zahir1000 07.07.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witajcie Aga i Ravo na liście budujących i zarazem w grupie, bo Was chyba jeszcze tu nie było.Jakieś zmiany w realizacji projektu uczyniliście??? A oto i Lista Barwniaków walczących już na budowie: ag-nieszka123 -MazuryRaffyxxx -Lubinzbyszki -Zachodniopomorskieloko777 -Konintslonce -ŁódzkieMisia i Krzysiek -okolice WrocławiaLahore -Warszawa Michałowiceandrzejek.ch -warm.-mazur.Jureklo -Warszawamonia77w1 -Sulejówek-CisieTejot3 (Tomek i Patka) -WarszawaThomass28 -Toruń (Mała Nieszawka)emanuel -Warszawagucha82 - Toruń - okolicelandudno - Łódż - okoliceravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okolice Dalej Barwniacy, kto wbił już szpadel ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 08.07.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Mam pytanie. Dostałem już pozwolenie na budowę. Uprawomocni się 20 lipca. Kiedy mogę więc złożyć w nadzorze budowlanym zgłoszenie rozpoczęcia robót? Mogę je złożyć przed uprawomocnieniem się decyzji czyli np 12 lipca z datą rozpoczecia robót np na 20 lipca, czy muszę czekac aż do uprawomocnienia się decyzji?PozdrawiamSly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 08.07.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Mi architekt tłumaczył, że musi się uprawomocnić zanim się złoży zgłoszenie o rozpoczęciu budowy, za to mało kto zwleka z budową przez ten okres, bo ponoć się nie czepiają w urzędzie (nie sprawdzają) Ale to na ryzyko inwestora. Sam jestem ciekaw jak z tym jest dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 08.07.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 O nowa stronka !!! już dwudziesta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 09.07.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ja dziurę w ziemi miałem wcześniej duużo wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 09.07.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Z prawnego punktu widzenia, trzeba niestety złożyć zgłoszenie rozpoczęcia robót najpóżniej na 7 dni przed ich faktycznym rozpoczęciem, ale nie wcześniej niż po uprawomocnieniu się decyzji o pozwoleniu na budowę. Praktyka oczywiście idzie sobie, i jesli tylko pozwoli ci twój kierownik budowy to możesz zacząć wcześniej. Problem możesz mieć tylko z geodetą, bo jak ci będzie nanosić osie na ławy ciesielskie, to powinien dokonac wpisu do dziennika budowy, no ale może też się da namówić na wpisanie późniejszej daty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 09.07.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ja dziurę w ziemi miałem wcześniej duużo wcześniej. Chyba nie budujesz się na polu minowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 09.07.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Z prawnego punktu widzenia, trzeba niestety złożyć zgłoszenie rozpoczęcia robót najpóżniej na 7 dni przed ich faktycznym rozpoczęciem, ale nie wcześniej niż po uprawomocnieniu się decyzji o pozwoleniu na budowę. Praktyka oczywiście idzie sobie, i jesli tylko pozwoli ci twój kierownik budowy to możesz zacząć wcześniej. Problem możesz mieć tylko z geodetą, bo jak ci będzie nanosić osie na ławy ciesielskie, to powinien dokonac wpisu do dziennika budowy, no ale może też się da namówić na wpisanie późniejszej daty. W nadzorze stwierdzili, że mogę zgłosić roboty przed uprawomocnieniem, tylko że rozpoczęcie musi wypaść po uprawomocnieniu się pozwolenia na budowę. Tyle, że w moim przypadku jest sprawa prosta, gdyż wiem kiedy dokładnie decyzja się uprawomocni, gdyż jestem jedyną osobą która ją otrzymała a jak wiadomo nie będę się od niej odwoływał. Pozdrawiam, Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 09.07.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Super !!!To dobra nowina !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 11.07.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Z prawnego punktu widzenia, trzeba niestety złożyć zgłoszenie rozpoczęcia robót najpóżniej na 7 dni przed ich faktycznym rozpoczęciem, ale nie wcześniej niż po uprawomocnieniu się decyzji o pozwoleniu na budowę. Praktyka oczywiście idzie sobie, i jesli tylko pozwoli ci twój kierownik budowy to możesz zacząć wcześniej. Problem możesz mieć tylko z geodetą, bo jak ci będzie nanosić osie na ławy ciesielskie, to powinien dokonac wpisu do dziennika budowy, no ale może też się da namówić na wpisanie późniejszej daty. W nadzorze stwierdzili, że mogę zgłosić roboty przed uprawomocnieniem, tylko że rozpoczęcie musi wypaść po uprawomocnieniu się pozwolenia na budowę. Tyle, że w moim przypadku jest sprawa prosta, gdyż wiem kiedy dokładnie decyzja się uprawomocni, gdyż jestem jedyną osobą która ją otrzymała a jak wiadomo nie będę się od niej odwoływał. Pozdrawiam, Sly he he prawdziwi twardziele ZAWSZE SIĘ ODWOŁUJĄ ja bym zaryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SingerArt 11.07.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam, Cieszę się, że budujących projekt Barwny jest już znacząca grupa, choć miło by było zobaczyć już jakiś dom po wykończeniu. Ale na to trzeba jeszcze chyba trochę cierpliwości. My planujemy budować barwnego pod Lublinem od września 2007. W tym roku tylko stan surowy otwarty. A reszta w 2008. Na razie czekamy na pozwolenie na budowę. Jeśli to możliwe, to prosiłbym któregoś z forumowiczów o przesłanie na e-mail: [email protected], zestawień ilości materiałów budowlanych. Będę budował z betonu komórkowego szer. 24 cm ze styropianem na ścianie 15 cm. Dach blachodachówka. Jeśli, ktoś byłby tak miły i przesłałby mi takie zestawienia, to będę wdzięczny. Będzie to z pewnością cenna informacja, bo czas rozpocząć pierwsze zakupy Dziękuję z góry za pomoc. SingerArt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SingerArt 11.07.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam, Cieszę się, że budujących projekt Barwny jest już znacząca grupa, choć miło by było zobaczyć już jakiś dom po wykończeniu. Ale na to trzeba jeszcze chyba trochę cierpliwości. My planujemy budować barwnego pod Lublinem od września 2007. W tym roku tylko stan surowy otwarty. A reszta w 2008. Na razie czekamy na pozwolenie na budowę. Jeśli to możliwe, to prosiłbym któregoś z forumowiczów o przesłanie na e-mail: [email protected], zestawień ilości materiałów budowlanych. Będę budował z betonu komórkowego szer. 24 cm ze styropianem na ścianie 15 cm. Dach blachodachówka. Jeśli, ktoś byłby tak miły i przesłałby mi takie zestawienia, to będę wdzięczny. Będzie to z pewnością cenna informacja, bo czas rozpocząć pierwsze zakupy Dziękuję z góry za pomoc. SingerArt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.07.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 A jak by dać zamiast piasku, pospółkę??? lepiej wychodzi cenowo. tak mi doradza znajomy deweloper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.07.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam, Cieszę się, że budujących projekt Barwny jest już znacząca grupa, choć miło by było zobaczyć już jakiś dom po wykończeniu. Ale na to trzeba jeszcze chyba trochę cierpliwości. My planujemy budować barwnego pod Lublinem od września 2007. W tym roku tylko stan surowy otwarty. A reszta w 2008. Na razie czekamy na pozwolenie na budowę. Jeśli to możliwe, to prosiłbym któregoś z forumowiczów o przesłanie na e-mail: [email protected], zestawień ilości materiałów budowlanych. Będę budował z betonu komórkowego szer. 24 cm ze styropianem na ścianie 15 cm. Dach blachodachówka. Jeśli, ktoś byłby tak miły i przesłałby mi takie zestawienia, to będę wdzięczny. Będzie to z pewnością cenna informacja, bo czas rozpocząć pierwsze zakupy Dziękuję z góry za pomoc. SingerArt Witaj w Grupie !!! To będziemy z budową iść łeb w łeb, ja zaczynam koniec sierpnia, chcę zrobić stan surowy otwarty w 2007. Mam już płot i studnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 11.07.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam serdecznie po długiej nieobecności, Wyście sobie mogli pisać, kopać i budować, a ja byłem na wojnie... Wojnie z przeciwnościami losu, urzędasami, nierzetelnym biurem itd. etc. Na działce budowlanej w KK nie można postawić... budowli! Można pastwisko, można wykopać sobie oczko wodne, zrobić boisko do krykieta, ale domku już nie. Po 5 miesiącach okazało się, że jednak można. Następnie okazało się, że najlepsze, renomowane biuro architektów przy adaptacji projektu "zapomniało" o kilkunastu rzeczach, w tym tak nieistotne drobiazgi jak zapewnienie energii elektrycznej (sic!). Po 6 (słownie sześciu) miesiącach otrzymałem zgodę na budowę. Na dwa dni przed uprawomocnieniem mój szefo budowy wyjechał na urlop.... Zaczynam 16-go od wizyty geodety. Podobno co się rodzi w bólach to... P.S. Jeśli otrzymanie zgody na budowę oraz wyrównanie fadromką mojej działki można uznać za rozpoczęcie budowy to proszę mnie wpisać na listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.07.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Jak najbardziej zasłużyłeś, po tych bojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.07.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 A oto i Lista Barwniaków walczących już na budowie: ag-nieszka123 -MazuryRaffyxxx -Lubinzbyszki -Zachodniopomorskieloko777 -Konintslonce -ŁódzkieMisia i Krzysiek -okolice WrocławiaLahore -Warszawa Michałowiceandrzejek.ch -warm.-mazur.Jureklo -Warszawamonia77w1 -Sulejówek-CisieTejot3 (Tomek i Patka) -WarszawaThomass28 -Toruń (Mała Nieszawka)emanuel -Warszawagucha82 - Toruń - okolicelandudno - Łódż - okoliceravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okoliceYelcyn - Kędzierzyn-Kożle Dalej Barwniacy, kto wbił już szpadel ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 13.07.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Dziasiaj złożyłem zawiadomienie o rozpoczęciu robót. Na działce jest już przyczepa kampingowa dla ekipy, garaż blaszany dla sprzętu. Myślę, że czas się dopisac do listy budujących.Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 13.07.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Dziasiaj złożyłem zawiadomienie o rozpoczęciu robót. Na działce jest już przyczepa kampingowa dla ekipy, garaż blaszany dla sprzętu. Myślę, że czas się dopisac do listy budujących. Sly Będzie kopana "dziurka" to będzie i lista. Warunki przyjęcia są nie do obejścia To w pełni elitarna lista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 14.07.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 hehehhe zahir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts