Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Janson tak jak Janusz pisze mam wycenę dachu Barwnego :)

A jakie masz wątpliwości jeśli chodzi o Skrzata???

P.S. Za niedługo nas stąd wyrzucą i powiedzą, żebyśmy se swój wątek założyli :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam kasia

pomysł z wątkiem dobry, będę Was odwiedzał regularnie :wink:

Jak będę miała cały kosztorys Skrzata to na pewno dam ci znać :)

Pozdrówka kasia

Kasia,

Ja też będę zrezygnowałem z Barwnego :-?

... zdecydowałem się na Barwnego brata czyli Skrzata :D ... jak będziesz miała wycenę skrzacika to mogłabyś mi wysłać ?

Raffyxxx widzisz co się dzieje ? następni

Boże widzisz a nie grzmisz ??? :(

o matko !!

ale się "porąbiło"

po pierwsze poproszę wycenę dechu na @

po 2: kominek jak już ktoś pisał i potwierdził to wczoraj mój kierownik budowy jeżeli kominek będzie w rogu to co z kominem ?? nie może być tak niski jak w projekcie - latarnię budować ?? nie wiem nie znam się na tym ale wizja kilkumetrowego kolosa średnio mi się uśmiecha

po 3: odnośnie kominka i płaszcza wodnego - moi znajomi dealerzy/wykonawcy (także kotły i solary) sami nie mogą dojść do zgody czy z płaszczem czy nie ... DILEMA !!!! kolejna dilema....

po 4: dach 2 spadowy nie zawsze jest tańszy, zobaczcie na koszt wiatrownic !! liczymy 3 na mb średno po 22 zł przy gąsiorach 3x 12 zł a to różnica wiadomo taśmy itd itd no i co ważne przy 2 spadowym jest zdecydowanie mniej docinek niż przy 4 spadowym - musiałbym dostać projekt i na podstawie przykładzie jednej firmny np L15 koramika zrobić wycenę samej dachówki to żaden problem

po 5: za chwilę będę kolejne zdjęcia - acha i nie łamać się nindzia musi być twarda !!

ROM --> jak możesz to wrzuć lineczki swojego" cuda" - na pewno przeczytam z wielką ciekawością .....

Masz na mysli dziennik budowy??? Niestety nie mam :( :oops: :(

Romek faktycznie na zakładanie dziennika budowy to chyba troszkę za późno, ale bardzo chętnie pooglądałabym Twój domek w tym wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=53

Co Ty na to?

witam wszystkich

rafyxx powiedz czy powiększałes wc na dole kosztem pom.gospodarczego?ja tak zrobiłem tzn przesunełem sciane za komin i teraz martwie sie czy czasami nie bedzie za małe pom. gospodarcze.zamierzam miec piec na eko-groszek z podajnikiem.jak to jest u ciebie?

tak przesunięta

razem z kominkiem i przebudową spiżarni (miejsca na tyskie :( )

ROM --> jak możesz to wrzuć lineczki swojego" cuda" - na pewno przeczytam z wielką ciekawością .....

Masz na mysli dziennik budowy??? Niestety nie mam :( :oops: :(

Romek faktycznie na zakładanie dziennika budowy to chyba troszkę za późno, ale bardzo chętnie pooglądałabym Twój domek w tym wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=53

Co Ty na to?

Myslę, że jescze troche za wcześnie na to :D

Jak jescze trochę podgonię budowe to pomyślę nad tym.

Pomysł super :D

Dzieki Kasiu

raffyxx nie bardzo rozumiem,mógłbyś jaśniej.jak przesunełes ściane z kominkiem???chodzi mi o pomieszczenie przy garażu,czy po przesunieciu ścianki od wc w strone pom. gosp.za komin,czy bedzie tam miejsce na piec z podajnikiem

przepraszam źle się wyraziłem :

przesunięcia - zmiany w projekcie:

1. kominek - na ścianę od schodów

2. ścianka działowa między pomieszczeniem gosp. a łazienką (większa łazienka)

3. spiżarnia - szafa przy wejściu (zrezygnowałem ze spiżarni)

dzieki Raffyxx za odpowiedz.napisz mi jeszcze jaki bedziesz miał piec,bo ja mam cały czas wątpliwości co do wielkości pom. gospodarvczego,nie wiem czy zmieści się tam piec z podajnikiem i reszta tego ustrojstwa,bo dla mnie to na kotłownie jest troche mało miejsca.pozdrawiam

Hej,

sorrki ze się wtrącę ale coś mi się zdaje ze niestety ale na piec z podajnikiem może być zbyt ciasno :( Są one dość okazałe, już bez przesuwania ściany to pom jest niezbyt duże. My żeby powiekszyć wc i pom gosp przesunęliśmy ściankę od garażu razem z kominem do tyłu o ok 40 cm, dzięki temu zyskaliśmy trochę powierzchni ale srtaciliśmy na garażu te 40 cm,ma on teraz 5m. Pom gosp jest większe więc z piecem i opałem będzie łatwiej, łazienka ma miejsce na prysznic choć niestety może będzie troszkę kiszkowata jakoś się z tym pogodzimy zwłaszcza że na górze jest ładna łazieneczka, a ta na dole to taka pomocnicza.

KASIU przykro że nam uciekłaś ale nie zapominaj o nas, wkońcu my rodzina :D Bardzo proszę na @ o wycenę dachu.

Pozdro dla wszystkich

Raffyxxx dzięki za zdjęcia z polu bitwy, to wspaniały widok patrzeć jak Barwny rośnie. Dodajesz nam wszystkim napędu do działania. Aby tak dalej :wink:

Andrzejek, skoro potrzebujesz tyle miejsca na ten piec to może poświęcisz mały pokój na pomieszczenie gospodarcze, ja tak robie :roll:

Witam Barwniaków,

Jesteśmy na etapie szukania wykonawców. Czy już robiliście wycenę ile za stan surowy otwarty: robocizna i matriały? Wykonawcy za murarkę + więźba dachowa od 23 do 35 tys, pokusiliśmy się o wycenę na generalne wykonawtwo pod klucz, ale cena zwaliła nas z nóg - 650tys, po odrzuceniu bajerów typu brama na pilota itp wyszło 550 tys. Ale daliśmy też do innej firmy za stan developerski wyszło 280 tys (bez c.o.),