Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziękujemy! bardzo nam miło!:wiggle: '

kominy? pełna pełna cegiełka, na górze cała nasza trójkę lokujemy (dzieci) musi być wszytko na cacy.

teraz szukamy elektryka, to znaczy jakos powoli szukamy bo tak zimno sie zrobiło (tak tak nawet w zielonej górze),jakos zwolniło to wszystko...

wycena za wod.kan - powala nas z nóg... z reszta tak samo jak wycena za ocieplenie poddasza

wejście do pokoju zamiast garażu? normalnie będzie sie wchodziło tak jak w projekcie z korytarza

w tym tygodniu trzeba podjąc pare decyzji i wprowadzać powoli instalatorów

:jawdrop:

witam wszystkich budowniczych tego pieknego przytulnego domku!!!!!!!!!! chcialbym sie dowiedziec ile kosztuje stan surowy zamkniety!? ile materilow potrzeba aby go wybudowac(tzn.pustak, beton ,wiezba, dachowka, bloczek, betonowy na fundamenty)z gory dziekuje!!!!!!!!!!! prosze o wmiare szybka i obszerna odpowiedz!!!!!!!!!!!! pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!

Witam,

Jaką macie grubość styropianu na dole pod posadzką,chodzi mi głównie o podłogówke,u mnie jest 5cm,nie wiem czy to nie za mało i nie mam w związku z tym strat ciepła,idzie mi troche dużo opału,a cena ekogroszku juz 850 za tone,pozdrawiam,

Robert

Wydaje mi sie że 5cm to troche mało ja planuje dać 10cm.

A grzejesz w domku pierwszą zime???

Wydaje mi sie że 5cm to troche mało ja planuje dać 10cm.

A grzejesz w domku pierwszą zime???

nie mieszkamy juz drugi rok,zima w tym roku do lutego była raczej łagodna a nam nie udało się zaoszczędzić na opale,wychodzi dokładnie 5 ton na 12 miesięcy,do tego palimy często w kominku,wydaje mi się że troche dużo

Ja dałem, 10 cm w podłogę, ale jak bym miał teraz stawiać to myślę ze 15 bym dal, bagatelizowałem ten fakt, bo jakoś człowiek skupia się na ścianach i dachu. a jak się zorientowałem i poczytałem to już za późno, chodzi o wysokości w środku, drzwi tarasowe :(

Włączyłem piec, w grudniu pierwsza zima, wygrzewanie domu, ale jestem zadowolony, na całości podłogówka, dach miałem niedocieplony do końca, w środku około 12-13 stopni cala zimę, w jednym pomieszczeniu dziura na strych, gdzie ciepełko uciekało, no i przez garaż, bo drzwi w środku nie ma.

Rachunki za styczeń 420 zł

luty 550 zł

Myślę że jak docieple dach wstawię drzwi, dom już bez wilgoci, założę rekuperator, to nawet jak będę utrzymywał temp 21 w środku rachunki w najgorsze miesiące nie przekroczą 500 zł.

Zakładam że ogrzewanie na sezon nie wyjdzie mnie drożej niż 1800zl.

Edytowane przez Conrad&Beata

Ja dałem, 10 cm w podłogę, ale jak bym miał teraz stawiać to myślę ze 15 bym dal, bagatelizowałem ten fakt, bo jakoś człowiek skupia się na ścianach i dachu. a jak się zorientowałem i poczytałem to już za późno, chodzi o wysokości w środku, drzwi tarasowe :(

Włączyłem piec, w grudniu pierwsza zima, wygrzewanie domu, ale jestem zadowolony, na całości podłogówka, dach miałem niedocieplony do końca, w środku około 12-13 stopni cala zimę, w jednym pomieszczeniu dziura na strych, gdzie ciepełko uciekało, no i przez garaż, bo drzwi w środku nie ma.

Rachunki za styczeń 420 zł

luty 550 zł

Myślę że jak docieple dach wstawię drzwi, dom już bez wilgoci, założę rekuperator, to nawet jak będę utrzymywał temp 21 w środku rachunki w najgorsze miesiące nie przekroczą 500 zł.

Zakładam że ogrzewanie na sezon nie wyjdzie mnie drożej niż 1800zl.

no właśnie chodzi o wysokość drzwi,u nas murarz wylał za wysoko pierwszą posadzke i dlatego zmiesciło się tylko 5 cm styropianu,u nas roczny koszt ogrzewania to 4000 tys zł,przy ekogroszku