kasia w 10.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Hej, witam serdecznie wszystkich "zakochanych" w Barwnym. Od wielu m-cy szukałam najpierw idealnej działki, a jak już ją znalazłam to idealnego (no prawie) projektu......i stało się dzisiaj wysłałam zamówienie. Cieszę się że jestem z Wami may the Force be with you powinniśmy założyć licznik barwniaków.... ciekawe ilu nas jest. może ktoś się pokusi o podliczenie ?? Jak ktoś będzie liczył to proszę też mnie wziąść pod uwagę Ja też go kocham!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam wszystkich nowych symatyków Barwnego... U mnie projekt już dawno po adaptacjach, w poniedziałek podpisuję umowę kredytową z bankiem. Jak dobrze pojdzie to w marcu zaczynam. Wszystko oprócz gazu mam już na działce. Dobrze, że na wiosnę będzie z kim wymieniać informacje i poglądy - już nie tylko w teorii, ale i w praktyce . Pozdrawiam Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 10.01.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Kasia napisała Jak ktoś będzie liczył to proszę też mnie wziąść pod uwagę Ja też go kocham!!!! Kasiu, nie uwzględnienie Cię w tej wyliczance byłoby strasznym nietaktem!!! Osobiście, przyznaję Ci honorowy numer pierwszy! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 10.01.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 monia77w1 napisała No to, żeby było więcej liczenia jeszcze ja. Projekt zamówiony, zmiany z architektem omówione. Budować będziewmy się pod Warszawą w gm. Halinów. Pochwal się moniu co zmieniłaś w swoim projekcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewiula 10.01.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 hej wszyscy barwnomaniacy bądzcie tacy mili i pochwalcie się ile już udało Wam sie zrobić, no i ......za ile?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffex 10.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Cześć monia 77w1My też budujemy pod Warszawą ale chyba z innej strony miasta, gmina Sobienie Jeziory (kieunek na Puławy). Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewiula 10.01.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 jeśli jest ktoś z okolic Koszalina albo chociaż z zachodniopomorskiego byłoby fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 10.01.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Kasia napisała Jak ktoś będzie liczył to proszę też mnie wziąść pod uwagę Ja też go kocham!!!! Kasiu, nie uwzględnienie Cię w tej wyliczance byłoby strasznym nietaktem!!! Osobiście, przyznaję Ci honorowy numer pierwszy! Pozdrawiam Dziękuję Jelcyn! Wiesz ale numer pierwszy to chyba należy się Raffyxxxowi, bo on przecież pierwszy wbił łopatę A tak na serio to zazdroszczę wam tej ciągle powiększającej się ekipy. Za kilka miesięcy będziecie mogli wymieniać się doświadczeniami, a co najważniejsze macie wspólny temat - Barwny. A z tego co mi wiadomo mojego Skrzata budują oprócz mnie dwie osoby. Pozdrawiam Was cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.01.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Yelcyn co do zmian to jest ich trochę:1. podniesienie ściany kolankowej i zwiększenie okapu2. likwidacja komina w kuchni, będzie rura spiro. Przeniesienie okapu na drugą stronę, żeby nie ciągnąć po całym suficie tej rury. Poza tym po zamaskowaniu jej obniży się pomieszczenie a i tak nie jest wysokie. Na poddaszu komin zostaje ale przesunięty będzie w stronę ściany3. likwidacja spiżarni na rzecz większego wiatrołapu4. zmniejszenie do 60 cm ściany między kuchnią i pokojem5. w salonie zmiana okna na balkonowe6. przeniesienie kominka na przeciwległą stronę7. wysunięcie do przodu schodów8. w pomieszczeniu gospodarczym likwidacja drzwi zewnętrznych, wejście będzie od środka. Zamierzam w nim zrobić pralnię9. powiększenie pomieszczenia gospodrczego i wc kosztem gabinetu10. w łaience na poddaszu przesunięcie drzwi w stronę schodów. Likwidacja jednego okna i przeniesienie drugiego na stroę północną11. między pokojem 16 i 17 mała garderoba12. dobudowanie wiaty na drugi samochód i na drewno13. powiększenie tarasu. Taras będzie poszerzony i będzie zawijał za dom. Zastanawiam się jeszcze czy nie zmienić porothermu na jednowarstwowy ytong. I to chyba wszystko. Rafex,tak na oko to mamy do siebie jakieś 35 km. Ja dość często bywam w Twoich stronach bo mój mąż pochodzi z Otwocka. Kiedy planujecie ruszyć z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 11.01.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Monia zmiany ciekawei jakby wpisane w moje plany choć jest nowośc, która mnie zainteresowała wiata na drugi samochódnapisz o niej więcejk*Ps. my okolice Legionowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.01.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 konrado, fajnie, że kolejna osoba z okolic Warszawy ma zamiar budować Barwnego. Jeśli chodzi o wiatę to na 3 srtonię Marta_zez wklejała skany. U mnie będzie inna, wyższa i ze ściętym dachem. Pod koniec m-ca powinnam mieć kompletną adaptację projektu to wtedy wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 11.01.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 dzięki to co czekam na skanya jeśli chodzi o zmiane drzwi w pomieszczeniu gospodraczym to chodzi o 6 czy 8 ?a jeszcze ta garderoba to jak ?oczywiście pytań nasuwa sie cała masaz czego budujecieczy macie kosztorys (o to ważne - dam meila)jakie ogrzewanieznaczy sięnic innego jak:dylematy inwestora...pozdrawiamPs. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lahore 11.01.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 konrado mam pytanie, słyszałaś (łeś) o firmie MKK z Legionowa, zastanawiamy się czy nie powierzyć jej stanu surowego otwartego (my budujemy w Michałowicach koło Raszyna), ale nie mogę nic znaleść o niej na forum. Co do garderoby - my też zrezygnowaliśmy z pomieszczenia gosp przy tarasie, zaczniemy schody o dwa schodki wcześniej i mieszczą nam się drzwi z korytarzyka do garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.01.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Zajrzyj tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=70287&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.01.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 konradochodziło mi o pomieszczenie gospodarcze nr 6. Likwiduję drzwi zewnętrzne i wejście robię od środka. Tak jak pisał Lahore, jeżeli wysuniesz schody do przodu to wtedy zmieszczą się pod nimi dzwi. Odnośnie garderoby to będzie między pokojem 16 i 17 z wejściem z holu. Drzwi w 16 będą przeniesione na drugą ścianę , 17 cofnięte w głąb pokoju. Trochę powiększony będzie hol. Jeśli chodzi o ogrzewanie to planuję kominek z płaszczem wodnym i gaz ziemny (będzie w 2008 narazie w projekcie wpisany będzie eko groszek). Na parterze podłogówka, na poddaszu grzejniki. Zastanawiam się nad rekuperatorem z gwc, ale nie jestem pewna czy przy takiej powierzchni jest to opłacalne. Budować będę albo z ceramiki 25 + 15 styro albo jednowarstowy ytong. Cenny ceramiki tak szaleją, że ytong wychodzi nie wiele drożej. Kosztorys będę robiła jak dostanę wyceny od ekip, tak w połowie lutego. Mam nadzieję zmieścić się w 350 tys. bez ceny działki.pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.01.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jest projekt !!! 5kg paczka, nieźle Nie ma końca czytania Raduje się bardzo moje serce Każdy kto go już dostał wie jak się czuję Kto wkrótce dostanie, ten się dowie ( czego życzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffex 11.01.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 moniaMy jesteśmy dopiero na etapie podziału działki i czekamy na zakończenie prac geodety. Mam nadzieję, że ruszymy latem może, ale wszystkie decyzje jeszcze przed nami. Miło mi, że ktoś jest z naszych okolic. POzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewiula 11.01.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Hej Rom! ładnnie rośnie ten Twój domek, jesli to nie tajemnica to pochwal się proszę kosztami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 11.01.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jest projekt !!! 5kg paczka, nieźle Nie ma końca czytania Raduje się bardzo moje serce Każdy kto go już dostał wie jak się czuję Kto wkrótce dostanie, ten się dowie ( czego życzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.01.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Hej Rom! ładnnie rośnie ten Twój domek, jesli to nie tajemnica to pochwal się proszę kosztami. Pozdrawiam Myślę, że na stan dzisiejszy poszło coś około 200tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts