Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Szukałam,szukałam i znalazłam. Oto strona z "Muratora"...może się komuś jeszcze przyda :wink:

http://www.muratordom.pl/lazienki/projektowanie/lazienka-na-poddaszu,6417_18959.htm

Czy ktoś jest chętny na udostępnienie fotek z realizacji? Ciekawa jestem jak wyglądadają Wasze barwne łazienki? :roll:

Witajcie, Jestem miedzy młotem a kowadłem :-?

Zamierzam się budować wiosną, więc jest czas na załatwienie całej papierologi, no i po przejrzeniu setek projektów, zostały dwa - prawie bliźniacze:

BARWNY i DELIKATNY

główną różnicą jest dach - cztero- i dwu- spadowy.

Ogólnie wydaje mi się, że dwuspadowy jest bardziej komforty, bo pokoje na poddaszu mają jedynie jedną ścianę ściętą, jednak za barwnym przemawia jego wygląd - bardziej mi jakoś pasuje koperta, niż wygląd ala "stodoła"

Proszę Was o kilka zdjęć z Waszych ukończonych Barwnych, w których widać pokoje na poddaszu, zarówno umeblowane jak i w trakcie budowy :!:

Powiedzcie też, jak Wam się mieszka w domu z takim dachem, no i czy okna połaciowe, nie służą jedynie do oglądania nieba :oops:

Przy okazji może rzucicie okiem na moje zmiany na parterze :D

http://images46.fotosik.pl/216/b8f2638b05ddbd9f.jpg

Co Wy na to :?:

Pozdrawiam.

Ewa.

• 2 weeks później...

...no i kolejna szczęśliwa rodzina mieszka w Barwnym :D

Salon rewelacja!!!

A jak się Wam sprawuje zlew pod oknem w kuchni.Są różne opinie na ten temat.My już mamy wstępny projekt kuchni (właśnie ze zlewem pod oknem), ale niestety jesteśmy jeszcze na etapie instalacji ogrzewania centralnego :lol:

Ja własnie wykańczam łazienkę na dole, po zabudowaniu prysznica,bo nie montowałem kabiny miejsca zostało bardzo mało starcza miejsca dla jednej osoby. Pociesza mnie to, że na gorze jest łazienka duuuużo wieksza.Co do kotłowni to zmieściłem piec firmy Lazar najmniejszy z mozliwych na ekogroszek i nie ma co się oszukiwać, że miejsca na składowanie wegla nie ma!!Może uda sie wygospodarować trochę w garazu na scianie obok kotłowni na groszek pakowany w workach. Pozostaje wybudowanie wiaty obok domu na paliwo stałe i zamiana okna w kotłowni na drzwi. Pomysl nad gazem piec dwufunkcyjny przu dobrze docieplonym domu da sobie w zupełności radę.Ja na pewno tak bym zrobił...