aaania 27.05.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 WITAM. Potrzebuje wykaz stali na fundamęty w c132a .Chciałbym przygotować sobie strzemionka itp. Proszę wysłać na [email protected] z góry dziękuje.Obecnie czekam na pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinlan82 03.06.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Witam po dluzszej przerwie. U nas po gladziiach na parterze. Teraz rozprowadzanie kanalow wentylaci mechanicznej. Plytki kladziemy od nastepnego tygodnia. Czekamy na wasze realizacje wnetrz pozdrawiamy Edytowane 3 Czerwca 2012 przez marcinlan82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 04.06.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Marcin masz już wybraną centrale? Ja jakoś nie mogę się zdecydować... my powoli się wykańczamy parę fotek... Edytowane 4 Czerwca 2012 przez Conrad&Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinlan82 04.06.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Oiekna kuchnia. Nasz bedzie Cmna kolor wenge 24. Z tego co widac to Macie dwa wejscia do kuchni?? jakie podlogi na pietrze??? Co do centrali to na 85 % bierzemy NIKOL 320 lub wiekszy. Polski produkt i co najwazniejsze ma Bypasa. Moze kiedys bedziemy podlaczac GWC - ma taka opcje. pozdrawiam powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 05.06.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Mamy jedno wejście do kuchni tylko z salonu, tak jak w projekcie, co do podług na poddaszu to mamy już kupione panele eger, kolor tez jasny, coś jak na parterze, ale poddasze czeka na swoją kolej, na razie chcemy skończyć dół i w czerwcu się wprowadzić, zostało jeszcze sporo takich drobnostek, a niestety z nimi schodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z7adkraf 12.06.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 witam Was serdecznie, czytam sobie to forum od 3 miesięcy i a od 2 zacząłem budowę barwniaka. Proszę o info ile Wam wyszło m2 tynków wewnętrznych i zewnętrznych. i mam pytanie czy 160 tys to duzo za stan surowy zamknięty bez okien i drzwi na parterze?? Jestem kompletnym laikiem więc prosze o wyrozumiałośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmk2 13.06.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 witam Was serdecznie, czytam sobie to forum od 3 miesięcy i a od 2 zacząłem budowę barwniaka. Proszę o info ile Wam wyszło m2 tynków wewnętrznych i zewnętrznych. i mam pytanie czy 160 tys to duzo za stan surowy zamknięty bez okien i drzwi na parterze?? Jestem kompletnym laikiem więc prosze o wyrozumiałośc 520 m2 tynków dopiero skończyliśmy więc jesteśmy na bieżąco jak dla mnie to dużo 160 za stan surowy otwarty zależy też co na dachu i jakie okolice bo ceny sie różnią i to sporo . My w kuj-pom jakieś 140 za stan surowy zamknięty ( z dachówką)!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z7adkraf 14.06.2012 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) witam, dzieki za info ws tynków, tto 160 tyś to z dachówką Euronit i oknami w dachu a miejsce do Częstochowa. Edytowane 21 Czerwca 2012 przez z7adkraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długoszątka 25.06.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Conrad&Beata widzę że też macie podłogówkę na całym salonie i położone panele, więc mam pytanie. Czy panele nie izolują trochę podłogówki? tzn, czy jest ciepło? Bo nam wszyscy mówią że musimy kafle położyć żeby podłogówka spełniała swoją funkcję a mi się marzy panel w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 29.06.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Conrad&Beata widzę że też macie podłogówkę na całym salonie i położone panele, więc mam pytanie. Czy panele nie izolują trochę podłogówki? tzn, czy jest ciepło? Bo nam wszyscy mówią że musimy kafle położyć żeby podłogówka spełniała swoją funkcję a mi się marzy panel w salonie. grzaliśmy zimą ale na podłogach nic nie było, dopiero tej zimy sprawdzimy jak całość grzeje z podłogami, przed układaniem rurek jakoś to przeliczałem dla paneli i wyszło że będzie ok. całe poddasze też będziemy mieć w panelach... rurki mam co 15 cm, na całym domu, tylko w łazienkach co 10 i w wiatrołapie,myślę że jest dość sporo przewymiarowane, spokojnie rurki mogły być co 20-25 cm. Ja bym się tym nie przejmował na Twoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z7adkraf 09.07.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam ponownie i mam kolejne pytanie ile m2 poszło wam styropianu na elewację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 09.07.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam ponownie i mam kolejne pytanie ile m2 poszło wam styropianu na elewację ? u mnie poszło około 25 kubików styropianu grubości 15 cm, na marginesie już mieszkamy, na razie tylko na parterze ale jest super, nie ma to jak na swoim, sporo jeszcze pracy przed nami, ale teraz już nie ma takiego ciśnienia, więc nawet w tym roku uda nam się pojechać na wakacje, Można powiedzieć że budowa zajęła nam około 2 lat, 2 lata poświęceń ale teraz miło powspominać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigos82 10.07.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 witam! mam zapytanie co do ilosci materilow budowlanych.prosze o odpowiedz gdyz przymierzam sie najprawdopodobniej na przyszla wiosne budowac! ile potrzeba kamieni betonu ,ceramiki lub komorkowego betonu, stali , dachowki itp. Ktos moze ma zapisane ile uzyl materialow na ten piekny domek!!!!!!!!!!! z gory dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z7adkraf 16.07.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 mam kolejne pytanie i prosze o odpowiedź znajacych sie na temacie chodzi o kocił gazowy 2 funkcyjny co moglibyscie polecic do kwoty 3 tyś ?. Oczywiscie na kondnsata mi nie starczy no ale tyle moge przeznaczyc na ten cel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 17.07.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 mam kolejne pytanie i prosze o odpowiedź znajacych sie na temacie chodzi o kocił gazowy 2 funkcyjny co moglibyscie polecic do kwoty 3 tyś ?. Oczywiscie na kondnsata mi nie starczy no ale tyle moge przeznaczyc na ten cel 2 funkcyjne kotły maja parę wad, miedzy innymi, muszą być dużej mocy, co podnosi koszty, temperatura wody jest niestabilna, do tego jeżeli to ma być jeszcze zwykły kocioł nie kondensat, to wg mnie szkoda kasy bo opłaty będą znaczne. Za 3400 masz kondensat junkersa 14-3, mam taki, mała moc małe rachunki, dodatkowo kondensat jest dużo oszczędniejszy od zwykłego, ten ma moc 14 kW a zwykly kocioł 2 funkcyjny to 24-28kW wg mnie nieporozumienie do takiego domku jak barwny. Dochodzi jeszcze koszt zasobnika, ale myślę ze zwykły zasobnik 80-120 litrów i za całość zmieścisz się w kwocie około 4000 zl, a ogrzewanie masz zdecydowanie lepsze. ewentualnie na forum jest też temat o imergasie, kondensat, on jest jeszcze tańszy niż junkers ma moc 12kW jednofunkcyjny plus do tego zasobnik. 1000 złotych różnicy w koszcie zakupu zwróci ci się w dwa lata, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z7adkraf 17.07.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) bardzo dziękuję za odpowiedz, a co sadzicie o obudowach kominkowych "gotowych" czyli z marketu lub allegro ?? Edytowane 20 Lipca 2012 przez z7adkraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 23.07.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 bardzo dziękuję za odpowiedz, a co sadzicie o obudowach kominkowych "gotowych" czyli z marketu lub allegro ?? temat bardzo obszerny, cały dział jest na forum poświęcony kominkom, ogólnie w podobnej cenie możesz mieć lepszy kominek, w marketach to głównie kominki żeliwne, a tu dużo zależy od jakości, za ta samą kasę można mieć kominek stalowo szamotowy, co do obudowy, temat rzeka, najprościej, obudowa zimna - płyty silca obudowa ciepła - cegła lub płyty szamotowe. polecam dział kominki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hzag 28.07.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Witamy Wszystkich! Budujemy Barwnego, wariant I, wersja lustrzana w okolicach Łodzi. Jesteśmy właśnie po więźbie, zabieramy się za dach. pozdrawiamy, hzag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaJaceek 29.07.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam. Mam pytanie na temat wentylacji mechanicznej. Czy w przypadku takiej wentylacji zrezygnowaliście z komina w kuchni i ile było potrzebnych dodatkowych otworów w stropie. Jeżeli mogę to zapytałbym też o przybliżony koszt takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 06.08.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam. Mam pytanie na temat wentylacji mechanicznej. Czy w przypadku takiej wentylacji zrezygnowaliście z komina w kuchni i ile było potrzebnych dodatkowych otworów w stropie. Jeżeli mogę to zapytałbym też o przybliżony koszt takiego rozwiązania? co do komina w kuchni to na początku założyłem że go zlikwiduje, wg mnie nie ma sensu stawiać kominów do wentylacji nawet grawitacyjnej, jeżeli jest sama wentylacja to już lepiej dać kominek wentylacyjny na dach w postaci wywietrznika na dachówce i do niego podciągnąć przewód wentylacyjny np z nad okapu, kominy na dachu to najbardziej newralgiczne miejsca, tam najczęściej przecieka, wiec po co je mnożyć. natomiast w salonie, kotłowni i łazienkach dałem ciągi wentylacyjne, bo i tak musiał być komin do kominka i pieca, ale w rezultacie zdecydowałem się na went. mech. i ciągi wentylacyjne służą mi do np przeprowadzenia instalacji satelitarnej, internetu, a do jednego podepnę wyrzutnie z rekuperatora. Miała być went grawitacyjna ale stanęło na mechanicznej z rekuperatorem, za całość z centralą brookvent 1.1 zapłaciłem około 6000. Sam zakupiłem elementy i rozprowadziłem kanały, Reku powystawowe, prawie nowe z gwarancją. Podłącze też sam. Myślę że przy tej cenie za całość nie miałem się co zastanawiać, przy obecnej technologii budowy, (energooszczędnych i szczelnych domów) wentylacja mechaniczna z rekuperatorem to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts