rafalb7 14.12.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jak będę miała cały kosztorys Skrzata to na pewno dam ci znać Pozdrówka kasia Kasia, Ja też będę zrezygnowałem z Barwnego ... zdecydowałem się na Barwnego brata czyli Skrzata ... jak będziesz miała wycenę skrzacika to mogłabyś mi wysłać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 14.12.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Janson tak jak Janusz pisze mam wycenę dachu Barwnego A jakie masz wątpliwości jeśli chodzi o Skrzata??? P.S. Za niedługo nas stąd wyrzucą i powiedzą, żebyśmy se swój wątek założyli Pozdrawiam kasia pomysł z wątkiem dobry, będę Was odwiedzał regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 14.12.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jak będę miała cały kosztorys Skrzata to na pewno dam ci znać Pozdrówka kasia Kasia, Ja też będę zrezygnowałem z Barwnego ... zdecydowałem się na Barwnego brata czyli Skrzata ... jak będziesz miała wycenę skrzacika to mogłabyś mi wysłać ? Raffyxxx widzisz co się dzieje ? następni Boże widzisz a nie grzmisz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.12.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Cześć!! dopiero niedawno dzięki Kasi odnalazłem ten wątek. Jako wielbiciel Zręczno-Barwno-Skrzatów pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że pozwolecie na to że czasami wtrące swoje trzy grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 15.12.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 o matko !! ale się "porąbiło" po pierwsze poproszę wycenę dechu na @ po 2: kominek jak już ktoś pisał i potwierdził to wczoraj mój kierownik budowy jeżeli kominek będzie w rogu to co z kominem ?? nie może być tak niski jak w projekcie - latarnię budować ?? nie wiem nie znam się na tym ale wizja kilkumetrowego kolosa średnio mi się uśmiecha po 3: odnośnie kominka i płaszcza wodnego - moi znajomi dealerzy/wykonawcy (także kotły i solary) sami nie mogą dojść do zgody czy z płaszczem czy nie ... DILEMA !!!! kolejna dilema.... po 4: dach 2 spadowy nie zawsze jest tańszy, zobaczcie na koszt wiatrownic !! liczymy 3 na mb średno po 22 zł przy gąsiorach 3x 12 zł a to różnica wiadomo taśmy itd itd no i co ważne przy 2 spadowym jest zdecydowanie mniej docinek niż przy 4 spadowym - musiałbym dostać projekt i na podstawie przykładzie jednej firmny np L15 koramika zrobić wycenę samej dachówki to żaden problem po 5: za chwilę będę kolejne zdjęcia - acha i nie łamać się nindzia musi być twarda !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 15.12.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 no a teraz obiecane zdjęcia poranek dzisiejszy http://images3.fotosik.pl/293/c3bbafa43560461cm.jpg dla takich widoków rano warto się budować http://images3.fotosik.pl/293/303c9af37cc0602dm.jpg na a teraz do rzeczy: http://images1.fotosik.pl/302/86f7da567917c171m.jpg http://images2.fotosik.pl/293/f9c8f86b5b27b0cdm.jpg http://images2.fotosik.pl/293/769e6cc650264e2dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 15.12.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 ROM --> jak możesz to wrzuć lineczki swojego" cuda" - na pewno przeczytam z wielką ciekawością ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.12.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 ROM --> jak możesz to wrzuć lineczki swojego" cuda" - na pewno przeczytam z wielką ciekawością ..... Masz na mysli dziennik budowy??? Niestety nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 15.12.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witam wszystkichrafyxx powiedz czy powiększałes wc na dole kosztem pom.gospodarczego?ja tak zrobiłem tzn przesunełem sciane za komin i teraz martwie sie czy czasami nie bedzie za małe pom. gospodarcze.zamierzam miec piec na eko-groszek z podajnikiem.jak to jest u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 15.12.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Raffyxxx wysłałam na priva Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 15.12.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 ROM --> jak możesz to wrzuć lineczki swojego" cuda" - na pewno przeczytam z wielką ciekawością ..... Masz na mysli dziennik budowy??? Niestety nie mam Romek faktycznie na zakładanie dziennika budowy to chyba troszkę za późno, ale bardzo chętnie pooglądałabym Twój domek w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=53 Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 15.12.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witam wszystkich rafyxx powiedz czy powiększałes wc na dole kosztem pom.gospodarczego?ja tak zrobiłem tzn przesunełem sciane za komin i teraz martwie sie czy czasami nie bedzie za małe pom. gospodarcze.zamierzam miec piec na eko-groszek z podajnikiem.jak to jest u ciebie? tak przesunięta razem z kominkiem i przebudową spiżarni (miejsca na tyskie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.12.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 ROM --> jak możesz to wrzuć lineczki swojego" cuda" - na pewno przeczytam z wielką ciekawością ..... Masz na mysli dziennik budowy??? Niestety nie mam Romek faktycznie na zakładanie dziennika budowy to chyba troszkę za późno, ale bardzo chętnie pooglądałabym Twój domek w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=53 Co Ty na to? Myslę, że jescze troche za wcześnie na to Jak jescze trochę podgonię budowe to pomyślę nad tym. Pomysł super Dzieki Kasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 15.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 raffyxx nie bardzo rozumiem,mógłbyś jaśniej.jak przesunełes ściane z kominkiem???chodzi mi o pomieszczenie przy garażu,czy po przesunieciu ścianki od wc w strone pom. gosp.za komin,czy bedzie tam miejsce na piec z podajnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 15.12.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 raffyxx nie bardzo rozumiem,mógłbyś jaśniej.jak przesunełes ściane z kominkiem???chodzi mi o pomieszczenie przy garażu,czy po przesunieciu ścianki od wc w strone pom. gosp.za komin,czy bedzie tam miejsce na piec z podajnikiem przepraszam źle się wyraziłem : przesunięcia - zmiany w projekcie: 1. kominek - na ścianę od schodów 2. ścianka działowa między pomieszczeniem gosp. a łazienką (większa łazienka) 3. spiżarnia - szafa przy wejściu (zrezygnowałem ze spiżarni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 15.12.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 dzieki Raffyxx za odpowiedz.napisz mi jeszcze jaki bedziesz miał piec,bo ja mam cały czas wątpliwości co do wielkości pom. gospodarvczego,nie wiem czy zmieści się tam piec z podajnikiem i reszta tego ustrojstwa,bo dla mnie to na kotłownie jest troche mało miejsca.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 15.12.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 dzieki Raffyxx za odpowiedz.napisz mi jeszcze jaki bedziesz miał piec,bo ja mam cały czas wątpliwości co do wielkości pom. gospodarvczego,nie wiem czy zmieści się tam piec z podajnikiem i reszta tego ustrojstwa,bo dla mnie to na kotłownie jest troche mało miejsca.pozdrawiam Hej, sorrki ze się wtrącę ale coś mi się zdaje ze niestety ale na piec z podajnikiem może być zbyt ciasno Są one dość okazałe, już bez przesuwania ściany to pom jest niezbyt duże. My żeby powiekszyć wc i pom gosp przesunęliśmy ściankę od garażu razem z kominem do tyłu o ok 40 cm, dzięki temu zyskaliśmy trochę powierzchni ale srtaciliśmy na garażu te 40 cm,ma on teraz 5m. Pom gosp jest większe więc z piecem i opałem będzie łatwiej, łazienka ma miejsce na prysznic choć niestety może będzie troszkę kiszkowata jakoś się z tym pogodzimy zwłaszcza że na górze jest ładna łazieneczka, a ta na dole to taka pomocnicza. KASIU przykro że nam uciekłaś ale nie zapominaj o nas, wkońcu my rodzina Bardzo proszę na @ o wycenę dachu. Pozdro dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 15.12.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Raffyxxx dzięki za zdjęcia z polu bitwy, to wspaniały widok patrzeć jak Barwny rośnie. Dodajesz nam wszystkim napędu do działania. Aby tak dalej Andrzejek, skoro potrzebujesz tyle miejsca na ten piec to może poświęcisz mały pokój na pomieszczenie gospodarcze, ja tak robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 15.12.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Misia wysłałam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lahore 19.12.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam Barwniaków,Jesteśmy na etapie szukania wykonawców. Czy już robiliście wycenę ile za stan surowy otwarty: robocizna i matriały? Wykonawcy za murarkę + więźba dachowa od 23 do 35 tys, pokusiliśmy się o wycenę na generalne wykonawtwo pod klucz, ale cena zwaliła nas z nóg - 650tys, po odrzuceniu bajerów typu brama na pilota itp wyszło 550 tys. Ale daliśmy też do innej firmy za stan developerski wyszło 280 tys (bez c.o.), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts