zahir1000 01.08.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 7.5 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 01.08.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 o kurcze a ja myslale ze przeplacilem ,ja zaplacilem 6400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loko777 01.08.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 my daliśmy za więźbę 6500tys netto...bez r......2000 za robocizne3500 za deski2000 za deskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 01.08.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 o kurcze a ja myslale ze przeplacilem ,ja zaplacilem 6400 Fajnie że mogłem Ciebie pocieszyć. Mój Barwny będzie chyba najdroższy Weź pod uwagę że na mój idzie więcej drewna bo robię dach 40 stopni i KNy 20x25 oraz słup drewniany zamiast betonowego na tarasie też w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 02.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ponawiam prosbe o zestwienie drewna na więżbę -z poprawionymi długościami. Niestety Pani Sukiennik nie odpowiada na maile-moze jest na urlopie. Muszę zamówić drewno -BARDZO PROSZE[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 02.08.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ja zapłaciłem 5 010,00 netto. Dach 40 stopni, KN 20x20. Murłaty 14x14. Jętki 7x18.Wyszło mi ok.6,68 m3 drewna. Oczywiście z impregnacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 02.08.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 konrado przeslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 02.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 agacia - tak z tym "od Was" byłem ugadany na wtorek a w poniedziałek wpadli górale andrzejek - bo podobno lepiej docinać na miejscu bo mogą być uszkodzenia, mokre itd koszty całego drewna na dach to 11 000 brutto- świerk... więc chyba ja zaszalałem... najważniejsze, że dach już stoi i jest kurak na szczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JutaPaz 06.08.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 No to się dzieje.....BUDOWA ROZPOCZĘTA .....4 sierpnia ruszyła machina.....koparka zrobiła swoje....pierwsza łopata tez wbita. Czas wiec znaleźc sie na liście . Zahir do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 06.08.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 No to się dzieje.....BUDOWA ROZPOCZĘTA .....4 sierpnia ruszyła machina.....koparka zrobiła swoje....pierwsza łopata tez wbita. Czas wiec znaleźc sie na liście . Zahir do roboty Mówisz i masz A oto i Lista Barwniaków walczących już na budowie: ag-nieszka123 -Mazury Raffyxxx -Lubin zbyszki -Zachodniopomorskie loko777 -Konin tslonce -Łódzkie Misia i Krzysiek -okolice Wrocławia Lahore -Warszawa Michałowice andrzejek.ch -warm.-mazur. Jureklo -Warszawa monia77w1 -Sulejówek-Cisie Tejot3 (Tomek i Patka) -Warszawa Thomass28 -Toruń (Mała Nieszawka) emanuel -Warszawa gucha82 - Toruń - okolice landudno - Łódż - okolice ravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okolice Yelcyn - Kędzierzyn-Kożle sly123 - Chwaszczyno k/Gdyni konrado - ok.Warszawy klaudi092 (Klaudi i Szprotka) - arturw13 (Gosia i Artur)- Jelcz-Laskowice koło Wrocławia agacia - dolnośląskie Modła-Głogów JutaPaz- Starogard Gdański/okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JARPIS 07.08.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Nie było okazji sie wpisac na listę budujących, no może teraz. Budujemy w zachodnipomorskim. Zasypują juz fundamenty. To czas wskoczyć na listę. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 07.08.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Podoba nam się ten projekt, ale zastanawia nas jedna rzecz.Czy pomieszczenia na poddaszu nie są zbyt "przywalone" tymi pochyłymi połaciami dachu (w każdym pokoju są po dwie pochylone ściany) ? Oczywiście najlepiej byłoby zobaczyć taki dom w naturze, ale nie mogę w okolicy trafić na taki już wybudowany (podkarpackie). I tu prośba do tych co już mają dachy, czy sypialnie na poddaszu nie są zbyt klaustrofobiczne ? Czy da się tam wstawić cokolwiek poza łóżkiem przy otwartych drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 07.08.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Nie było okazji sie wpisac na listę budujących, no może teraz. Budujemy w zachodnipomorskim. Zasypują juz fundamenty. To czas wskoczyć na listę. Pozdrawiam wszystkich budujących. Coś widzę że twoja obecność ograniczyła się tylko do wpisów na Listy Czas to zmienić, proponuję zacząć od jakiś fotek z miejsca boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 07.08.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Mówisz i masz A oto i Lista Barwniaków walczących już na budowie: ag-nieszka123 -MazuryRaffyxxx -Lubinzbyszki -Zachodniopomorskieloko777 -Konintslonce -ŁódzkieMisia i Krzysiek -okolice WrocławiaLahore -Warszawa Michałowiceandrzejek.ch -warm.-mazur.Jureklo -Warszawamonia77w1 -Sulejówek-CisieTejot3 (Tomek i Patka) -WarszawaThomass28 -Toruń (Mała Nieszawka)emanuel -Warszawagucha82 - Toruń - okolicelandudno - Łódż - okoliceravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okoliceYelcyn - Kędzierzyn-Kożlesly123 - Chwaszczyno k/Gdynikonrado - ok.Warszawyklaudi092 (Klaudi i Szprotka) -arturw13 (Gosia i Artur)- Jelcz-Laskowice koło Wrocławiaagacia - dolnośląskie Modła-GłogówJutaPaz - Starogard Gdański/okoliceJARPIS - Zachodniopomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.08.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam Dawno nie zaglądałem na forum muratora a szczególnie do barwnego (jestem jego fanem) gdyż straciłem nadzieje, ze kupie działkę ale nawinęła mi sie wczoraj działka 750m2 i mam zonka co robić. Zdecydowałem sie juz prawie na kupno mieszkania w willi 4-rodzinnej z ogródkiem 315m2 a tu działka i nie wiem czy nie zacząć budować sie jednak. Ze względu na to ze od roku nie sledze branży budowlanej (nie znam cen) mam do was ogromna prośbę abyście napisali mi jaka kwotę trzeba teraz mie aby wybudować barwnego. Wiem ze wykończenie to jest kwestia indywidualna ale możecie mi napisać jak kwotę trzeba mieć aby wybudował do stanu developerskiego czyli bez wykończenia typu panel, płytki, drzwi wew. kuchnia, łazienka itp. Proszę napiszcie mi mam kilka dni na zastanowienie sie co robić. P.S. Jestem z Szczecina i może ktoś buduje Barwnego w tym rejonie pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOdi 08.08.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów budujacych ten piekny domek Nasz powstaje w Rokietnicy k\Poznania. Do tej pory mamy skonczony strop i wymurowane scianki kolankowe, w tej chwili czekamy na konstrukcje dachu i tutaj mam pytanie Jakie preferujecie pokrycie dachu (ceramika, cement czy blacha) spotkalismy sie juz z tyloma opiniami ze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 09.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Jakie preferujecie pokrycie dachu (ceramika, cement czy blacha) spotkalismy sie juz z tyloma opiniami ze Ja, gdyby było mnie stać, na pewno zainwestowałbym w ceramikę. Ale sam zdecydowałem się na cement, bo nasłuchałem się na jej temat dużo dobrego. Przede wszystkim stosunek ceny do jakości, jest tu na pewno najlepszy. No i fakt, że nawet najlepsza blachodachówka nie zastapi najgorszej nawet dachówki cementowej, też nie jest tu bez znaczenia. Wydaje mi się, że w takim domku jak barwny gdzie całe poddasze nie ma ścian i żadnych lukarn, użycie blachy może być ryzykowne. Szczególnie chodzi mi o temperatury latem w pomieszczeniach na poddaszu, ale również i o dźwiękoszczelność przy deszczach... No ale przy obecnych cenach nestety często ludzie nie mają wyboru i muszą brać blachę. W naszym domu jednak przy dachu kopertowym materiał za blachę wychodzi równo albo nawet drożej niż dachówki cementowej (do 30% odpadów z blachy), więć różnica jest tylko w robociznie a i to niewielka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 09.08.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Cześć Tomek, gdzie kupiliście dachówkę i ile Was wyniosło? Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 09.08.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 widzę, że dyskusja śladem poprzednich tygodni znów sie rozkręca... ja chciałbym podjąc inny temat i zapytać wykonawców o to jakie rozwiązania ptzyjęli u siebie w sprawie kominówbo tu opinii wcale nie mniej jak o dachach ?!?!podobie zapytam o strop do końca tygodnia mam podjąć decyzje więc chętnie posłucham jak to u innych barwniaków jest zrobione...k* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jureklo 10.08.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam wszystkich.Ja Konrado tylko w sprawie stropu, bo to wiem już napewno. Robię lany. Wzdłuż ścian nośnych belki zbrojeniowe 20x9 cm i jeszcze kilka dodatkowych poprzecznych. Oprócz tego siatka - jedna warstwa drut 12 mm druga poprzeczna 10 mm. Oczka 15 cm x 15 cm. Podkładki dystansowe 25 mm. Grubość stropu 15 cm. Beton z gruszki. Przez tydzień leżak, w ręku piwo i wąż z wodą. Żyć nie umierać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts