kasia w 01.09.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 może być "BARWNIKÓW"... jak kto chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 02.09.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Dzień dobry, witam wszystkich miłośników Barwnego . Jak dobrze pójdzie to na wiosne także rozpoczniemy budowe tego domku. Nie zakupiliśmy jeszcze projektu, poniewaz mamy kłopot z warunkami zagospodarowania terenu na gminie. Mam jednak pytanie dla posiadaczy projektu, czy na poddaszu w każdym pokoju są widoczne belki podtrzymujące strop, czy sa one jakoś ukryte w ścianach? Witaj Zaki, Wedlug mnie, choc moja wiedza z zakresu budownictwa jest znikoma, belki stropowe mozesz sobie zabudowac, np plytami G-K lub zostawic odsloniete, moim zdaniem kwestia gustu i wylacznie Twoj wybor (jesli chcesz zeby belki byly widoczne ale nie drewniane, moze je takze oblozyc plyta G-K). Jesli sie myle bardzo prosze o sprostowanie moich pogladow Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam Dach w projekcie jest konstrukcji jętkowej - tzn. poziomie belki usztywniające dach są ponad poziomem sufitu na piętrze (pow. 2,7m). Oczywiście tak jak pisze Marta można podwyższyć pokoje o 10-15 cm i wtedy jętki (belki) będzie widać - ale kubatura do ogrzania większa i pokoje będą strasznie wysokie. Jeśli chodzi o słupy (belki pionowe) to nie występują one w projekcie. Tyle z danych i rysunków z projektu. Pozdro, Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 02.09.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 myślę że 2,70 to i tak jest ok...więc po co przepłacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 11.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Witam wszystkich Ostatnio cos cicho jest o Barwnym czy wszyscy juz buduja i nie maja czasu pisac Ja jestem ze Szczecina i znalazlem chyba swoja dzialke w Dobrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 11.09.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 a w ogóle to mam pytanie czy ktoś już zaczął budować Barwnego!?????jestem b ciekaw spostrzeżeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 11.09.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 ja jestem na etapie papierologii... a ściślej czekam na mapę do celów projektowych (arch. robi na ksero ;p). i składam papiery o pozwolenie CHCIAŁBYM BAAAARDZO mieć fundamenty w tym roku. O postępach oczywiście będę informował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 11.09.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 ja jestem na etapie papierologii... a ściślej czekam na mapę do celów projektowych (arch. robi na ksero ;p). i składam papiery o pozwolenie CHCIAŁBYM BAAAARDZO mieć fundamenty w tym roku. O postępach oczywiście będę informował. a jakie zmiany przewidujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 11.09.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 My również zaczynamy walkę z papierami (narazie czekamy na mapkę sytuacyjno-wysokościową, później zamierzamy zacząć bieganie po urzędach: elektrownia (w naszym rejonie na prąd czeka się pół roku ), wodociągi, itd. Na fundamenty w tym roku już nawet nie liczymy, realnie rzecz biorąc nie mamy szans wyrobić się z papierami Ale pomalutku, a do celu... Pozdro, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 12.09.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 zmiany... przeniesienie kominka na ścianę od schodówi zmiana szafy/spiżarni przy wejściu (stół do salonu)ścianka w WC/pom. gosp. .... prąd mamgaz w budowiewoda w drodze (moja)jeszcze troszeczkę i nazbieram papierków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam wszystkich A ja właśnie dziś odebrałem pozwolenie na budowę mojego BARWNEGO - no i teoretycznie mogę startować. Teraz jeszcze kosztorys inwestorski, załatwienie kredytu (na część oczywiście) i dogadywanie się z wykonawcami. Jak się da zaczynam w tym roku - jak nie - startuję wczesną wiosną. Odnośnie rzeczy zwiazanych z mediami to na mojej działce sytuacja przedstawia się dość dobrze: - prąd (skrzynka) będzie lada dzień; - woda i kanaliza - najpradopodobniej będzie w tym roku - udało nam się dogadać z gminą (mamy bardzo obrotnego wójta !) - gaz - ogrzewanie - będzie na wiosnę Odnośnie zmian - to przesunąłem kominek, podwyższyłem ściankę kolankową o 50 cm (bryła budynku wygląda OK - jak będę miał chwilę załączę na forum przekrój - podwyższenie zwiększa dość znacznie powierzchnię i powierzchnię użytkową) oraz dobudowałem wiatę (przedłużenie spadu dachu od strony garażu - na drugi samochód i składzik na drewno pod dachem - też wygląda ciekawie) Na razie tyle Pozdrawiam Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 13.09.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witam wszystkich A ja właśnie dziś odebrałem pozwolenie na budowę mojego BARWNEGO - no i teoretycznie mogę startować. Teraz jeszcze kosztorys inwestorski, załatwienie kredytu (na część oczywiście) i dogadywanie się z wykonawcami. Jak się da zaczynam w tym roku - jak nie - startuję wczesną wiosną. Odnośnie rzeczy zwiazanych z mediami to na mojej działce sytuacja przedstawia się dość dobrze: - prąd (skrzynka) będzie lada dzień; - woda i kanaliza - najpradopodobniej będzie w tym roku - udało nam się dogadać z gminą (mamy bardzo obrotnego wójta !) - gaz - ogrzewanie - będzie na wiosnę Odnośnie zmian - to przesunąłem kominek, podwyższyłem ściankę kolankową o 50 cm (bryła budynku wygląda OK - jak będę miał chwilę załączę na forum przekrój - podwyższenie zwiększa dość znacznie powierzchnię i powierzchnię użytkową) oraz dobudowałem wiatę (przedłużenie spadu dachu od strony garażu - na drugi samochód i składzik na drewno pod dachem - też wygląda ciekawie) Na razie tyle Pozdrawiam Thomass mówisz że podwyższenie o 50 cm nie powoduje negatywnych zmian w wyglądzie bryły budynku...zaczyna mi się podobać bo sam też o tym myślę, jestem bardzo ciekaw tych rysunków po zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 13.09.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witam wszystkich mówisz że podwyższenie o 50 cm nie powoduje negatywnych zmian w wyglądzie bryły budynku...zaczyna mi się podobać bo sam też o tym myślę, jestem bardzo ciekaw tych rysunków po zmianach heh dla mnie 50 cm TO STRASZNIE DUŻO rysunki rysunkami mam w pobliżu dom podobny tylko z wykuszem przy wejściu i też jest podniesiony o ok 50 cm WYGLĄDA TRAGICZNIE musiałbym to zobaczyć na wizualizacji albo na zdjęciu PS. Może jestem w błędzie, czekam na rysunki, zdjęcie whatever... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 14.09.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 thomass28 ...dzięki za skan... ładnie wygląda z tą wiatkąnie wiem czy zauważyliście ale w opisie do projektu jest błąd co do wysokości domu8,01..zastanowiłbym się również przy tym podwyższaniu nad zwiększeniem długości krokwi dachu, co wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.09.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam wszystkich Mam już porównanie wersji podstawowej i podwyższonej o 50 cm (bez zmian w kącie pochylenia dachu) z dodatkową wiatą od strony garażowej - widok od frontowej strony elewacji. Wg mojego gustu wygląda nieźle, szczególnie biorąc pod uwagę zmianę obrysu budynku z dobudowaną wiatą (zmienia ona symentrię budynku). Oczywiście wszystko kwestią indywidualnego gustu. Jeśli komuś podesłać proszę o maila (nie mam jak podczepić rusunków na stronę www). Właśnie zacząłem działać w kwestii szczegółowego kosztorysu... na początku października będzie gotowy. Pozdro... Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 14.09.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 nie wiem czy zauważyliście ale w opisie do projektu jest błąd co do wysokości domu8,01.. to jaka jest prawidłowa wysokość domu???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 14.09.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witaj Thomass, Bardzo prosze o skany na maila: [email protected] Dzieki i pozdro,Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 14.09.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Dzieki Thomass za skany Musze przyznac, ze faktycznie dobrze to wyglada A wiata tez prezentuje sie bardzo fajnie, jesli pozwolisz umieszcze te skany na forum??? Pozdro Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doal 15.09.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam !Pisze na forum pierwszy raz. Wczoraj kurier dostarczył nam projekt BARWNEGO. na wiosnę zaczynamy budowę. Chętnie śledzę wszystkie informacje. jestem tez ciekawa czy podwyższenie ścianki kolankowej o 50 cm bardzo zmieni bryłę i proporcje budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 15.09.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 według przekrojów które otrzymałem z Muratora wysokość w kalenicy wynosi 7,69m... chyba że wypowiedzą sie Ci którzy już maja projekt w ręku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts