JutaPaz 30.07.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 No to ciagnę dalej temat okien.....dla mnie 2850 to dużo biorąc pod uwagę fakt ,że wstawiam kominek w rogu przy schodach i może sie zrobic ciasno. A poniewaz wstawiam dodatkowe okno w salonie , moge sobie pozwolic na zmniejszenie okna tarasowego. Stąd moje pytanie "jakie ma byc szerokie ???" Zbyszki maja sensowne , nie wiem tylko jaki to wymiar. Pytanie do Zbyszków;1.Jaka jest szerokosc okna tarasowego?2. Czy w sypialni szerokosc okna est taka jak w projekcie =1800? czy inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 30.07.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 witamu mnie wiezba juz na dachu.do tych czterech koszowych musialem wynajac dzwig,a jak wy sobie poradziliscie z wciagnieciem naroznych krokwi i ustawieniem czuba?tez dzwig??jesli chodzi o okno tarasowe to ja zostawiam tak jak w projekcie, z tym ze tam gdzie bedzie kominek czyli w rogu na przeciwko schodow daje skrzydlo stale.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 30.07.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 rafyxx jaki masz wymiar naroznych krokwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 31.07.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 witam u mnie wiezba juz na dachu.do tych czterech koszowych musialem wynajac dzwig,a jak wy sobie poradziliscie z wciagnieciem naroznych krokwi i ustawieniem czuba?tez dzwig??jesli chodzi o okno tarasowe to ja zostawiam tak jak w projekcie, z tym ze tam gdzie bedzie kominek czyli w rogu na przeciwko schodow daje skrzydlo stale.pozdrawiam Andrzejek - wczoraj mi zwieźli więźbę na działkę, też się załamałem jak zobaczyłem te narożne 20x20... Kolosy ważą chyba ze 300 kg kazda! Ale teraz jak pooglądałem sobie zdjęcia więźby u innych barwniaków to stwierdzam, ze wszyscy dali węższe te KNy... Chociaz tyle osób odgrażało się że 20x20 to i tak mało Mówiesz że konieczny będzie dźwig? Też tak sobie od wczoraj myślę... A ile kosztuje za godzinę? Mniej więcej tyle co koparka (ok.80-100zł)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 31.07.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Uff,Właśnie zalaliśmy ławy fundamentowe. Doszliśmy do wniosku, że nie będziemy dawać pod nie chudziaka i zamiast tego zwiększyliśmy wysokość na 40 cm. W ławy weszło 18m3 betonu. Zamówiłem 16m3, ale niestety trzeba było dowieźć 2m3. PozdrowieniaSly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 31.07.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Jak narazie to nic nie jest tak jak planowałem.Myślałem, że wystarczy zdjąć 30 cm humusu, a okazało się, że było tego nawet na głebokość 80 cm. Tak więc po zdjęciu humusu już nie była potrzebna koparka. Wystarczyło tylko zaszalowac ławy i trochę zdjęc piachu (w zasadzie gliny) łopatą. Teraz tylko trzymać się za kieszeń gdy trzeba będzie w środek wrzucić piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 31.07.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 witamtejot ja dalem te narozne 18x22 tak mi doradzil ciesla.niestety u ciebie tez chyba bez dzwigu sie nie obejdzie samo wciagniecie tych koszowych to m,oze by sie udalo bez dzwigu ale potem trzeba je ustawic,u mnie dzwig pracowal rowno godzine za ktora wzial 120zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 31.07.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ej bez przesady z tym dźwigiem my mamy 16x25 i długie były na 16m i chłopaki we 4 sobie poradzili bez dźwigu - także wszystko zależy od fachowców (2 inne ekipy też coś o dźwigu wspominały widać tym nie było trzeba) tak w ogóle to deskowanie całość zajęło im 4 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 31.07.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 czy ma ktos może zestawienie drewna od Pani Sukiennki -mozna prosić na priw lub maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 31.07.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ile metrow ma nasz dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tslonce 31.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 220 metrów kwadratowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agacia 31.07.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Jak poradziliście sobie z zewnętrznymi ściankami działowymi na poddaszu? czy zgodnie z projektem, czy też z którys zrezygnowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 31.07.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 tslonce dzieki.pytalem bo moi ciesle policzyli 200m dachu po 17zł wyszlo 3400,a wy ile placiliscie za dach bez deskowania sama wiezba?agacia u mnie jeszcze nie ma scianek dzialowych ale chyba bede robil wg projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 31.07.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 rafyxxx czemu az 16 metrow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agacia 31.07.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 andrzejek.ch my daliśmy za dach bez deskowania 4000zł w tym wycięcie główek.pytam o te ścianki bo kierownik proponuje nam (lub miesza w głowach) rezygnację z zewnętrznych ścianek działowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agacia 31.07.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 rafyxxx co z Twoim daszkiem?czyżby wielki powrót górali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agacia 31.07.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 i proszę nas wpisać na listę barwniaczków , budujemy w dolnosląskim Modła- Głogów i jesteśmy z tego dumni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 31.07.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 i proszę nas wpisać na listę barwniaczków , budujemy w dolnosląskim Modła- Głogów i jesteśmy z tego dumni Mówisz i masz A oto i Lista Barwniaków walczących już na budowie: ag-nieszka123 -Mazury Raffyxxx -Lubin zbyszki -Zachodniopomorskie loko777 -Konin tslonce -Łódzkie Misia i Krzysiek -okolice Wrocławia Lahore -Warszawa Michałowice andrzejek.ch -warm.-mazur. Jureklo -Warszawa monia77w1 -Sulejówek-Cisie Tejot3 (Tomek i Patka) -Warszawa Thomass28 -Toruń (Mała Nieszawka) emanuel -Warszawa gucha82 - Toruń - okolice landudno - Łódż - okolice ravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okolice Yelcyn - Kędzierzyn-Kożle sly123 - Chwaszczyno k/Gdyni konrado - ok.Warszawy klaudi092 (Klaudi i Szprotka) - arturw13 (Gosia i Artur)- Jelcz-Laskowice koło Wrocławia agacia - dolnośląskie Modła-Głogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 31.07.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 arturw13 Mam prośbę, Czy podali byście mi swój numer domowy lub e-mail najlepiej na mój [email protected] Muszę do Was koniecznie kiedyś drygnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 01.08.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 mam pytankoile placiliscie za wiezbe(material) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts