lahore 27.06.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 My daliśmy 12 cm jak w projekcie, na ściany planujemy dać 15cm styropianu, a jak starczy kasy to i 20cm - uważamy, że na ociepleniu nie ma co oszczędzać, przy cenach paliw (ciągle rosnących) ta inwestycja najszybciej się zwróci. U nas w przyszłym tygodniu rusza więźba, dekarz planuje wszystko na 2 tygodnie. Do tych co mają dach: jest to realny termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 27.06.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 dajac 12cm ocieplenia czyli tak jak jest w projekcie i 8 cm ocieplenia na fundament zostaje wam tylko 4 cm do tego dolozcie wlasnie klinker lub jakis kamien np.piaskowiec to moze byc troszke za malo.takie jest moje zdanie wtedy prawie wam sie to wszystko zlicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 27.06.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 lahore daliscie 12cm na fundament????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 27.06.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Ja daję 10 ( 2x5) na fundamenty i 15 (10+5) na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.06.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 U mnie styrodur 8 cm na fundamenty, na ściany 15 cm Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 U mnie podobnie jak u Zahira1000 - 10 cm na fundamencie i 15 cm na ścianach. W tym tygodniu kończą mi ściany parteru - w przyszłym strop! Thomass28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 28.06.2007 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Dzięki za podpowiedzi. Może rzeczywiście te 4 cm różnicy między styropianem na ścianie i fundamencie to krochę za mało. Tak więc zobaczymy jak w praniu wyjdzie. Może zrobię jak monia77w1 8cm i 15cm, ale to będzie zależało od kasy.Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich.Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Andrzej 28.06.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witajcie BarwniacyProszę nas także dopisać do listy, w sierpniu ruszamy z budową. Jesteśmy po przejściach z otrzymaniem zezwolenia na budowę - bałagan w gminie i wydziale geodezji, w planie zagospodarowania nasza działka znajduje się przy drodze i tak też wynikało z mapek geodezyjnych, po czym jak złożyliśmy wniosek do starostwa okazuje się że między naszą działką a drogą znajduję się wąski pas pewnych włascicieli, z którymi bardzo ciężko się rozmawiało, chcieliśmy od nich odkupić ten wąski pas, ale nie chcieli z nami rozmawiać. Wiele by tu pisać ... , ale w końcu udało się. Teraz trzeba się wziąć za załatwianeie kredytu, mamy nadzieję że nam to pójdzie już sprawniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 28.06.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 u mnie 10 na fundamentach i 20 na ścianie... i nie styropian tylko Neopor - od BASF (dużo lepsze parametry i 10 cm jak 12,5 zwykłego) no i mam super cenę ;p co do więźby 750 zł kubik i z łatami i kontrłatami wsio wyszło mi 12 kubików świerka - ŹNOM CHOPOKI acha delikatnie zwiększyłem kąt dachu.... ale to tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Andrzej 28.06.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Chcemy podwyższyć ściankę kolankową, ale nie zmieniamy kąta nachylenia dachu, jak myślicie czy domek dalej będzie taki ładny, a może wydłużyć okap, co wy na to?Zbyszki co z waszą budową? Już jesteście wprowadzeni? W przyszłym tygodniu będziemy we Władysławowie, czy byłaby możliwość obejrzenia barwniaka na żywo? Daleko od Władysławowa się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JutaPaz 28.06.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Do JutaPaz Wnaszych warunkach zabudowy tez znajduje się pkt odnośnie kalenicy równoległej do drogi.Pani wydajaca nam te warunki powiedziała , ze nie dotyczy on naszego Barwnego ponieważ nie ma w nim kalenicy. Pozdrawiamy. Czyli dopuszczają Barwnego mimo iż nie ma kalenicy???? Ale w moich warunkach jest wyraznie napisane "dach musi miec kalenice"...wiec architekt a zarazem kierownik budowy bedzie nam taka projektował. Nie omine tego .Dodatkowy koszt ale nie przerazajacy, wraz z innymi zmianami zapłace 500 zł. Mam tez wrażenie że Barwny moze ładnie wygladac z kawałkiem kalenicy. Juta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 28.06.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Do JutaPaz Wnaszych warunkach zabudowy tez znajduje się pkt odnośnie kalenicy równoległej do drogi.Pani wydajaca nam te warunki powiedziała , ze nie dotyczy on naszego Barwnego ponieważ nie ma w nim kalenicy. Pozdrawiamy. Czyli dopuszczają Barwnego mimo iż nie ma kalenicy???? Ale w moich warunkach jest wyraznie napisane "dach musi miec kalenice"...wiec architekt a zarazem kierownik budowy bedzie nam taka projektował. Nie omine tego .Dodatkowy koszt ale nie przerazajacy, wraz z innymi zmianami zapłace 500 zł. Mam tez wrażenie że Barwny moze ładnie wygladac z kawałkiem kalenicy. Juta Kupiłaś już Barwnego? Jeżeli nie to zastanów się nad C131 Delikatny. To odmiana Barwnego tylko, że z kalenicą i dachem dwuspadowym. No chyba, że chcesz zrobić dach czterospadowy z krótka kalenicą, ale wydaje mi się że trudno będzie to przeforsować to przy pozwoleniu na budowę. Pozdrawiam, Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 28.06.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Chcemy podwyższyć ściankę kolankową, ale nie zmieniamy kąta nachylenia dachu, jak myślicie czy domek dalej będzie taki ładny, a może wydłużyć okap, co wy na to? Zbyszki co z waszą budową? Już jesteście wprowadzeni? W przyszłym tygodniu będziemy we Władysławowie, czy byłaby możliwość obejrzenia barwniaka na żywo? Daleko od Władysławowa się budujecie? Witam, Uważam, że z podwyższoną o 1 pustak ścianką kolankową domek będzie się lepiej prezentował. Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JutaPaz 28.06.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Do Sly 123 Przegladalismy setki projektów , nad Delikatnym tez dłuuuugo sie zastanawialismy,ale widzialam zdjecia z budowy i mnie nie urzekł. Sam inwestor pisał o nim , ze tu sie da kolor tam kawałek cegły i jakos bedzie wyglądał. Mało optymistyczne. Także pozostaje przy barwnym , po zmianach kąt dachu sie nie zmieni , wysokosc tez nie , a kalenica nie będzie metrowa !!!o zgrozo !!! tylko proporcjonalna do szerokosci krawędzi dachu cos około 3 metry z groszem .Mysle ze powinno byc ok. Zreszta zrobilismy makietę z takim dachem i wyglada cool... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 28.06.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 W takim razie na pewno będzie OK. Kiedy zaczynacie budowę? Z chęcią bym obejrzał waszego Barwnego, jak juz coś wyjdzie z ziemi. Często bywam w Tczewie, a stamtąd tylko kawałek do Was.Pozdrawiam,Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 28.06.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 u mnie 10 na fundamentach i 20 na ścianie... i nie styropian tylko Neopor - od BASF (dużo lepsze parametry i 10 cm jak 12,5 zwykłego) no i mam super cenę ;p co do więźby 750 zł kubik i z łatami i kontrłatami wsio wyszło mi 12 kubików świerka - ŹNOM CHOPOKI acha delikatnie zwiększyłem kąt dachu.... ale to tajemnica A czy ten Neopor od BASF to nie baza do produkcji Płyty steropianowej PLATINUM PLUS firmy Termo Organika? Ile kosztował kubik ???? sam się nad tym zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JutaPaz 28.06.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 W takim razie na pewno będzie OK. Kiedy zaczynacie budowę? Z chęcią bym obejrzał waszego Barwnego, jak juz coś wyjdzie z ziemi. Często bywam w Tczewie, a stamtąd tylko kawałek do Was. Pozdrawiam, Sly Za jakies dwa tygodnie bedzie pozwolenie na budowe , potem 2 tygodnie na uprawomocnienie i heja...wychodzi mi ze pod koniec lipca zaczynamy.Poki co stawiamy bude gospodarcza i płot po jednej stronie....zawsze juz cos do przodu... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jureklo 28.06.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Jeszcze jedna refleksja dotycząca styropianu. Wszyscy, którzy zmieniają grubość styropianu na ścianach powinni pamiętać, że słupy (wszystkie 3) licują ze ścianami. Po zmianie grubości styropianu licować nie będą. Jest to zrobiazg, ale jest i chyba warto o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 28.06.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 witamjureklo sluszna uwaga .u mnie slup jest wysuniety ok.12cm poza mur i dajac 12cm styropianu wszystko ladnie sie zlicuje,dajac grubszy styropian slupy sie schowaja.chyba ze ktos wczesniej przemyslal sprawe odsuwajac slupy np.na 15 cm wtedy mozna dac 15 cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 28.06.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A jakie planujecie słupy?U nas po długich dyskusjach stanęło na drewnianych 25x25. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts