Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam wszystkich zakochanych w "barwnym". u mnie to była miłośc od pierwszego wejrzenia. planujemy latem ruszyc z budową.

mam maleńka prośbę: czy mógł by mi ktoś przesłac zwymiarowane wnetrza tego projektu? dziekuje z góry.

aha jeszcze adres :D : [email protected]

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam kaasicaa

...zahir1000 ano się zacznie...

dzisiaj dzwonił do mnie mój kiero i zaczął rozmowę tak:

"... Rafał się porobiło, ale się porobiło....

[ w tym momencie zatrzymałem się na poboczu, tętno 220]

- CO !!!! SIĘ !!!! STAŁO !!!!

- Rafał no porobiło się, ku@#a nie mam sie doczego doczepić normalnie wzór

jak go spotkam to dostanie w paszczę ....

poza tym jakieś kable.... maty, chłopaki walczą :D a ja nie mam czasu podjechać i cyknąć kilka zdjęć... może jutro.... może....

zarir1000 masz jakieś zdjęcia tych "kóz" ?? tak z ciekawości.... ja raczej klasyk żona ma wizję...

Witam kaasicaa

...zahir1000 ano się zacznie...

dzisiaj dzwonił do mnie mój kiero i zaczął rozmowę tak:

"... Rafał się porobiło, ale się porobiło....

[ w tym momencie zatrzymałem się na poboczu, tętno 220]

- CO !!!! SIĘ !!!! STAŁO !!!!

- Rafał no porobiło się, ku@#a nie mam sie doczego doczepić normalnie wzór

jak go spotkam to dostanie w paszczę ....

poza tym jakieś kable.... maty, chłopaki walczą :D a ja nie mam czasu podjechać i cyknąć kilka zdjęć... może jutro.... może....

zarir1000 masz jakieś zdjęcia tych "kóz" ?? tak z ciekawości.... ja raczej klasyk żona ma wizję...

zobacz tu http://www.romotop.pl/

Sluze uprzejmie ,milego ogladania

Dzięki za zdjęcia... Patrzę i patrzę a.... pieca nie widzę....?

W ogóle to nie widzę, żadnego pomieszczenia gospodarczego? Rozumiem, że można mieszkać bez ogrzewania, ale gdzie bym trzymał swoje ukochane wędki??? Przeklętą kosiarkę??? Skrzynki po tyskim???

Groszeq - pls rozwiej moje obawy :D Pozdrawiam

W ogóle to nie widzę, żadnego pomieszczenia gospodarczego? Rozumiem, że można mieszkać bez ogrzewania, ale gdzie bym trzymał swoje ukochane wędki??? Przeklętą kosiarkę??? Skrzynki po tyskim???

o TO TO TO !!

można żyć bez wody, ogrzewania, nawet bez neta ale NIE DA SIĘ ŻYĆ BEZ TYSKIEGO !!!!

A ja wracam do tematu kosztów: ktoś ma całkowity koszt materiałów do stanu surowego otwartego (bez dachu, tylko krokwie)? Szukając wykonawców (straszna posucha u nas) zatrzymaliśmy się na dwóch: jeden za robociznę 35 tys, drugi robocizna plus materiały 108 tys (stan surowy otwarty).

A ja wracam do tematu kosztów: ktoś ma całkowity koszt materiałów do stanu surowego otwartego (bez dachu, tylko krokwie)? Szukając wykonawców (straszna posucha u nas) zatrzymaliśmy się na dwóch: jeden za robociznę 35 tys, drugi robocizna plus materiały 108 tys (stan surowy otwarty).

Witaj.

WG mojego:

- FUNDAMENTY, ŚCIANY NOŚNE I DZIAŁOWE, STROP - 30000,00 + 14000,00 ROBOCIZNA .

- KONSTRUKCJA DACHU (MATERIAŁ) - 6000,00 + 2000,00 ROBOCIZNA WRAZ Z WYKONANIEM ORRYNOWANIA,

- POKRYCIE DACHU DACHÓWKĄ CREATON MATERIAŁ - 16000,00 + 25ZŁ/M2 POŁOŻENIE

- 7 OKIEN DACHOWYCH - 8000,ZŁ

- RYNNY OK 2000,00 - 3000,00

MAMY NADZIEJĘ,ZE W PRZEDZIALE 80000,00 - 85000,00 ZAMKNIEMY SIĘ....

POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH "BARWNIKÓW"

Witaj.

WG mojego:

- FUNDAMENTY, ŚCIANY NOŚNE I DZIAŁOWE, STROP - 30000,00 + 14000,00 ROBOCIZNA .

- KONSTRUKCJA DACHU (MATERIAŁ) - 6000,00 + 2000,00 ROBOCIZNA WRAZ Z WYKONANIEM ORRYNOWANIA,

- POKRYCIE DACHU DACHÓWKĄ CREATON MATERIAŁ - 16000,00 + 25ZŁ/M2 POŁOŻENIE

- 7 OKIEN DACHOWYCH - 8000,ZŁ

- RYNNY OK 2000,00 - 3000,00

MAMY NADZIEJĘ,ZE W PRZEDZIALE 80000,00 - 85000,00 ZAMKNIEMY SIĘ....

POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH "BARWNIKÓW"

ZAPOMNIAŁEM DODAĆ DO 1 POZYCJI,ŻE WRAZ Z 3 KOMINAMI....

Na dniach mam otrzymać pierwsze oferty.

BTW: loko777 lahore: piszecie o betonie komórkowym?

P.S. Mam pytanie do wszystkich: dziś dowiedziałem się z poczty pantoflowej, iż oczekiwanie na zezwolenie budowlane wydłuża sie z powodu tego, iż wodociągi mają opór przed wydaniem warunków. Przez moją działkę (ok. 9 m z frontu) przebiega rura kanalizacyjna. Oczywiście ująłem to w adaptacji czyli 2 m odstęp. Podobno bedą się domagać min. 4 metrów. Oficjalną, pisemną odpowiedź mam dostać za tydzień. Czy tak mogą? Czy muszę się zgodzić? Czy mogą mi zablokować budowę?

Pozdrawiam

Rozwiewam obawy - nie da sie zyc bez Tyskiego! :wink:

a tak na serio:

wedek nie mam, kosiarka ma byc w drewnianym domku na ogrodzie ( taki z Obi); no a piwko w spizarce!

Toaleta ( tylko sedesik i umywalka) na dole ma byc poloczona z pomieszczeniem gospodarczym, ktore zostanie powiekszone kosztem garazu ( odrobinke) i pokoju na tyle ( troche wiecej). Ma tam byc piec i pralka. Jest to oczywiscie wersja z piecem gazowym. Wersja z ogrzewaniem na paliwo stale nie jest jeszcze opracowana :-?

Na miejscu malego pom. gosp. ma stanac grill. :lol:

Hej, witam serdecznie wszystkich "zakochanych" w Barwnym. Od wielu m-cy szukałam najpierw idealnej działki, a jak już ją znalazłam to idealnego (no prawie) projektu......i stało się dzisiaj wysłałam zamówienie. Cieszę się że jestem z Wami

Hej, witam serdecznie wszystkich "zakochanych" w Barwnym. Od wielu m-cy szukałam najpierw idealnej działki, a jak już ją znalazłam to idealnego (no prawie) projektu......i stało się dzisiaj wysłałam zamówienie. Cieszę się że jestem z Wami

may the Force be with you

powinniśmy założyć licznik barwniaków....

ciekawe ilu nas jest. może ktoś się pokusi o podliczenie ??