Raffyxxx 02.07.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 zahir u mnie jest mała zadyma bo miał być zwykły kominek - jak badło na romotopa to była opcja żeby podłączyć z tyłu do ściany (komina) ale szkło u góry wygląda wtedy źle, więc chyba będzie 1m pion i kolanko do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 02.07.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 zahir u mnie jest mała zadyma bo miał być zwykły kominek - jak badło na romotopa to była opcja żeby podłączyć z tyłu do ściany (komina) ale szkło u góry wygląda wtedy źle, więc chyba będzie 1m pion i kolanko do komina Zazdroszczę Wam tego doprowadzenia powietrza z zewnątrz U mnie nie ma tej opcji, czego nie rozumiem bo powinno dać się to zrobić Muszę doprowadzić przez ścianę z wylotem przy kozie i tak zakończyć w ścianie z szczelnym zamknięciem bym mógł zamykać lub domykać jak nie będę palił. Tyle dobrze że koza będzie raczej rzadko odpalana, dla nastroju bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Czy ktoś może mi na szybko podrzucić powierzchnię dachu (z pierwotnego projektu przy 35st. nachylenia) - jestem poza domem i nie zabrałem projektu - dostałęm mailem ilości dachówek od dwóch dostawców(ta sama dachówka), ale różnią się między sobą ilościowo. Chciałbym to skonfrontować z powierzchnią dachu . Pozdrawiam Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jureklo 03.07.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Jedna połać dachowa ma ok. 54 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JutaPaz 03.07.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Zahir, dzieki za pomysł.Bardzo fajne rozwiazanie .Jedyne w co powatpiewam...stół "przypisany" jest jadalni, co zatem w sytuacji ,kiedy bedzie wieksza impreza i bede go musiała rozłozyc na 12 osób...przenosic do salonu ??? chyba nie...musze jeszcze pokombinowac.A czy duzo osób daje kominek w rogu przy schodach? Zmiesci sie czy trzeba zmniejszac okno? Natomiast jak dam go na sciance przy schodach to staje sie wtedy głownym meblem na tej scianie ...a tak chyba nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 03.07.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Zahir, dzieki za pomysł.Bardzo fajne rozwiazanie .Jedyne w co powatpiewam...stół "przypisany" jest jadalni, co zatem w sytuacji ,kiedy bedzie wieksza impreza i bede go musiała rozłozyc na 12 osób...przenosic do salonu ??? chyba nie...musze jeszcze pokombinowac. A jaki problem przenieść ??? Ja jeszcze będę się starał takie większe imprezy robić na zewnątrz i tam będzie B.duży stół. A na zimowe imprezy będę przenosił z jadalni do salonu i rozkładał lub przynosił z zewnątrz (chociaż ten będzie cięższy). Ileż takich imprez może być w roku, osiem-dwadzieścia, to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 03.07.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 witam barwniakowmam pytanko .czy powiekszaliscie tarasy chodzi mi szczegolnie o taras przy salonie,jezeli tak to napiscie jaka macie odleglosc za slupem?ja chce powiekszyc tylko zastanawiam sie ile???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 03.07.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ja powiększam o 1,5 metra na szerokość i długość, myślę też o dodatkowym zadaszeniu bo taras będzie drewniany i mimo impregnacji lepiej aby nic tam nie kapało ( oprócz piany z piwka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
landudno 03.07.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witamy! Prosimy o wpisanie kolejnych budujących barwniaków na listę... Długi czas się ukrywaliśmy, ale w końcu nadszedł ten czas, że możemy się ujawnić. Po prawie rocznej walce z urzędami itp. przyszedł czas na wbicie pierwszej łopaty (a raczej na pierwszy ruch koparki ). Jesteśmy z okolic Torunia, zatem to "już" drugi Barwny w "okolicy". Zatem thomass28 pozdrowienia i możliwe do zobaczenia P.S. przywieźli pustaki, podobno tanieją, my mamy za 10 Aga i Maciek Witajcie!!! Taka cisza, aż tu nagle budowa, no no A oto i Lista Barwniaków walczących już na budowie: ag-nieszka123 -Mazury Raffyxxx -Lubin zbyszki -Zachodniopomorskie loko777 -Konin tslonce -Łódzkie Misia i Krzysiek -okolice Wrocławia Lahore -Warszawa Michałowice andrzejek.ch -warm.-mazur. Jureklo -Warszawa monia77w1 -Sulejówek-Cisie tejot3 (Tomek i Patka) -Warszawa Thomass28 -Toruń (Mała Nieszawka) emanuel -Warszawa gucha82 - Toruń - okolice Dalej Barwniacy, kto wbił już szpadel ??? Witajcie Barwni Ludzie Piszę po bardzo długiej przerwie (wogóle to pisać nie lubię, ale wątki śledzę uważnie). Nasz śliczny domek już się bardzo ładnie prezentuje. Mam już częściowo pokryty dach (teraz jest przerwa na urlop dekarza), niebawem będą robione ścianki na poddaszu. Można nas więc chyba wpisać na listę. Budujemy w okolicach Łodzi. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 03.07.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witaj landudno !!! Lepiej późno niż wcale A oto i Lista Barwniaków walczących już na budowie: ag-nieszka123 -Mazury Raffyxxx -Lubin zbyszki -Zachodniopomorskie loko777 -Konin tslonce -Łódzkie Misia i Krzysiek -okolice Wrocławia Lahore -Warszawa Michałowice andrzejek.ch -warm.-mazur. Jureklo -Warszawa monia77w1 -Sulejówek-Cisie Tejot3 (Tomek i Patka) -Warszawa Thomass28 -Toruń (Mała Nieszawka) emanuel -Warszawa gucha82 - Toruń - okolice landudno - Łódż - okolice Dalej Barwniacy, kto wbił już szpadel ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 03.07.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 landudno może teraz pochwalisz się jakimiś fotkami z miejsca boju Jakieś zmiany uczyniłeś ??? Może chcesz nas przed czymś ostrzec??? Chodzi mi oczywiście o sprawy związane z budową, polityką się tu nie zajmujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 04.07.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Powietrze dostarczane z zewnątrz uważam osobiście za lepsze rozwiązanie. U mnie powietrze jest własnie z zewnątrz - rura idzie przez cały duży pokój, pod chudziakiem, i wychodzi na zewnątrz. Nie jest niestety tak wysoko jak pisaliście, ale mam tam spadek, więc myslę że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 04.07.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 witampilnie potrzebuje informacji o wymiarach krokwi KN1 czy robiliscie tak jak w projekcie czy zmienialiscie wymiary(wiem ze bylo juz o tym ale nie mam czasu poszukac)chodzi mi o wymiar pod dachowke i jeszcze napiszcie mi wymiar murlaty ktora bedzie oparta nad slupem od strony salonu.jutro przychodzi do mnie ciesla ale po wstepnym obejrzeniu projektu powiedzial ze KN1 jest stanowczo za gruba i on by ja zmniejszyl. napiszcie jak jest u was bo nie wiem czy zmieniac cos? czy trzymac sie projektu.PILNE.z gory wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 04.07.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 jesli chodzi o kominek to tez mam przygotowana dziure na rure doprowadzajaca powietrze na zewnarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 04.07.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 jesli chodzi o kominek to tez mam przygotowana dziure na rure doprowadzajaca powietrze na zewnarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 04.07.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 hehehe setny wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 04.07.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 hehehe setny wpis No no, teraz to już jesteś FORUMOWICZ KN1 u mnie będzie 25X20 przy kącie 40 stopni jeżeli to ważne. Nie bardzo rozumiem stwierdzenia że jest za gruba Czyli co, za ciężka??? Mi cieśla tłumaczył że grubsza będzie pewniejsza przy tej konstrukcji. Wiem że inaczej siła nacisku rozkłada się przy ostrzejszym kącie. Czy będziesz miał jakieś dodatkowe słupy nośne ??? A dawałeś wycenę do innych cieśli ? Ciekawe czy potwierdzą to co twój powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jureklo 04.07.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam wszystkich.Właśnie wracam z placu boju. Wczoraj i dziasiaj przyczepiłem styropian na ściany fundamentowe, obsypałem z zewnątrz no i oczywiście piaseczek do środeczka. Weszły 2 wywrotki i mam nadzieję że to koniec. Teraz zagęszczanie. Mam w związku z tym pytanie. Jak robicie bo są różne szkoły. Zagęszczacie przed położeniem kanalizacji czy po? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 04.07.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 hehehe 2 wywrotki .u mnie 15.ja zageszczalem po ulozeniu kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 04.07.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 U mnie weszło 10 wywrotek 3-osiowych. Te 2 wywrotki, jakim cudem? No chyba, że zostawiłeś dużo gruntu rodzimego. Ja kanalizację miałam kładzioną po zagęszczęniu. Zagęszczarka była 400 kilowa więc odpadało ubijanie razem z rurami. U mnie kierownik upierał się przy porządnym ubijaniu pod rurami bo w przyszłości wszystko sądzie i może być problem. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts