Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam Barwniakow

Mam pytanko odnosnie dachu. JAKIE CALKOWITE KOSZTY PONIESLISCIE NA JEGO POKRYCIE DACHOWKA WRAZ Z ROBOCIZNA ?

Mieszkam w Gdyni i dekarz wycenil mi tak:

Dachówka Erlus Forma angoba szlachetna 7 okien dachowych FTP-v szyba U3

+1 wyłaz,orynnowanie komplet,Łaty,kątr łaty,gwożdzie wkręty

uszczelniacze i wszelkie materiały pomocnicze do wykonania kompletnego

pokrycia dachu

Cena materiałów netto 35086,00

Robocizna netto 11900,00

Razem netto 46986,00 + 7%VAT

I NIE WIEM CZY TO DROGO ?????

chyba nie ma się nad czym zastanawiać .. my tak zrobilismy.. a i tak nie ma jakichs ogromnych powierzchni przez ten zabieg, czyli bez tego bylo by jeszcze mniej.

Prośba do tych, co już mają łazienkę na górze a jeszcze tu zaglądają. Pilne, chodzi o ułożenie muszli, zlewu i wanny, najlepiej pomogłoby mi zdjęcie i opis. Z góry dziękuję.

Edytowane przez Iwona593

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Mój Barwny stoi w stanie surowym w Polsce; dach jest w całości zrobiony razem z oknami w poddaszu a na dole wszystkie otwory okienno-drzwiowe zabiłem deskami.

Planowałem w tym roku go kończycz ale się przeliczyłem bo i tak zabrakło by mi funduszy aby go wykończyć i wprowadzić się, więc zostawiłem swoj domek i teraz siedzę w Anglii i zbieram funty, aby móc go kiedyś skończyć i się wprowadzić z rodziną, więc nie bardzo mam się czym chwalić.

Taka smutna dygresja z mojej strony!

Witam wszystkich BARWNIACZKÓW!:welcome:

Śledze forum od pół roku i też zauroczyłam się Barwnym. Będę budowała Barwnego c132a w okolicach Kielc, narazie mam tylko projekt i tkwie w papierologi:bash: Mam Prośbę do osób które już zaczęły budowę, są w trakcie lub już skończyły o spostrzeżenia, rady, zdjęcia.Każda informacja jest na wagę złota. Może ktoś buduje blisko Kielc (do ok.150km) i mogłabym go obejżeć w realu byłabym wdzięczna.Napewno będę się częściej odzywać na forum jak tylko przebrnę przez formalnośći. Mój email; [email protected]

Pozdrawiam wszystkich formułowiczów.