Misia i Krzysiek 18.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witajcie U nas zakończyło się murowanie ścian fund., teraz układmy kanalize, izolacje pionową i poziomą, zasypujemy, zalewamy chudziakiem i 2 tyg przerwy na relaks. Postaram się około soboty wkleić jakies zdjątka ale nie obiecuję ale chętnie wyślę zainteresowanym na maila. Mam pytanie czy planujecie pod chudziak dawać dodatkowo taką siatkę zbrojącą np fi 4? Jureklo mam prośbę o przesłanie na mojego maila tych informacji odnośnie wymiarów krokwi, myślę że twoje wiadomosci od autora projektu będą dla nas podstawą do zamawiania więźby i też potwierdzą nasze samodzielne wyliczenia bo jak widzę prawie każdy wziął się za przeliczanie. Nam wychodzi tak samo jak tobie Jureklo. Liczył mój ojciec i w stosunku do twoich wyliczeń różnice są o ok 5-10 cm Dzięki wielkie za maila od autora , czekamy. Pozdrawiamy wszystkich barwniaków Fajowo ze jest nas coraz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 19.04.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 witam tez bardzo prosze o przeslanie wyliczen wiezby i tych fotek od misi i krzyska z gory wielkie dzieki [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 19.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 misia i krzysiek z tego co wyczytalem na forum to wiele osob twierdzi ze ta siatka to zbedny wydatek.napiszcie czy przed chudziakiem dajecie podsypke np.z pospołki ,moj murarz na poczatku chcial tak zrobic teraz twierdzi ze nie bedzie tego robil tylko wyleje chudziaka bezposrednio w grunt (mam twarda gline) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 19.04.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 kurcze misia i krzysiek zle zrozumialem wasz tekst myslalem ze piszecie o chudziaku pod fundament,a wy zalewacie juz chudziaka na posadzke sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyhon 19.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Hej! Jureklo Równiez poproszę o maila z więźbą na toffi-tl(małpa)tlen.pl. Dzięki. Czy dodany jest tam zapas, o którym jest wzmianka w projekcie? Ja do swoich wyliczeń troszkę dodawałem. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrk 19.04.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja też bym prosił meila z wymiarami tych krokiew bardzo proszę i z góry dziękuję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrk 19.04.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 mam jeszcze takie pytanie czy któś może jusz się zoriętował odnośnie ile potrzeba metrów bierzących łat i kontrłat oraz jakie rozmiary powinny one mieć jeśli tak to proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom68 19.04.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ile potrzeba bloczków na fundament 1500 starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 19.04.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 kurcze misia i krzysiek zle zrozumialem wasz tekst myslalem ze piszecie o chudziaku pod fundament,a wy zalewacie juz chudziaka na posadzke sorki. Witajcie, ano tak w czwartek w następnym tygodniu zalewamy chudziak, no i oczywiście zasypujemy fundamenty piachem, ubijamy itp. Ale jeśli chodzi o ławy fundamentowe to wylewaliśmy w grunt bez deskowania, bez chudziaka i podsypki, beton B20 w wykopane ręcznie ławy. Trochę poszło więcej betonu niż przewidywaliśmy bo obrywały się nam narożniki i oprócz tego wyciągneliśmy 2 ogromne głazy, były w miejscach kopania ław i KB absolutnie kazał je usunąć. JUREKLO prosimy o maila odnośnie więźby na [email protected] Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 19.04.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ile potrzeba bloczków na fundament 1500 starczy O matko a co za fortecę chcesz budować? MY mieliśmy 6 warstw bloczków, przedłużony fundament do słupa z przodu i przez cały taras aż do garażu więc poszło ok 100 bloczków więcej. Kupiliśmy 1150 sztuk i zostało nam ok 30 Tarasu z tyłu domu nie ruszaliśmy na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom68 19.04.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Napoczątku ktos napisał 1500 tym się sugerowałem dzięki za sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 19.04.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Wiesz to też zależy ile warst będziesz miał tych ścian fundamentowych, z reguły muruje się do poziomu 0 , u nas wyszło 6 warst, tak jak w projekcie o dziwo . Ale jakby było więcej to 1150 będzie mało. Czy wy wiecie że we Wrocku jest problem z kupnem wapna hydratyzowanego normalnie to jakiś koszmar, droga przez mękę z tym kupowaniem materiałow A na lepiej się nie zapowiada. Ale damy radę Trzymamy kciuki za wszystkich Barwnych, niech nasze domki się budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyhon 20.04.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Może osoby co to juz fundamenty mają za sobą napiszą co tam jeszcze trzeba oprócz betonu, bloczków, styropianu. Na pewno izolacje poziome, pionowe. Ile one kosztują i czy problem ze zdobyciem? Dzięki i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 20.04.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jureklo, ja też poproszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom68 20.04.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Czy u was przy próbie zamówienia bloczków komórkowych ytong też żądają 100%zaliczki okres oczekiwania 4miechy chyba że chcesz import z czech to 2miechy cena ta sama 273m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sukiennik Dorota 20.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam,Jestem projektamtem konstrukcji do domu C132 Barwny Muratora. Chciałabym poinformować, że w pierwszej wersji projektu wkradł sie błąd drukarski w długościach krowi K4 i KN1. Od kilku miesięcy w sprzedaży jest juz projekt z poprawnym zestawieniem drewna. Jednak część z państwa może być w posiadaniu starej wersji w związku z tym drogą elektroniczna mogę przeslać poprawne dlugości do każdej zainteresowanej osoby.Z poważaniemDorota Sukiennik[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 20.04.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 czy ktoś z Barwniaków wybiera się na spotkanie forumowiczów:http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=116było by o czym pogadać...choć póki co jesteśmy na etepie poszukiwania materiałów na ściany... !?!?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 21.04.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ten poprawiony projekt to może był w sprzedaży, ale na pewno nie od kilku miesięcy. Ja swój egzemplarz otrzymałem 27 marca 2007 i była jeszcze błędnie wyliczona więźba. A może tak projektant podałby jeszcze gdzie kupić takie standardowe okna jak są w projekcie. No chyba że w zestawieniu stolarki okiennej też wkradł się błąd.Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 21.04.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Chyba Sly masz rację tez wkradł się mały błędzik w tej kwestii hi, hi. Taki mały , malutki jak w przypadku dachu Co do dachu to pani projektant w mailu który od Niej otrzymałam prponuje usztywnić konstrukcję Płytami OSB Ciekawy pomysł ... Co wy na to? Hi, Hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 21.04.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 witamjezeli chodzi o okno w salonie te 1765x1435 to rzeczywiscie jest blad,zaden producent nie zrobi takiego okna z jednym skrzydlem przy takim wymiarze musza byc co najmniej dwa skrzydla i oczywiscie w kuchni to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts