Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej, witam serdecznie wszystkich "zakochanych" w Barwnym. Od wielu m-cy szukałam najpierw idealnej działki, a jak już ją znalazłam to idealnego (no prawie) projektu......i stało się dzisiaj wysłałam zamówienie. Cieszę się że jestem z Wami

may the Force be with you

powinniśmy założyć licznik barwniaków....

ciekawe ilu nas jest. może ktoś się pokusi o podliczenie ??

Jak ktoś będzie liczył to proszę też mnie wziąść pod uwagę :wink:

Ja też go kocham!!!! :D :D :D

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich nowych symatyków Barwnego... :)

U mnie projekt już dawno po adaptacjach, w poniedziałek podpisuję umowę kredytową z bankiem.

Jak dobrze pojdzie to w marcu zaczynam. Wszystko oprócz gazu mam już na działce.

Dobrze, że na wiosnę będzie z kim wymieniać informacje i poglądy - już nie tylko w teorii, ale i w praktyce :lol: .

Pozdrawiam :p :p :p

Thomass

Kasia napisała

Jak ktoś będzie liczył to proszę też mnie wziąść pod uwagę :wink:

Ja też go kocham!!!! :D :D :D

Kasiu, nie uwzględnienie Cię w tej wyliczance byłoby strasznym nietaktem!!!

Osobiście, przyznaję Ci honorowy numer pierwszy!

Pozdrawiam

Dziękuję Jelcyn!

Wiesz ale numer pierwszy to chyba należy się Raffyxxxowi, bo on przecież pierwszy wbił łopatę :wink:

A tak na serio to zazdroszczę wam tej ciągle powiększającej się ekipy. Za kilka miesięcy będziecie mogli wymieniać się doświadczeniami, a co najważniejsze macie wspólny temat - Barwny.

A z tego co mi wiadomo mojego Skrzata budują oprócz mnie dwie osoby.

Pozdrawiam Was cieplutko kasia

Yelcyn

co do zmian to jest ich trochę:

1. podniesienie ściany kolankowej i zwiększenie okapu

2. likwidacja komina w kuchni, będzie rura spiro. Przeniesienie okapu na drugą stronę, żeby nie ciągnąć po całym suficie tej rury. Poza tym po zamaskowaniu jej obniży się pomieszczenie a i tak nie jest wysokie. Na poddaszu komin zostaje ale przesunięty będzie w stronę ściany

3. likwidacja spiżarni na rzecz większego wiatrołapu

4. zmniejszenie do 60 cm ściany między kuchnią i pokojem

5. w salonie zmiana okna na balkonowe

6. przeniesienie kominka na przeciwległą stronę

7. wysunięcie do przodu schodów

8. w pomieszczeniu gospodarczym likwidacja drzwi zewnętrznych, wejście będzie od środka. Zamierzam w nim zrobić pralnię

9. powiększenie pomieszczenia gospodrczego i wc kosztem gabinetu

10. w łaience na poddaszu przesunięcie drzwi w stronę schodów. Likwidacja jednego okna i przeniesienie drugiego na stroę północną

11. między pokojem 16 i 17 mała garderoba

12. dobudowanie wiaty na drugi samochód i na drewno

13. powiększenie tarasu. Taras będzie poszerzony i będzie zawijał za dom.

Zastanawiam się jeszcze czy nie zmienić porothermu na jednowarstwowy ytong. I to chyba wszystko.

Rafex,

tak na oko to mamy do siebie jakieś 35 km. Ja dość często bywam w Twoich stronach bo mój mąż pochodzi z Otwocka. Kiedy planujecie ruszyć z budową?

dzięki

to co

czekam na skany

a jeśli chodzi o zmiane drzwi w pomieszczeniu gospodraczym

to chodzi o 6 czy 8 ?

a jeszcze ta garderoba to jak ?

oczywiście pytań nasuwa sie cała masa

z czego budujecie

czy macie kosztorys (o to ważne - dam meila)

jakie ogrzewanie

znaczy się

nic innego jak:

dylematy inwestora...

pozdrawiam

Ps. [email protected]

konrado mam pytanie, słyszałaś (łeś) o firmie MKK z Legionowa, zastanawiamy się czy nie powierzyć jej stanu surowego otwartego (my budujemy w Michałowicach koło Raszyna), ale nie mogę nic znaleść o niej na forum. Co do garderoby - my też zrezygnowaliśmy z pomieszczenia gosp przy tarasie, zaczniemy schody o dwa schodki wcześniej i mieszczą nam się drzwi z korytarzyka do garderoby.

konrado

chodziło mi o pomieszczenie gospodarcze nr 6. Likwiduję drzwi zewnętrzne i wejście robię od środka. Tak jak pisał Lahore, jeżeli wysuniesz schody do przodu to wtedy zmieszczą się pod nimi dzwi.

Odnośnie garderoby to będzie między pokojem 16 i 17 z wejściem z holu. Drzwi w 16 będą przeniesione na drugą ścianę , 17 cofnięte w głąb pokoju. Trochę powiększony będzie hol.

Jeśli chodzi o ogrzewanie to planuję kominek z płaszczem wodnym i gaz ziemny (będzie w 2008 narazie w projekcie wpisany będzie eko groszek). Na parterze podłogówka, na poddaszu grzejniki. Zastanawiam się nad rekuperatorem z gwc, ale nie jestem pewna czy przy takiej powierzchni jest to opłacalne.

Budować będę albo z ceramiki 25 + 15 styro albo jednowarstowy ytong. Cenny ceramiki tak szaleją, że ytong wychodzi nie wiele drożej.

Kosztorys będę robiła jak dostanę wyceny od ekip, tak w połowie lutego. Mam nadzieję zmieścić się w 350 tys. bez ceny działki.

pozdrawiam Monika