Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie dzisiaj uprawomocniło nam się pozwolenie na budowe

Teraz tylko czekać na poprawe pogody i ruszamy z budową naszego barwniaczka

:-))))

pozdrawiamy wszystkich budujących wykańczających i rozpoczynających oraz oczywiście już mieszkających

Witam po długiej nieobecności wszystkich BARWNIACZKÓW:p!!!

Cały czas śledziłam wasze poczynania. Ja wreszcie dostałam pozwolenie na budowę i udało mi się wyjść z ziemi i zalać chudziaka. Mam pytanie do tych co mają już postawionego barwnego c132a jaka jest kuchnia i jak rozwiązaliście problem stołu w kuchni? po wylaniu chudziaka kuchnia wydaje mi się niesamowicie mała. Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi, zdjęcia kuchni. Ja jak się nauczę wklejać zdjęcia to je wstawię:yes:

Pozdrawiam wszystkich.

Witam po długiej nieobecności wszystkich BARWNIACZKÓW:p!!!

Cały czas śledziłam wasze poczynania. Ja wreszcie dostałam pozwolenie na budowę i udało mi się wyjść z ziemi i zalać chudziaka. Mam pytanie do tych co mają już postawionego barwnego c132a jaka jest kuchnia i jak rozwiązaliście problem stołu w kuchni? po wylaniu chudziaka kuchnia wydaje mi się niesamowicie mała. Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi, zdjęcia kuchni. Ja jak się nauczę wklejać zdjęcia to je wstawię:yes:

Pozdrawiam wszystkich.

Kuchnię mamy zabudowaną w U, tyle że szafki z jednej strony są trochę płytsze (o 10 cm). Stół też mamy w kuchni - jak w projekcie, i jest OK (mieszkamy już 2,5 roku). Zdjęcia mogę przesłać na maila - będzie szybciej, już zapomniałam jak się wkleja zdjęcia na forum.

dziwne te rozmowy z wykoawcami, to im nie pasuje zamiast teriwy chca co inego robic itd, juz widze co bedzie jak sie zacznie ta budowa na prawde... do 15 musmy wybrac ekpie i mam nadzieje wraz z pierwszym powiewem wiosny ruszymy

Jak już masz dobrą ekipę wybraną to poźniej już tylko lepiej,tylko pamiętaj żeby podpisać z nimi umowę. A jak tam Twoje sprawy papierkowe?? Pozdrawiam

Kuchnię mamy zabudowaną w U, tyle że szafki z jednej strony są trochę płytsze (o 10 cm). Stół też mamy w kuchni - jak w projekcie, i jest OK (mieszkamy już 2,5 roku). Zdjęcia mogę przesłać na maila - będzie szybciej, już zapomniałam jak się wkleja zdjęcia na forum.

lahore czy ja też mogę prosić o zdjęcia barwnego? My ruszamy wiosną w Rurzycy - jak tylko znjadziemy solidną ekipę do SSO! Moj mail: [email protected]

dzieki!

mnie tez powstrzymuje ta pogoda, zimno, ciemno, już też mnie nosi bo coś bym robił, układam plan co w kolejności po SSO, i jak najwięcej chce przemyśleć, bo kasa ogranicza, mam juz kupione okna, i material na scianki działowe, i na całą reszte 80 000 kredytu i i może 20-30 tys na meble i wyposażenie z oszczednosci, obawiam się że będzie mało ale najwyżej zrobie tylko parter reszta na bierząco, zaznacza że większość prac we własnym zakresie, ide troche na żywioł, ale do SSO zrobiłem wszystko sam( nie miałem nigdy doczynienia z budowalnka, osoby z rodziny które mi pomagały tez nie pracuja w budowlance), bez żadnej ekipy (tyko dach robiła ekipa).

Jest to dla mnie spore osiągniecie a jak uda mi się zrobić całą resztę we własnym zakresie to już będzie chyba cud:)

nie mam za dużo zdjęć nie było czasu, zacząłem pisać dziennik, ale nie kontynuuje, trochę tam fotek z zewnątrz. ze środka nie mam fotek. jak ruszę na wiosnę coś wkleje. skrzat i barwny to prawie to samo, widzę że skrzat nie ma pokoju na dole, dla mnie to dyskwalifikuje, no i te pokoiki, przy takim koncie dachu na gorze to już będą b. małe, chyba ze wyższa ścianka kolankowa ale to wtedy całość straci proporcje. Myślę że skrzat to zbędne oszczędzanie, przy całej budowie koszty wyjdą prawie identyczne a funkcjonalność spada znacznie.

Witam Was serdecznie

Moje pytanie kieruje do osób , które zamontowały już okna dachowe.

Jakie okna wybieraliście ? uchylno obrotowe a może z podniesiona osia obrotu??

Zastanawiam się czy zwykle uchylno obrotowe będą ok??

Zaznaczam ze podnosimy scianke kolankowa o 1 maxa.

Pytanie do Konrad&Beata.

Czy jest mozliwosc umieszczenia przez Was kilku zdjec pokazujących sam wykusz???

Jakie okna będą w wykuszu????

Pozdrawiam Marcin