moniar105 03.02.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 To będę pierwsza i pochwalę...... fajnie wygląda Wasz domek, tym bardziej że my też mamy z garażu zrobiony pokój. A jak rozwiązaliście wejście do pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 03.02.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Kitajce bardzo pięknie, domek i widoki.... a kominy z pełnej cegły czy systemowe obłożone płytkami klinkierowymi? budujecie w pl? bo coś zimy nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinlan82 03.02.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 No nareszcie jakies zdjecia Super ten Wasz Barwny Kitajce Na jakim etapie jestescie?? My wlasnie w tracie wyceny za instalacje c.o. oraz woda i kanal. Instalacja elektryczna juz zrobiona: pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 05.02.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 dziękujemy! bardzo nam miło! ' kominy? pełna pełna cegiełka, na górze cała nasza trójkę lokujemy (dzieci) musi być wszytko na cacy. teraz szukamy elektryka, to znaczy jakos powoli szukamy bo tak zimno sie zrobiło (tak tak nawet w zielonej górze),jakos zwolniło to wszystko... wycena za wod.kan - powala nas z nóg... z reszta tak samo jak wycena za ocieplenie poddasza wejście do pokoju zamiast garażu? normalnie będzie sie wchodziło tak jak w projekcie z korytarza w tym tygodniu trzeba podjąc pare decyzji i wprowadzać powoli instalatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmk2 05.02.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Czy myśleliście już o elewacji? Co sądzicie o takiej elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 06.02.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 no no ciekawa, podobają mi się te pasy... a może cala w tej żółci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitajce 06.02.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 nawet nie wiecie jak my już mamy dość tej ciasnoty na wynajmowanym od sierpnia M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinlan82 06.02.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 pmk2 super to wyglada. Kitajce chyba nie tylko Wy macie ten problem :) Ale cierpliwości i wszyscy będziemy na swoim wymarzonym :) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekterka 09.02.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 dodaliśmy w końcu pare zdjęć naszego domku. na razie prace na budowie niestety stoją , zimno brrrr mamy nadzieje że już niedługo skończy się zima i ruszymy pełną parą (chyba wszyscy z budujących mają taką nadzieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzrr 14.02.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Wrzuciłem na YT moją wizualizację domku w wariancie I. Byle do wiosny! [url= ][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 16.02.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 kitajce jeżeli to nie tajemnica to ile fachowcy chcą za wod kan i ocieplenie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigos82 21.02.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 witam wszystkich budowniczych tego pieknego przytulnego domku!!!!!!!!!! chcialbym sie dowiedziec ile kosztuje stan surowy zamkniety!? ile materilow potrzeba aby go wybudowac(tzn.pustak, beton ,wiezba, dachowka, bloczek, betonowy na fundamenty)z gory dziekuje!!!!!!!!!!! prosze o wmiare szybka i obszerna odpowiedz!!!!!!!!!!!! pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson0406 22.02.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam, Jaką macie grubość styropianu na dole pod posadzką,chodzi mi głównie o podłogówke,u mnie jest 5cm,nie wiem czy to nie za mało i nie mam w związku z tym strat ciepła,idzie mi troche dużo opału,a cena ekogroszku juz 850 za tone,pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekterka 23.02.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam, Jaką macie grubość styropianu na dole pod posadzką,chodzi mi głównie o podłogówke,u mnie jest 5cm,nie wiem czy to nie za mało i nie mam w związku z tym strat ciepła,idzie mi troche dużo opału,a cena ekogroszku juz 850 za tone,pozdrawiam, Robert Wydaje mi sie że 5cm to troche mało ja planuje dać 10cm. A grzejesz w domku pierwszą zime??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson0406 27.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Wydaje mi sie że 5cm to troche mało ja planuje dać 10cm. A grzejesz w domku pierwszą zime??? nie mieszkamy juz drugi rok,zima w tym roku do lutego była raczej łagodna a nam nie udało się zaoszczędzić na opale,wychodzi dokładnie 5 ton na 12 miesięcy,do tego palimy często w kominku,wydaje mi się że troche dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 29.02.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Ja dałem, 10 cm w podłogę, ale jak bym miał teraz stawiać to myślę ze 15 bym dal, bagatelizowałem ten fakt, bo jakoś człowiek skupia się na ścianach i dachu. a jak się zorientowałem i poczytałem to już za późno, chodzi o wysokości w środku, drzwi tarasowe Włączyłem piec, w grudniu pierwsza zima, wygrzewanie domu, ale jestem zadowolony, na całości podłogówka, dach miałem niedocieplony do końca, w środku około 12-13 stopni cala zimę, w jednym pomieszczeniu dziura na strych, gdzie ciepełko uciekało, no i przez garaż, bo drzwi w środku nie ma. Rachunki za styczeń 420 zł luty 550 zł Myślę że jak docieple dach wstawię drzwi, dom już bez wilgoci, założę rekuperator, to nawet jak będę utrzymywał temp 21 w środku rachunki w najgorsze miesiące nie przekroczą 500 zł. Zakładam że ogrzewanie na sezon nie wyjdzie mnie drożej niż 1800zl. Edytowane 29 Lutego 2012 przez Conrad&Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmk2 29.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jakie macie wymiary bramy garażowej i jakiej firmy? U nas w poniedziałek wchodzą dekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 01.03.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 ja mam zaniżony garaż w stosunku do reszty domu o jakieś 25 cm. brama 245x300, nadproże na półokrągło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmk2 01.03.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 ja mam zaniżony garaż w stosunku do reszty domu o jakieś 25 cm. brama 245x300, nadproże na półokrągło... nie rozumie za bardzo a jakiej firmy masz bramę mogę prosic o zdjęcie z przodu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson0406 01.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Ja dałem, 10 cm w podłogę, ale jak bym miał teraz stawiać to myślę ze 15 bym dal, bagatelizowałem ten fakt, bo jakoś człowiek skupia się na ścianach i dachu. a jak się zorientowałem i poczytałem to już za późno, chodzi o wysokości w środku, drzwi tarasowe Włączyłem piec, w grudniu pierwsza zima, wygrzewanie domu, ale jestem zadowolony, na całości podłogówka, dach miałem niedocieplony do końca, w środku około 12-13 stopni cala zimę, w jednym pomieszczeniu dziura na strych, gdzie ciepełko uciekało, no i przez garaż, bo drzwi w środku nie ma. Rachunki za styczeń 420 zł luty 550 zł Myślę że jak docieple dach wstawię drzwi, dom już bez wilgoci, założę rekuperator, to nawet jak będę utrzymywał temp 21 w środku rachunki w najgorsze miesiące nie przekroczą 500 zł. Zakładam że ogrzewanie na sezon nie wyjdzie mnie drożej niż 1800zl. no właśnie chodzi o wysokość drzwi,u nas murarz wylał za wysoko pierwszą posadzke i dlatego zmiesciło się tylko 5 cm styropianu,u nas roczny koszt ogrzewania to 4000 tys zł,przy ekogroszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts