moniar105 05.11.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Długoszątka ile Wam wyszło metrów ocieplenia dachu? I jaki koszt materiałów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długoszątka 06.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 marcinlan82 - Na razie co do ocieplenia to tak zostanie. Chyba że coś jeszcze nam się odmieni przed rigipsami. Na ocieplenie poszło 32 rolki wełny "20" , rolki było kupione okazyjnie więc cenę musisz sobie sprawdzić, firmy ursa. Folia - 3 rolki i sznurek - 4 kg , 6 płyt OSB na strych. Monika i Włodek a jak z łazienką na dole? My też chcemy tam zmieścić prysznic, powiększyliśmy tą łazienkę kosztem kotłowni ale jak to tam wszystko zmieścić to jeszcze trzeba się zastanowić. Macie już jakąś koncepcję? Jak ktoś ma zdjęcia łazienek w barwnym albo fajne pomysły na ustawienie to bardzo poproszę o ujawnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długoszątka 06.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Monika i Włodek jakie macie ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika i Włodek 06.11.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Pieca nie mamy (hehehe), ale mieć będziemy myślę że już na wiosnę kondensacyjny gazowy. Mamy powiększoną łazienkę na dole - kosztem kotłowni- i teraz albo wstawimy ten piec za prysznicem, tak by go nie było widać za ścianką od prysznica, albo w garażu ( proponuje mąż i pan hydraulik, któy to niby rozmawiał z kominiarzem, ze niby można w garażu, ale ja tam się jakoś boję mieć piec z autem razem i lepiej mi się widzi w łazience - zobaczymy jak sie to potoczy). A układ mamy taki, że na wejściu wc po lewej, umywalka po prawej. Za wc prysznic ze ścianką z regipsów, potem było by miejsce na piec i pralke i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinaz 07.11.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 witam, kupiliśmy rownież projekt barwny, będziemy budować tak jak Pan w okolicach Łańcuta. Buduje Pan barwny c132 bo to nasz projekt. Bardzo byśmy chcieli zobaczyć taki domek na żywo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinaz 07.11.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 pierwszy raz na tym forum dlatego trochę trudności:) powyższa wiadomość do- marcinlan82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 10.11.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 (edytowane) barwniaki rosną jak na drożdżach, ja też powiększyłem łazienke na dole kosztem kotłowni, ale jak doszły tynki i dojdą płytki to meijsca nie ma za dużo, wręcz ciasnota prysznic kupiłem 90-tkę. a wymiary łązienki głębokość 160 szerokość 190cm. Co do pieca to już czeka na montaż junkers 14-3c kondensat i do tego zamówiony zasobnik galmet kwadro 100l. ocieplenie na zewnątrz skończone, jeszcze jutro malowanie gruntem i od soboty zaczynamy ocieplać poddasze, sami, na forum jest fajny wątek wszystko pieknie wyjaśnione. z pomiarów wyszło jakieś 150 m2 ocieplenia na skosach, bez stryszku i do tego sufit około 25 m2 wełny daje 25 na skosy i 30 na sufit, można by więcej ale koszta, no i obniża się sufit Długoszątka jeżeli mogę coś doradzić to dajcie chociaż 5 cm w drugiej warstwie wełny, bo przy wełnie tylko miedzy krokwiami robią się mostki temriczne, gdzieś wyczytałem ze krokwie mają 4 razy gorszy współczynnik niż wełna. Marcin macie krokwie wysokości 20 cm że taka gruba wełna wam się tam mieści? Co do łazienki na górze (mam barwny odbicie lustrzane) to wannę lokalizujemy pod skosami, umywalkę na tej ścianie co drzwi na przeciwko okna dachowego, natomiast wc przeniosłem na scianę z kominem bo mam tylko jeden pion, który idzie z parteru i na stryszek i odpowietrzenie na dach. tak dla ułatwienia:) Edytowane 10 Listopada 2011 przez Conrad&Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długoszątka 10.11.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Conrad&Beata , no właśnie, te koszta. Daniel i tak już wszystko sam robi, ścianki, ocieplenie , okna itp. Ale chyba macie rację z tym dodatkowym ociepleniem. Trzeba się nad tym zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 10.11.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 ja też wszystko sam robię z pomocą rodziny za co nic nie place, ale na ociepleniu nie oszczędzam, a jak nie ocieplisz tych krokwi to ewidentnie ciepło będzie uciekać w niebo. to forum jest kopalnia wiedzy, i to sprawdzonej, bo ludzie już pewne rozwiązania maja, można z tego korzystać. Podam ci taki przykład, miałem 3 wyceny od firm za ogrzewanie kompletne, od 28-35 tys poszperałem po forum i zrobiłem sam całość za 11 tys. Jest tu super temat o podłogówce: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?129585-POD%C5%81OG%C3%93WKA-samemu-jak-unikn%C4%85%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3wbardzo mi pomógł, polecam kolejny temat o kotle, który zresztą sam już mam:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?149738-Kocio%C5%82-Junkers-Cerapur-Smart-ZSB-14-3C-w-praktyceno i coś w temacie o ociepleniu poddasza, świetnie opisane:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania... a już nie mówię o całym dziale kominkowym, który też już studiuje od jakiegoś czasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinlan82 11.11.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Conrad&Beata Tak krokwie wysokosci 20. Mam nadzieje ze to co planujemy czyli 30 cm ocieplenia na skosach i na suficie to nie przestrzelony pomysl. Ponoc te koszta poniesione w termiczna czesc budynku maja najwazniejsze znaczenie w pózniejszych kosztach eksploatacji. Dzieki za linki - juz je studiuje bo tez sam wszysto robie "co sie da". Co planujecie nad wykuszem?? My odcinamy sie z wykuszem od budynku. Ocieplimy i juz nie bedziemy tam zagladac. Karolinaz jak najbardziej zapraszamy. na priva wysłałem kontakt do siebie to sie mozemy umówic. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo71 16.11.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Witam jestem także posiadaczem tego superaśnego projektu Barwnego C132 i pozwolenia na budowę .Jednak budowę planuję na wiosnę jak odpuszczą ostatnie mrozy:). Conrad&Beata super modyfikacje .Wasz pomysł na barwnego bardzo mi się podoba . Edytowane 16 Listopada 2011 przez Pablo71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_moorwp.pl 21.11.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witam was wszystkich bardzo gorąco.O kilku dni czytam wasze forum ponieważ tez jestem razemz żona zafascynowany barwnym.Chcialbym się dowiedzieć czy ktoś może buduje ten domek w okolicach Gliwic,a może już ktoś zbudował i mieszka.Moze była by taka,ozliwosc aby zobaczyć ten domek w realu.Pozdrawiam Łukasz [email protected] 664723259 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 22.11.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Pablo71 dzięki za miłe słowa, Marcin my na poddaszu nad wykuszem mamy dość dużo miejsca, może na zdjęciach tego nie widać ale do środka można spokojnie wejść na stojąco, a planujemy tam wstawić łóżko, pewnie to daleka przyszłość, bo kasy na meble starczy ledwie na parter, ale kiedyś na pewno... Zima w tym roku łaskawa, czeka aż ocieplę dach i zamotuje kocioł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_moorwp.pl 24.11.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Witam Widzę ze nikt tu już nie zagląda...chyba nie znajdę pomocy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinlan82 27.11.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Zaglada zaglada. Jesli chodzi o zobaczenie Barwnego na zywo to zapraszamy. Tyle tylo , że nie jestesmy z okolic Gliwic ale Rzeszowa. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_moorwp.pl 29.11.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam Kurcze do Zeszowa troszkę daleko,ale może ktoś bliżej już zbudował barwniaka.Prosze o pomoc jak coś to można pisać.Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson0406 11.12.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ef8cc87e751c84d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 12.12.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Robson, coś ten aparat przekłamuje kolory zdecydowanie bardziej mi odpowiada zestawienie kolorów w salonie w świetle dziennym fajnie wyszło, Sprzeczam się z Żoną o stół, Ona chce w salonie ja chce w kuchni, tylko nie wiem czy taki większy się tam zmieści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson0406 12.12.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Przekłamuje i to na całego,faktycznie przy zapalonym świetle salon nie wygląda za ciekawie-to przez żarówy,w rzeczywistości jest jasno szary,a co do stołu to musicie kupic dwa,bo zarówno tak w kuchni jak i w salonie napewno się przyda,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaania 30.12.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 WITAM WSZYSTICH BARNAKÓW.Dziś zamawiam c132a.Extradom robi adaptacj za 1500zł zastanwim się czy to dobra cena,czy warto?A może adaptacje zobi kierownk budowy ,jak Wy mieliście? Życzę lepszeg 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts