groszeq 04.01.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 witaj kaliuszekkg ! Milo slyszec, ze sie ktos buduje "barwnego" w okolicach Wrocka. Bedziemy mogli podgladac jak rosnie Twoj domek . Chcemy zaczac jeszcze w tym roku , pewnie na jesien. Mieszkamy we Wroclawiu ( chociaz juz Go nie widzialem 2 lata ) , ale budowac bedziemy raczej pod miastem ( Wilkszyn, Brzezina?). Pozdrawiamy i zyczymy sukcesow groszeq i Kaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 05.01.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Hej Raffyxxx jak tam Barwny rośnie ? może jakieś nowe zdjęcia ujawnisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag-nieszka123 05.01.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam Was wszystkich serdecznie Jestem właśnie na etapie biegania po hurtowniach i szukania najtańszego betonu komórkowego.Pierwotnie miał to być ytong 36'5 ale ostatecznie zdecydowałam się na suporex 24 i docieplenie- to chyba jednak bezpieczniejsze. Mam w związku ztym pytanie - ile w' Waszych' składach budowlanych kosztuje suporex ?jak myślicie ,czy ze względu na tzw.martwy sezon może potanieć ?czy raczej nie ma na co czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 06.01.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Potanieć chyba nie potanieje , ale pewnie nie podrożeje do marca/kwietnia z tego co mnie informowali w składach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffex 06.01.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam wszystkichRazem z żoną zdecydowaliśmy się na Barwnego, po obejrzeniu kilkunastu projektów. POczątkowo miał być "Dom na 102" ale Barwny wygrał tę rywalizację. Jest super. Na dzień dzisiejszy jesteśmy na etapie podziału działki, a właściwie ziemi, bo nasza działka ma 15000 m2 (1,5 ha). Czekamy aż geodeta zrobi swoje. Potem prawo własności (działka darowizna od rodziców) i dalej projekt i wkońcu wszystkie pozwolenia i budowa (aha i jeszcze gdzieś pośrodku kredyt, heh). Chyba jak wszyscy też coś chcemy zmienić w naszym Barwnym i dostosować go do swoich potrzeb. W związku z tym czy ktoś byłby tak uprzejmy i przesał na skany z wymiarami pomieszczeń, nie mamy jeszcze projektu[email protected]Budować zamierzamy w tym roku niedaleko Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witaj Raffex! Wysłałam Ci to o co prosiłeś Pozdrawiam kolejnego miłośnika Barwnego... Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 06.01.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witaj Raffex ! czy to niedaleka rodzina Raffyxxxa ??? Gdzie zamierzacie postawić swojego Barwnego ? Pomału stworzymy " Barwną Mapę Polski " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 06.01.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Hej Raffyxxx jak tam Barwny rośnie ? może jakieś nowe zdjęcia ujawnisz ? ujawnie niebawem praca, praca i jeszcze raz praca nie było czasu podjechać wiem że dzisiaj ocieplali ściany stropów i robili otok.... wg szefa firmy w przyszłym tygodniu zasypujemy jak pogoda pozwoli to heh.... niech się mury pną do góry !!! Witaj Raffex [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 06.01.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Eh, w kazdej beczce miodu musi byc lyzka dziegciu... Bawilem sie programem do wizualizacji 3d. robilem sobie kuchnie. Po ustawieniu mebli w ksztacie litery "u"" , tak jak na projekcie, wyszlo ze pomiedzy szafkami jest tylko 1,20 m, troche malo . A moze sie myle? A moze dac z jednej strony wezsze szafki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffex 06.01.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Dzięki za serdeczne przyjęcie.Kasieńko Tobie podwójne dzięki za skany, dostałem.zahir1000 - niestety nie ma pokrewieństwa pomiedzy nami, he he, a mamy zamiar się budować 40 km od Warszawy (kawałeczek za Otwockiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 07.01.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Eh, w kazdej beczce miodu musi byc lyzka dziegciu... Bawilem sie programem do wizualizacji 3d. robilem sobie kuchnie. Po ustawieniu mebli w ksztacie litery "u"" , tak jak na projekcie, wyszlo ze pomiedzy szafkami jest tylko 1,20 m, troche malo . A moze sie myle? A moze dac z jednej strony wezsze szafki? Pozdrawiam groszeq bądź tak łaskaw i wstaw coć na forum ewentualnie wyślij priv/@ żona moja osobista bardzo chce zobaczyć taką wizualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 07.01.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Sluze uprzejmie http://images13.fotosik.pl/9/9a6e56a5b1f2cb64m.jpg http://images12.fotosik.pl/9/21b8794f033fdeb4m.jpg http://images14.fotosik.pl/4/fb372e1680a428f0m.jpg milego ogladania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 07.01.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Sluze uprzejmie /CIIAAAAACH dzięki bardzo My od początku wywaliliśmy stół z kuchni, będzie stał miedzy kuchnią a salonem choć z doświadczenia wiemy, że otwarta kuchnia to nienajlepszy pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 07.01.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Mam nadzieje, ze sie przydalo. Nic nie jest jeszcze ustalone na 100 %, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Co do otwartej kuchni... wiem, ze brak drzwi moze byc uciazliwy. Dlatego planujemy zrobienie przesuwanych drzwi, na codzien chowanych w scianie. Ale to tylko gdybanie.. Bardziej martwi mnie te 1,20m miedzy szafkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galezow 07.01.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam, Od okolo 3 miesiecy razem z zona dokladnie obserwujemy forum i uwazamy ze jest do nieoceniona kopalnia wiedzy jezeli chodzi o budowe swojego wtmarzonego domku .Obecnie jestesmy na etapie zalatwiania WZ na swoja dzialke. Na 99% zdecydujemy sie na Barwnego , gdyz uwazamy ze jest po prostu piekny !!! Szukalismy wlasnie czegos takiego: prosta bryla, nie za duzy a zarazem ladny. I to jest wlasnie to!!! Bedziemy budowac w Krakowie. Mam pytanie czy ktos np Raffex z Opola - mozecie mi przeslac te skany odnosnie dlugosci scian. Ja tez jescze nie posiadam projektu Wielkie dzieki Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 07.01.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Mam nadzieje, ze sie przydalo. Nic nie jest jeszcze ustalone na 100 %, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Co do otwartej kuchni... wiem, ze brak drzwi moze byc uciazliwy. Dlatego planujemy zrobienie przesuwanych drzwi, na codzien chowanych w scianie. Ale to tylko gdybanie.. Bardziej martwi mnie te 1,20m miedzy szafkami true... te 1,2 nie zabardzo trzeba się wybrać na jakiś placyk z kredą i wszystko rozrysować .... wychodzi taniej niż zmiana projektu podczas budowy ... żartuję of course moja rada : zatrudnić architekta wiem z doświadczenia co potrafią i u mnie tak będzie, mam w oczach moich znajomych - budują się 200m od nas i ich ciągłe kłótnie co gdzie będzie, miało, musi , to się nie zmieści.... po tygdniu na odwrót... nie !! co do stylu zgadzamy się z żoną więc tak jak architekt zarządzi TAK BĘDZIE , AMEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffex 07.01.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witaj gazelowPOdaj emaila to prześlę Ci te skany z wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliuszekkg 08.01.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 czesc Powiedzcie mi wszyscy Ci którzy przenoszą kominek na drugą stone salonu, gdzie go dokładnie umieszczaciepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galezow 08.01.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 wielkie dzieki Raffex ( z tego wszytkiego nie podalem maila hehehe)jak mozesz to przeslij mi na maila : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 08.01.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 czesc Powiedzcie mi wszyscy Ci którzy przenoszą kominek na drugą stone salonu, gdzie go dokładnie umieszczacie pzdr Dokładnie na przeciwko w róg. Zastanawiam się jednak nad kozą. To nie te kozy co były kiedyś , teraz wyglądają bardzo atrakcyjnie. Są tańsze w inwestycji i utrzymaniu. Muszę się tylko dowiedzieć czy jest szansa żeby mi ogrzała pokój na górze ( małe szanse ). Z kominkiem jest to do zrealizowania nawet bez DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts