Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to ciagnę dalej temat okien.....dla mnie 2850 to dużo biorąc pod uwagę fakt ,że wstawiam kominek w rogu przy schodach i może sie zrobic ciasno. A poniewaz wstawiam dodatkowe okno w salonie , moge sobie pozwolic na zmniejszenie okna tarasowego. Stąd moje pytanie "jakie ma byc szerokie ???" Zbyszki maja sensowne , nie wiem tylko jaki to wymiar.

Pytanie do Zbyszków;

1.Jaka jest szerokosc okna tarasowego?

2. Czy w sypialni szerokosc okna est taka jak w projekcie =1800? czy inna?

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

u mnie wiezba juz na dachu.do tych czterech koszowych musialem wynajac dzwig,a jak wy sobie poradziliscie z wciagnieciem naroznych krokwi i ustawieniem czuba?tez dzwig??jesli chodzi o okno tarasowe to ja zostawiam tak jak w projekcie, z tym ze tam gdzie bedzie kominek czyli w rogu na przeciwko schodow daje skrzydlo stale.pozdrawiam

witam

u mnie wiezba juz na dachu.do tych czterech koszowych musialem wynajac dzwig,a jak wy sobie poradziliscie z wciagnieciem naroznych krokwi i ustawieniem czuba?tez dzwig??jesli chodzi o okno tarasowe to ja zostawiam tak jak w projekcie, z tym ze tam gdzie bedzie kominek czyli w rogu na przeciwko schodow daje skrzydlo stale.pozdrawiam

Andrzejek - wczoraj mi zwieźli więźbę na działkę, też się załamałem jak zobaczyłem te narożne 20x20... :o

Kolosy ważą chyba ze 300 kg kazda!

Ale teraz jak pooglądałem sobie zdjęcia więźby u innych barwniaków to stwierdzam, ze wszyscy dali węższe te KNy... Chociaz tyle osób odgrażało się że 20x20 to i tak mało :lol:

Mówiesz że konieczny będzie dźwig? Też tak sobie od wczoraj myślę... A ile kosztuje za godzinę? Mniej więcej tyle co koparka (ok.80-100zł)?

Jak narazie to nic nie jest tak jak planowałem.

Myślałem, że wystarczy zdjąć 30 cm humusu, a okazało się, że było tego nawet na głebokość 80 cm. Tak więc po zdjęciu humusu już nie była potrzebna koparka. Wystarczyło tylko zaszalowac ławy i trochę zdjęc piachu (w zasadzie gliny) łopatą. Teraz tylko trzymać się za kieszeń gdy trzeba będzie w środek wrzucić piasek.

:D :D i proszę nas wpisać na listę barwniaczków , budujemy w dolnosląskim Modła- Głogów i jesteśmy z tego dumni :D :D :D

Mówisz i masz ;)

A oto i Lista Barwniaków walczących już na budowie:

ag-nieszka123 -Mazury

Raffyxxx -Lubin

zbyszki -Zachodniopomorskie

loko777 -Konin

tslonce -Łódzkie

Misia i Krzysiek -okolice Wrocławia

Lahore -Warszawa Michałowice

andrzejek.ch -warm.-mazur.

Jureklo -Warszawa

monia77w1 -Sulejówek-Cisie