.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Drzwi mieszczą się pod schody. Trzeba trochę zmienić wymiary schodów lub zacząć je trochę wcześniej. Po co chcecie tamtędy wychodzić na ogród skoro dwa metry dalej jest wyjście na taras z salonu :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 28.12.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 W przypadku schodów z betonu mieszczą się tylko drzwi przesuwne, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawloczka 29.12.2008 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam wszystkich Jestem tu nowa, chodź czytam Was już od pewnego czasu.. ..czytam, oglądam, podziwiam Na początku forum ktoś wspomniał o Delikatnym, ale wygląda na to, że nikt się nie zdecydował??.. Więc wznowię temat Czy ktoś buduje delikatnego..?? Przymierzamy się z mężem do kupna tego projektu..dlaczego delikatny..??..chcemy mieć dach dwuspadowy i okna w bocznych ścianach, ale tak do końca jeszcze nie zdecydowaliśmy... Pozdrawiam wszystkich..i trochę Wam zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 29.12.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Tu jest wątek z Delikatnym: http://forum.muratordom.pl/projekt-delikatny,t80398.htm?highlight=projekt%20delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 29.12.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 A tu jest dzienniczek: http://forum.muratordom.pl/dziennik-sylwii-i-sebastiana-delikatny,t104260.htm?highlight=projekt%20delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona593 29.12.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Wracam do mojego problemu.Dzięki za odpwiedzi.Mój architekt twierdzi że pod schodami będzie za nisko nawet jeśli się obniży pom.gosp.i przekombinuje schody.Dobre pytanie dlaczego zależy mi na tej zmianie.Otoż dom będzie na wsi .Za domem będę uprawiać długi ogród,będę wieszać pranie. będą bawiły się dzieci, mój pies i tak dalej.Nie wyobrażam sobie żeby wszyscy chodzili przez salon .Poza tym Barwny to bardzo dobry projekt,szczególnie na naszą wąską i długą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/19/1992.jpg życzy Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lahore 01.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Wracam do mojego problemu.Dzięki za odpwiedzi.Mój architekt twierdzi że pod schodami będzie za nisko nawet jeśli się obniży pom.gosp.i przekombinuje schody.Dobre pytanie dlaczego zależy mi na tej zmianie.Otoż dom będzie na wsi .Za domem będę uprawiać długi ogród,będę wieszać pranie. będą bawiły się dzieci, mój pies i tak dalej.Nie wyobrażam sobie żeby wszyscy chodzili przez salon .Poza tym Barwny to bardzo dobry projekt,szczególnie na naszą wąską i długą działkę. W naszym Barwnym mamy drzwi pod schodami, przerobiliśmy pomieszczenie gospodarcze na garderobę. Otwór drzwiowy był normalnej wysokości, schody mamy drewniane, robione były na końcu, aby nie ograniczać wysokości drzwi do garderoby. Schody nie mogły być zabiegowe, są ze spocznikiem. Mieszkamy już pół roku, rozwiązanie się sprawdziło. Mogę wysłać zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.01.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Lahore, wklejaj zdjecia i nie koniecznie tylko schodów Inne też możesz. Przy schodach betonowych jest ten mały problem, ze są zdecydowanie grubsze niż drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 02.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Ja mam schody betonowe, ze spocznikiem. Zostały tak wyliczone podczas wylewania, aby pomieszczenie pod spocznikiem miało wysokość przynajmniej 185cm, a stojąc na spoczniku nie dotykać głową do połaci dachu. I... udało się Drzwi do tego pomieszczenia natomiast otwierają się na zewnątrz (do wewnątrz nie mogły by, bo jest skos drugiego zabiegu schodów), mają standardową wysokość pozostałych drzwi w holu. Wygląda OK. Dodam, że schowek pod schodami to jedna z bardziej udanych modyfikacji jakie wykonaliśmy. Kolejna udana modyfikacja jak dla nas to garderoba na górze. Gdybym budował jeszcze raz, zrobiłbym mała piwnicę na pralnio-suszarnie (np pod gabinetem na dole). Jeszcze nie mieszkam, a już widzę że nie ma gdzie suszyć prania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona593 03.01.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Rawo77,lahore bardzo Wam dziękuję.Poprosze tez o zdjęcia jesli to nie bedzie wielki kłopot.Kochani ,Czy ktoś ma w planach kuchnię bardziej zamkniętą niż jest w projekcie .Wasze kuchnie /na zdjęciach/są wspaniałe ,ale jak to będzie w praktyce?Nie chciałabym, żeby goście z salonu oglądali moje garnki.Lahore-chciałabym rozpoczynajac budowę mieć twoją wiedzę na temat barwnego.Dziś nie odróżniam schodów ze spocznikiem od zabiegowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian19774 03.01.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witamy na forum barwnego i chcemy sie pochwalić, że zalalismy płyte glowna niestety pogoda pokrzyzowała jak sie domyslam nie tylko nam plany i musielismy wstrzymać roboty.Jak tylko troche sie ociepli ruszamy z murami.Czy może ktos doradzic jak nie drogo utwardzić droge dojazdowa?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 03.01.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witamy na forum barwnego i chcemy sie pochwalić, że zalalismy płyte glowna A jak się ma procesor i RAM ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.01.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Rawo77,lahore bardzo Wam dziękuję.Poprosze tez o zdjęcia jesli to nie bedzie wielki kłopot. Kochani ,Czy ktoś ma w planach kuchnię bardziej zamkniętą niż jest w projekcie .Wasze kuchnie /na zdjęciach/są wspaniałe ,ale jak to będzie w praktyce?Nie chciałabym, żeby goście z salonu oglądali moje garnki. Lahore-chciałabym rozpoczynajac budowę mieć twoją wiedzę na temat barwnego.Dziś nie odróżniam schodów ze spocznikiem od zabiegowych. Tak wyglądają schody zabiegowe bez spocznika http://images20.fotosik.pl/123/88c878ab3b643cf9.jpg Albo tak http://www.pimex.pl/pimex2/obrazki/schody/schody1%20copy_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.01.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 A tak ze spocznikiem http://www.markol.pl/pliki/galeria/maxi/732324160.jpg http://www.markol.pl/pliki/galeria/maxi/732099401.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalumpy 04.01.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 WitamyPo dłuższej przewie prezentujemy to co udało nam się wykonać w zeszłym roku.Prace nad dachem wciąż trwają.http://images32.fotosik.pl/429/c7fe0f3169dbf012m.jpghttp://images45.fotosik.pl/45/b9a36348c0692b77m.jpghttp://images29.fotosik.pl/310/cb33441d45bf2e43m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson0406 04.01.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 witamy i pozdrawiamy wszystkich nasz dom powstał w okolicach sieradza,obecnie jest juz ocieplony,mamy okna i dachówke,brakuje tylko drzwi wejściowych,zrobilismy elektryke,kanalizacje i pierwsze posadzki,postaramy sie zamieścić kilka zdjęć z budowy.wprowadziliśmy kilka zmian,podwyższyliśmy ściankę kolankową na wysokość 72cm tj,trzech bloków suporex,pokoje na poddaszu sporo się powiększyły,budynek przy tym wygląda bardzo dobrze ponieważ zostały wydłużone okapy,oczywiście zwiekszyła sie powierzchnia dachu ale warto było,ponadto zlikwidowane zostały pomieszczenia gospodarcze,na tarasie i schowanko w kuchni,w pierwszym przypadku powiekszyła sie klatka schodowa,wylalismy schody ze spocznikiem,a w drugim powiększył sie wiatrołap,naszym zdaniem schowanko w kuchni wielkości 1m kwadratowego na niewiele się zda.napiszcie co sadzicie o tych zmianach,agnieszka i robert Powrót do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 04.01.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 witamy i pozdrawiamy wszystkich nasz dom powstał w okolicach sieradza,obecnie jest juz ocieplony,mamy okna i dachówke,brakuje tylko drzwi wejściowych,zrobilismy elektryke,kanalizacje i pierwsze posadzki,postaramy sie zamieścić kilka zdjęć z budowy.wprowadziliśmy kilka zmian,podwyższyliśmy ściankę kolankową na wysokość 72cm tj,trzech bloków suporex,pokoje na poddaszu sporo się powiększyły,budynek przy tym wygląda bardzo dobrze ponieważ zostały wydłużone okapy,oczywiście zwiekszyła sie powierzchnia dachu ale warto było,ponadto zlikwidowane zostały pomieszczenia gospodarcze,na tarasie i schowanko w kuchni,w pierwszym przypadku powiekszyła sie klatka schodowa,wylalismy schody ze spocznikiem,a w drugim powiększył sie wiatrołap,naszym zdaniem schowanko w kuchni wielkości 1m kwadratowego na niewiele się zda.napiszcie co sadzicie o tych zmianach,agnieszka i robert Powrót do góryA jak Wam poszło z kosztami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson0406 05.01.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Slygado,wszystko wyszło około 150tys,przy czym deski na deskowanie dachu miałem z własnego lasu,dom jest postawiony z suporexu i tutaj było sporo taniej niż przy ceramice,również dachówa jest cementowa firmy euronit,i też wyszła dużo taniej niż ceramiczna,poza tym nie oszczędzałem na materiale,no ale prawdziwe koszty dopiero sie zaczną,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts