andrzejek.ch 26.09.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 witamczy ma juz ktos schody?bede zaczynal szalowac w przyszlym tygodniu i nie wiem jak to rozwiazac,czy zrobic zabiegowe czy z podestem.bardzo prosze o fotke i wymiary stopni DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.09.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 witam czy ma juz ktos schody?bede zaczynal szalowac w przyszlym tygodniu i nie wiem jak to rozwiazac,czy zrobic zabiegowe czy z podestem.bardzo prosze o fotke i wymiary stopni DZIEKI Ja również dołączam się do prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 27.09.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Do jakiej wysokości stawialiście ścianki na na poddaszu?Wg projektu, czyli aż do wysokości dachu, kalenicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 28.09.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Do jakiej wysokości stawialiście ścianki na na poddaszu? Wg projektu, czyli aż do wysokości dachu, kalenicy? U mnie maja 2,7m. Czyli do wysokości poddasza nieużytkowego. Chyba nie ma sensu stawiac ich wyżej, bo szkoda cegły - są działowe, więc nic nie podtrzymują (z wyjątkiem podłóg poddasza rzecz jasna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 29.09.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 btw, planujecie zagospodarować poddasze nieużytkowe na składzik rzeczy mało potrzebnych? Właz, drabinka itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agacia 29.09.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Pytanko do tych śmiałków którzy mają za sobą już tynki wewnętrzne. Z jakich materiałów korzystaliście, z gotowych produktów czy półproduktów? Ile metrów tynków posiada nasz barwny?dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lahore 30.09.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 My tynki robiliśmy gipsowe - panowie mieli maszynę do tynków, w trzy dni zrobili wszystko - ładnie wyszło (28 zł/m2 z materiałem).A ja mam pytanie do tych co robili ocieplenie zewnętrzne domu plus tynk - ile kosztowało - czy w 10-15 tys się zamkniemy (z robocizną?)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agacia 30.09.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 co do tynków i ocieplenie, to nam udało się znaleść ekipę - robocizna 200 m 25 zł. 5000+ materiał kto jak znajdzie ..u nas 7000 suma przyzwoimta 12000zł. oczywiście z pucem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 30.09.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Moi drodzy jaki beton laliście na posadzkę parteru B7.5 jak w projekcie czy B10 dla pewności? A może ktoś dodatkowo zbroił ? Widziałem komentarze na forum że komuś się popękał jak mu postawili paletę z bloczkami, a tak też zamierzają i u mnie postawić. Pospółkę będę ubijać warstwowo,mechanicznie i mam nadzieję że starczy Nie chcę zalewać piachu dodatkowo wodą aby nie zwiększać naporu na ściany fundamentu bo nie są zasypane od zewnątrz ( ekipa daje mi gwarancje że się nie popęka ani obsunie ) chcą osteropianować i zasypać dopiero jak ściany będą gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 01.10.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Moi drodzy jaki beton laliście na posadzkę parteru B7.5 jak w projekcie czy B10 dla pewności? A może ktoś dodatkowo zbroił ? Widziałem komentarze na forum że komuś się popękał jak mu postawili paletę z bloczkami, a tak też zamierzają i u mnie postawić. Pospółkę będę ubijać warstwowo,mechanicznie i mam nadzieję że starczy Nie chcę zalewać piachu dodatkowo wodą aby nie zwiększać naporu na ściany fundamentu bo nie są zasypane od zewnątrz ( ekipa daje mi gwarancje że się nie popęka ani obsunie ) chcą osteropianować i zasypać dopiero jak ściany będą gotowe u mnie dali 10cm. nic nie zbroili. potem stało na tym 20 palet cegły:) najpierw zbudowlai ściany, potem ocieplili, zasypali z wew. i z zew. a na koniec gruszka na posadzkę. A póki co w piątek skończyli mi dach!!! 2,5 dnia ekipie zajęło też górale - sa naprawde nie do pobicia. harowali jakby sobie robili.. polecam w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.10.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Tomek, jestem pod wrażeniem. Podziel sie namiarami, może przydadzą się bo mój dekarz przesuwa terminy. Przepraszam, że nie wpadliśmy do Was ale strasznie jesteśmy zawaleni pracą i jeszcze do tego synek przeziębił mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrk 01.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 mAM PYTANIE ODNOŚNIE TYCH CZTERECH GŁÓWNYCH BELEK DACHOWYCH JAK SOBIE Z NIMI PORADZILIŚCIE JA W NASTĘPNYM TYGODNIU ZAMIERZAM KŁAŚĆ DACH I TROSZKĘ MNIE ONE PRZERAŻAJĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.10.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 mAM PYTANIE ODNOŚNIE TYCH CZTERECH GŁÓWNYCH BELEK DACHOWYCH JAK SOBIE Z NIMI PORADZILIŚCIE JA W NASTĘPNYM TYGODNIU ZAMIERZAM KŁAŚĆ DACH I TROSZKĘ MNIE ONE PRZERAŻAJĄ U mnie będą jutro je montować. Niestety są tak ciężkie (świeże drewno), że konieczny jest dźwig i jeteśmy lżejsi o 5 stówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 01.10.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 mAM PYTANIE ODNOŚNIE TYCH CZTERECH GŁÓWNYCH BELEK DACHOWYCH JAK SOBIE Z NIMI PORADZILIŚCIE JA W NASTĘPNYM TYGODNIU ZAMIERZAM KŁAŚĆ DACH I TROSZKĘ MNIE ONE PRZERAŻAJĄ U mnie będą jutro je montować. Niestety są tak ciężkie (świeże drewno), że konieczny jest dźwig i jeteśmy lżejsi o 5 stówek. U mnie były jeszcze cięższe bo nie dosć że świeże to i dłuższe, a to dlatego że mam dach 40 stopni (wyszło 4 x ponad 12m), ale moi magicy poradzili sobie bez dżwigu. Sam byłem zdziwiony, ale mój goral uwielbia ciesielkę i kocha takie wyzwania. Dali sobie radę bez problemu, a cała robota z więźbą zajęła im 2 dni. Mysle więc że często po prostu wykonawcom się nie chce i łatwiej jest im powiedzieć inwestorowi że trzeba zamówić dźwig... Monia, pozdrowienia dla synka, a zaproszenie dalej aktualne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 01.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 U mnie były jeszcze cięższe bo nie dosć że świeże to i dłuższe, a to dlatego że mam dach 40 stopni (wyszło 4 x ponad 12m), ale moi magicy poradzili sobie bez dżwigu. Sam byłem zdziwiony, ale mój goral uwielbia ciesielkę i kocha takie wyzwania. Dali sobie radę bez problemu, a cała robota z więźbą zajęła im 2 dni. Mysle więc że często po prostu wykonawcom się nie chce i łatwiej jest im powiedzieć inwestorowi że trzeba zamówić dźwig... Monia, pozdrowienia dla synka, a zaproszenie dalej aktualne:) Każdy idzie na łatwiznę. Podobnie było jak próbowałem uzyskac opinie dekarzy o dachówce Rupp'a. Gość mówił, że lepiej inną ale nie miał argumentów. Potem poczytałem na forum, że podobno bardzo twarde i trudne do cięcia. Dla inwestora lepiej - dla wykonawcy raczej nie. A może podpowiesz jak najlepiej uporać się z wciągnięciem tych krokwi na górę i ustawieniu ich. Czy cieśle zastosowali jakieś proste ale sprytne sztuczki? Dzisiaj zciągaliśmy te krokwie z samochodu i było naprawdę ciężko. Ale póki co cieśla na razie mówi tylko że nie ma problemu. Zobaczymy w sobotę - wtedy zaczynają robić konstrukcję. Pozdrawiam, Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 01.10.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 witamja musialem zamawiac dzwig bo ciesle powiedzieli ze nie dadza rady wciagnac,tzn powiedzieli ze wciagnac to moze i by wciagneli ale nie dadza rady ustawic ich na gorze.dzwigiem zrobili to w ciagu 30 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.10.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 witam ja musialem zamawiac dzwig bo ciesle powiedzieli ze nie dadza rady wciagnac,tzn powiedzieli ze wciagnac to moze i by wciagneli ale nie dadza rady ustawic ich na gorze.dzwigiem zrobili to w ciagu 30 minut A już myślałam, że moi panowie to lenie albo pierdoły a widzę, że u niektórych nie obeszło się bez dźwigu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 01.10.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 to w takim razie może podzielmy się informacja jakie to duże ekipy: bo wiadomo, 2 gości to na pewno nie da sobie rady z takimi kawałkami drewna. U mnie podobno ma być ich 4: cieśla + 3 pomocników. Do tego mam 2 dodatkowe osoby, które teraz kończą inne prace. Sam też zakasam rękawy i do roboty. Tak więc do postawienia krokwi narożnych byłoby 7 osób - wydaje mi się że damy sobie radę bez dźwigu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.10.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 U mnie cieśla i 2 pomocników. Mąż w delegacji więc nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 01.10.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 U mnie cieśla i 2 pomocników. Mąż w delegacji więc nie pomoże. To się nie dziwię że bierzecie dźwig. Przy zciąganiu tego z samochodu było nas 4 osoby. Naprawdę nie było łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts