maniekterka 01.01.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Wszystkiego najlepszego w 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzrr 02.01.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 aaania, pamiętaj, że adaptacja adaptacji nierówna. Zapytaj przede wszystkim o zakres usługi. Czy chodzi tylko o wrysowanie budynku w teren, modyfikacje projektu, projekty branżowe czy też o załatwienie wszystkich niezbędnych papierów (a jest tego co niemiara). W woj łódzkim 2011 ceny były bardzo różne od 3000 do nawet 8-9 000 (!). Pani, która nam robiła wzięła 3,5 (usługa obejmowała komplet, łącznie z chodzeniem po różnych urzędach i załatwianiem kwitów). Efektem pracy było pozwolenie. Czy zima przyjdzie czy nie przyjdzie? My zaczynamy c132a od wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długoszątka 03.01.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Franzrr, chyba nie przyjdzie , my zdążyliśmy przekopać kanalizację i wodę do naszego Barwnego, chociaż wydawało się że zima i nie damy rady. myślimy teraz o przekopaniu prądu skoro warunki są tak sprzyjające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długoszątka 03.01.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Maniek&terka dajcie jakieś zdjęcia waszego barwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 05.01.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ja za adaptacje zapłaciłem 1800zl, w tym wszystkie załatwienia w urzędach, łącznie z odrolnieniem działki, dostałem gotowy projekt, który trzeba było tylko osobiście złożyć do urzędu. A zmian mam trochę w projekcie. I tak uważam że to wygórowana cena za parę kresek i pieczątkę.3500 to jakiś kosmos, chyba że wchodzi w to coś więcej, np. projekt woda, kanaliza, projekt wjazdu....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaania 06.01.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam.Chciałbym się dowiedziec jakie macie ogrzewanie .JA jestem na etapie adaptacji i zastanawiam się co wybrać i jakie są tego koszty,ile pali wasz barwniaczek ,czy coś przerobiliście w projekcie? Mój projekt to c132a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 06.01.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 podłogówka na całości, kocioł gazowy kondensacyjny 14kw do tego zasobnik 100l. Awaryjnie kominek akumulacyjny, piec uruchomiłem tydzień temu, więc wrażeń na ta chwilę brak, kominek kupiony ale jeszcze nie zamontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson0406 06.01.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) Witam my mamy piec na ekogroszek,w tamtym roku sezon 2010-2011 spalilismy 5 ton przez 12 miesiecy,to jakies 4000 tys.zl,przy czym nie bylo palone w kominku, Edytowane 6 Stycznia 2012 przez robson0406 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 15.01.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 hej hej a my tak powoli jakoś, ciągle coś,.ale do przodu... cel euro 2012, no jak nie to wakacje trzymajcie proszę kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długoszątka 16.01.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Kitajce na jakim etapie jesteście? u nas elektryka prawie na końcówce. Co tam macie zamiast garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmk52 16.01.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam, Mam pytanie do mieszkańców Barwnego Czy montowaliście wentylatory łazienkowe na dole i o góry ? Planuje zakupic takie wentylatory, ale gdzies czytalem ze nie mozna mieszac wentylacji mechanicznej z grawitacyjna. U mnie w pozostałych pomieszczeniach jest wentylacja grawitacyjna. Czy ktos z Was ma wentylatory zamontowane w łazienkach ? Jak to sie sprawdza w praktyce ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za opinie. TMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 17.01.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 wg mnie, wentylatory łazienkowe nie mają nic wspólnego z wentylacją mechaniczną a spokojnie można je stosować z wentylacją grawitacyjną. A tak na marginesie są mało efektywne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 17.01.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 długoszątka my do elektryka wybieramy sie na dniach jutro materiał na ścianki działowe i od czwartku chłopaki stawiają okna dachowe i pałaciowe juz dawno kupione, tez na dniach wstawiamy a potem nie wiem co juz robic bo złodziejaszki nie śpią niestety.... 10 palet euro nam w piatek po dachówkach ukradli zamiast garażu? zamiast garażu mamy eeeeeeeeeeee bawialnie!!! )) żartuje. Pokój dodatkowy. Duża z nas rodzina. Jestem zakochana w naszym barwnym!!!! wentylacja? - u nas bez szaleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalt1 19.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Witam, chcemy kupić projekt barwnego i jesteśmy zainteresowani zobaczeniem już wybudowanego budynku. Prosimy o kontakt jeżeli budował się ktoś w okolicach wodzisławia śląskiego jastrzębia lub cieszyna bo z tego co widziałem na forum takowi użytkownicy byli. Adres e-mail [email protected]. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długoszątka 30.01.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 W tym tygodniu będą robić nam wycenę ogrzewania, ale coś do końca nie możemy się zdecydować . A wy na co stawiacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 30.01.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 my od początku mieliśmy zamiar robić piec gazowy i kominek z płaszczem wodnym, w piatek byliśmy w kilku firmach i kazdy mówi co innego (( mętlik w głowie tez czakamy na wyceny z 2 punktów okna dachowe dzis wstawili i skończyli ścianki działowe ))) pieknie to wyglada, potem zdjęcia wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długoszątka 30.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 My też mieliśmy zrobić piec gazowy dwufunkcyjny i kominek z płaszczem wodnym, dodatkowo myśleliśmy o solarach ale teraz jeden z fachowców zawrócił mężowi w głowie pompą ciepła powietrze/woda. I też zupełnie zgłupieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 01.02.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 mniej więcej tak to już wygląda ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 03.02.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 jeżeli mogę coś doradzić to nie polecam kominka z płaszczem wodnym, ma on więcej wad niż zalet, polecam poczytać wątek o kominkach na tym forum...też chciałem taki kominek, jednak jak sobie poczytałem to zwątpiłem, wady wg mnie to:skomplikowana instalacja, (pompy, sterowniki, czujniki, ups, problemy z wyregulowaniem tego w zestawieniu np z podłogówką,brak możliwości palenia gdy nie ma prąduzbyt szybkie przepalanie się wkładu, szczególnie tam gdzie są rurki z wodą,koszt instalacjiaby efektywnie wykorzystać tego rodzaju kominek trzeba z salonu zrobić kotłownie i ciągle w nim palićdo tego w przypadku kominka z płaszczem wodnym, często występuje efekt czarnej szyby, w skrócie ciepło w tym wkładzie odbiera woda powodując ochładzanie się spalin, czego efektem jest czarna szyba w kominku i brak widoku ognia. wg mnie nasze barwniaki mają na tyle prostą bryłę i ukłąd pomieszczeń (dodatkowo można go uprościć usuwając ścianę pomiędzy salonem i korytarzem) że spokojnie wystarczy kominek akumulacyjny, można go ewentualnie uzupełnić o rozprowadzenie powietrza, ale niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 03.02.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 jak nikt nie pochwali mojego barwnego - zarzuce focha:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts