Yelcyn 20.01.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 po pierwsze Yelcy - z doświadczenia wiem że jeżeli zależy ci na czasie to - rób na swój koszt i sprawę do sądu acha i dobrze by było jakby ci taka rurka pękła ;p zawsze masz pismo że "masz przenieść rurę" a że się nie udało... Raffyxxx, niestety nawet gdybym chciał nie mogę tego zrobić. Gdyby chodziło tylko o moją działkę, to przeniósłbym te 20 m rury, ale przecież nie jestem w stanie przenieść kilkuset metrów rur z działek nie będących moimi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azbest 20.01.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Wiam Ja będę budował we Wrześnii w Wielkopolsce. Yelcyn - współczyję, zawsze jak idzie za dobrze to tylko patrzeć jak coś się zacznie pierd......ć. Ja właśnie czekam na taki moment............ Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lahore 20.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Yelcyn A nie opłaca wam się postawić ogrodzenia za tą rurą kanalizacyjną? Zostawić sobie taki pas zieleni przed działką? Jeszcze jedna uwaga - czy ta rura napewno tam leży? U nas na działce wyszła melioracja do przebudowy ( za projekt przebudowy zażyczyli sobie 1000 zł, robocizna + materiały 80 zł/ mb), farta mieliśmy bo sąsiedzi mieli podobne sytuacje, kopali pod fundamenty a rur ani śladu - cała instalacja przesunięta w stosunku do tego co na planach o 11m. Zrobiliśmy odkrywkę, pokazaliśmy że rur nie ma, podczas budowy sami zrobimy sobie przebudowę melioracji, połączymy ją z drenażem opaskowym domu (konsultowałam to ze specami od melioracji). PozdrawiamIle wam wychodzi za materiały na stan surowy z krokwiami, nam 60 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loko777 21.01.2007 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Wiam Ja będę budował we Wrześnii w Wielkopolsce. Yelcyn - współczyję, zawsze jak idzie za dobrze to tylko patrzeć jak coś się zacznie pierd......ć. Ja właśnie czekam na taki moment............ Pozdro We Wrześni?? Fajnie to niedaleko od nas....My w KONINIE.... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 21.01.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Yelcyn A nie opłaca wam się postawić ogrodzenia za tą rurą kanalizacyjną? Zostawić sobie taki pas zieleni przed działką? Jeszcze jedna uwaga - czy ta rura napewno tam leży? lahore: niestety nie tu tkwi problem... nie ma problemu abym się cofnął - deklarowałem nawet (w adaptacji projektu) że cofnę się o 4 metry od rury. Po drugie: w miejscu wskazanym na mapie, iż przebiega rura, znajduje się (2 m od mojej działki) studzienka.... to chyba niestety potwierdza "realność" przeklętej rury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.01.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witajcie wielbiciele Barwnego! Ja chciałam tylko powiedzieć, że to, że jestem na tej liście to nie przypadek Oto moje zmiany wprowadzone w SKRZACIE http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/2/6/2/21846524_d.jpg Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliuszekkg 22.01.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Fundamenty 26 000,00 zł do 02.2007 Ściany i strop 40 000,00 zł do 05.2007 Dach 26 000,00 zł do 07.2007 Okna, drzwi zewnetrzne, brama gara 13 000,00 zł do 07.2006 Robota stan surowy zamknięty 40 000,00 zł Instalacje 27 000,00 zł do 07.2007 Zabudowa wnętrz, posadzki 35 000,00 zł do 09.2007 Elewacja 11 000,00 zł do 11.2007 Wykończeie wnętrz (panele, drzwi, glazura, terakota) 25 000,00 zł do 11.2007 Łazienki (2 muszle, kraniki, wanna, umywalki) 10 000,00 zł do 11.2007 na @ idzie więcej Raffyxxx- jesli mozna to poprosze tez kosztorys na [email protected] Robota stan surowy zamknięty 40 000,00 zł - jak to rozumiesz ? to jest kwota do wydania za robocizne od zera do suróweki zamknietej? a mozesz to jakos rozbic na fundamenty, sciany, dach, okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 23.01.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 skończyłem "o" podłączyli mi dzisiaj wodę, dobrze, że zajechałem na bydowę kazałem zdemontować wodomierz, pewnie do rana by go nie było ;p stan 0 - murowanie +ocieplenie - kanaliza inside - 27 619,72 zł brutto z F Vat podłączenie wody 4700 netto (kuwa 8 m !!!!) czekam na elektryka bo szafka juz stoi jak dam radę to wkleję zdjęcia z dzisiaj, za miesiąc jak pogoda pozwoli atakuję ściany, zdecydowałem sie na komin schielda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 23.01.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 raffyxxx napisz ile za material a ile za robocizne .ja mam wycene za stan surowy bez dachu tzn tylko kozlina 250000(robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 23.01.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 robocizna 12600 acha zapomniałem dodać że u mnie były wzmacniane fundamenty (szkody górnicze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 26.01.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 alo alo BARWNIACY !!!!! co jest ! pozamarzaliście ?? zdjęć nie zamieszczę bo zrobię "SAtrapę" zdjęcie z dzisiaj : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX i ciągle sypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 27.01.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 28.01.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam!!! Jestem zapalencem Barwnego juz od lata tamtego roku i nie zdolal mnie przkabacic projekt Skrzat - ma zbyt male sypialnie na gorze jak dla mnie. Coraz szybciej zbliza sie data powrotu do Polski zza gor i morz - na wiosne pakujemy manatki i wracamy do kraju kupowac dzialke pod Krakowem Barwny na nas czeka!!! Ciesze sie, ze tak rozwiniety jest ten temat i mozna znalezc tyle przydatnych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 28.01.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam!!! Jestem zapalencem Barwnego juz od lata tamtego roku i nie zdolal mnie przkabacic projekt Skrzat - ma zbyt male sypialnie na gorze jak dla mnie. Coraz szybciej zbliza sie data powrotu do Polski zza gor i morz - na wiosne pakujemy manatki i wracamy do kraju kupowac dzialke pod Krakowem Barwny na nas czeka!!! Ciesze sie, ze tak rozwiniety jest ten temat i mozna znalezc tyle przydatnych informacji. Jakze milo powitac kolejnego sympatyka "barwnego" Jestesmy w podobnej sytuacji, z ta roznica, ze budowac bedziemy pod Wroclawiem a na zeslaniu jestesmy w Londku ( jeszcze tylko 2 m-ce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 28.01.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam!!! Jestem zapalencem Barwnego juz od lata tamtego roku i nie zdolal mnie przkabacic projekt Skrzat - ma zbyt male sypialnie na gorze jak dla mnie. Coraz szybciej zbliza sie data powrotu do Polski zza gor i morz - na wiosne pakujemy manatki i wracamy do kraju kupowac dzialke pod Krakowem Barwny na nas czeka!!! Ciesze sie, ze tak rozwiniety jest ten temat i mozna znalezc tyle przydatnych informacji. Witamy, możesz zdradzić gdzie pod Krakowem, szwagier kończy budowę i za 3-5 miesięcy wyprowadza się pod kraków... miejscowości nie spomnę ale wiem jak dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 28.01.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witaj kotecek !!! Ja dopiero co wróciłem z Cork. Byliśmy prawie sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.01.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 podłączenie wody 4700 netto (kuwa 8 m !!!!) ?????? JA piep.....czemu tak drogo??? Wodociągi sobie tyle zażyczyły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 30.01.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 podłączenie wody 4700 netto (kuwa 8 m !!!!) ?????? JA piep.....czemu tak drogo??? Wodociągi sobie tyle zażyczyły??? nie wodociągi firma - podłączenie kanalizy, wodomierz, studzienka, papiery do geodezji komplet i teoretycznie mam wszystko z wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 30.01.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witajcie! Troszkę mnie nie było - zajęty byłem walką z szefem wodociągów. Dostałem propozycję: kanaliza umożliwia mi przyłączenie do sieci - w zamian zarówno w akcie notarialnym zakupu działki, jak i w księdze wieczystej mam wpisać użyczenie kanalizy do dostępu do rury przebiegającej 9 m "w głąb" mojej działki.... Co myslicie? Wydaje mi się, że się zgodzę. Mam jeszcze pytanie dotyczące projektu Barwnego: planuję kominek z płaszczem wodnym oraz piec gazowy + ogrzewanie podłogowe na parterze. Wszyscy fachowcy radzą mi, abym koniecznie, mimo iż nie planuję, wybudował komin uwzględniający piec węglowy. Mimo wszystko i dla mojego bezpieczeństwa. A jak Wy radzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 31.01.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witajcie! Troszkę mnie nie było - zajęty byłem walką z szefem wodociągów. Dostałem propozycję: kanaliza umożliwia mi przyłączenie do sieci - w zamian zarówno w akcie notarialnym zakupu działki, jak i w księdze wieczystej mam wpisać użyczenie kanalizy do dostępu do rury przebiegającej 9 m "w głąb" mojej działki.... Co myslicie? Wydaje mi się, że się zgodzę. Mam jeszcze pytanie dotyczące projektu Barwnego: planuję kominek z płaszczem wodnym oraz piec gazowy + ogrzewanie podłogowe na parterze. Wszyscy fachowcy radzą mi, abym koniecznie, mimo iż nie planuję, wybudował komin uwzględniający piec węglowy. Mimo wszystko i dla mojego bezpieczeństwa. A jak Wy radzicie??? Ja bym sie pewnie zgodził ..ale tak sobie myślę...co będzie jak położysz piekna kostkę a wodociągi ztwierdzą że będą unowocześniać instalację, nie wiem - powiększać średnicę rur...to co wtedy?? Wjądą buldożery i rozryją działkę?? W sumie wyjścia nie masz, pewnie inaczej nie będziesz miał kanalizacji A co do komina..też bym chyba wybudował, ceny gazu szaleją, ruskie zakręcają kurki, wybudowanie jednego komina porównując z całą inwestycją budowlaną to niewielki koszt a zawsze będizesz mógł przejść na gaz jak gaz podrożeje za bardzo albo zakręcą kurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts