zahir1000 10.11.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Te zdjęcia to grzejniki INTERRA http://www.brugman.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 10.11.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Myśleliście o zagospodarowaniu miejsca pod schodami :?: Może coś takiego: http://www.dacter.com.pl/images/kategorie/pro100b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 10.11.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 witajcie kochani nie było mnie 10 stron usiłowałem przeczytać ale nie dałęm rady !!!! czasu nie mam na nic w pracy miałem taką jazdę, że 1,5 miesiąca nie było mnie na budowie, z ważniejszych rzeczy: wywaliłem ekipę od elewacji jestem na etapie: zakończone wszystkie instalacje od poniedziałku tynki wew kończę elewację podbitkę ocieplenie poddasza od środy z uwagi na to że nie miałem czasu szacuję opóźnienie na 3 miechy... dramat miała być choinka w nowym domu.... jak będzie ok to wielkanoc proszę o sterszczenie ostatnich 10 stron... nie umarłem WALCZĘ ps dlaczego doba ma tylko 24h ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 10.11.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 11.10.2007 czyli miesiąc temu... obiecuję że się poprawię i będę częściej WAS odwiedzał http://images25.fotosik.pl/110/2158c01394f9acffm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 10.11.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ja się zastanawiam nad płaskim 7,5 cm z wentylatorem, są b.ciepłe ale kosztują. Ewentualnie bez wentylatora 11cm głęboki na 240cm długi 20 cm szeroki - 600w IMO 600W to zbyt mało, jeśli to ma być jedyny grzejnik w salonie. W projekcie Barwnego w salonie wyliczono zapotrzebowanie na grzejnik o mocy prawie 1800W. Wczytałem się w instrukcje Brugmana i wynika z niej, że bez problemu można wykonać kanał w gruncie, pod warunkiem dobrej izolacji przeciwwilgociowej (izolacja termiczna nie jest konieczna, ponieważ wanna w której osadzony jest grzejnik zaizolowana jest 5cm warstwą styropianu (ja i tak bym dał od siebie 5cm). Ideałem byłby więc grzejnik o głębokości 45cm, szerokości 28cm, długości 2,2m - moc 1820W. Cena 2100pln (+drewniana kratka ok. 700pln). Świetnie to wygląda wg mnie http://www.muratordom.pl/zdjecia/cieply_ladny-trwaly_kaloryfer_4.jpg temat przerabiany przez nas DŁUUUUGO za sprawą mojej żony któa koniecznie chciała mieć "kanałówkę" po kilku spotkaniach ze znajomymi, którzy trudnią się ogrzewaniem itd (jeden ma nawet salon firmowy firmy na "V") stwierdziliśmy, że ok tylko kanałówkę trzeba planować już na etapie fundamentów a konkretnie chudziaka. ja ososbiśnie nie odważyłem się ciąć kanał BO JAK go uszczelić ?? ok wiem,że się da ale za jakie pieniądze ??? i stanęło na ciekawym rozwiązaniu ale na to musicie poczekać PS trzeba fachowca kanałówek, żeby dobrać rozmiar i głębokość a także wydajność. acha i jeszcze jedno 28 cm w salonie barwnego będzie wyglądać dramatycznie.... z uwagi na: odległość od okna szerokość kanału - obcinamy kawał salonu a i jeszcze jedno kanałówka z wentylatorem - cały syf, kurz i cokolwiek tam wpadnie pięknie, majestatycznie wiruje przed oknem zaiste godny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 10.11.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 a i jeszcze jedno kanałówka z wentylatorem - cały syf, kurz i cokolwiek tam wpadnie pięknie, majestatycznie wiruje przed oknem zaiste godny widok Racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 10.11.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 i stanęło na ciekawym rozwiązaniu ale na to musicie poczekać zdradź tajemnicę proszę bo ja planuję już zakupy grzejników i nie wiem do końca co z tym salonem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 10.11.2007 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witajcie Basia i Gienio ! ag-nieszka123 -MazuryRaffyxxx -Lubinzbyszki -Zachodniopomorskieloko777 -Konintslonce -ŁódzkieMisia i Krzysiek -okolice WrocławiaLahore -Warszawa Michałowiceandrzejek.ch -warm.-mazur.Jureklo -Warszawamonia77w1 -Sulejówek-CisieTejot3 (Tomek i Patka) -WarszawaThomass28 -Toruń (Mała Nieszawka)emanuel -Warszawagucha82 - Toruń - okolicelandudno - Łódż - okoliceravo77 (Aga & Ravo) - Łódz - okoliceYelcyn - Kędzierzyn-Kożlesly123 - Chwaszczyno k/Gdynikonrado - ok.Warszawyklaudi092 (Klaudi i Szprotka) -arturw13 (Gosia i Artur)- Jelcz-Laskowice koło Wrocławiaagacia - dolnośląskie Modła-GłogówJutaPaz - Starogard Gdański/okoliceJARPIS - ZachodniopomorskieKOdi - Rokietnica k/Poznanialukas3339 - Ostrów Wlkp.Basia i Andrzej - ok.CieszynaHawkinsy - CiechanówChodaki - SzczecinHISZPAN7711 -tomikiczi - Grudziądzzahir1000 - Opoletom68 - Jastrzębie ZdrójBasia i Gienio - woj.lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yago997 12.11.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam wszystkich Barwniaków ! Po miesiącach bezowocnych poszukiwań, po wielu rozterkach, po tysiącach "faworytów' w końcu znalazłam BARWNEGO Zadecydował prosty elegancki kształt i funkcjonalność Niestety nie obejdzie sie bez zmian - których wprost nie cierpię w projektach gotowych , ale cóż Zamierzam wydłużyć kuchnię i zrezygnować z frontowego ganku - wtedy front upodobni się do projektu "Wdzięczny". Rozmyślam nad pomieszczeniem gosp - chcę by było dostepne z wnetrza a nie z tarasu - rozmyslałam aby zrobic tam WC, a w miejscu WC - połaczone z kotłownia duże pomieszczenie gospodarcze - ale tu potrzebny będzie architekt. Poza tym w łazience na poddaszu MUSI zmieścić sie prysznic. Martwi mnie też umiejscowienie sedesu - czy tam nie ma zbyt dużego skosu?? Rozmyslam jeszcze o likwidacji komina w kuchni oraz o przeniesieniu kominka na przeciwleglą scianę. I to chyba wszystko...choć i tak za dużo , ale nie ma projektów idealnych.. Ściany bedą trójwarstwowe, pustak ceramiczny+styro+klinkier Dachówka - czarna Bardzo bardzo proszę ludzi o wielkim Barwnym sercu o przesłanie wszelkich materiałów, zestawien, RZUTÓW z wymiarami, zdjęć na mój adres [email protected] PS - czy w okolicach /niedalekich / Poznania mozna zobaczyć jakiegoś Barwnego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 12.11.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam wszystkich Barwniaków ! Po miesiącach bezowocnych poszukiwań, po wielu rozterkach, po tysiącach "faworytów' w końcu znalazłam BARWNEGO Zadecydował prosty elegancki kształt i funkcjonalność Gratulacje PS - czy w okolicach /niedalekich / Poznania mozna zobaczyć jakiegoś Barwnego ???Jak przeczytasz ten temat od deski do deski to podejrzewam, że kogoś znajdziesz Niestety nie obejdzie sie bez zmian - których wprost nie cierpię w projektach gotowych , ale cóż Zamierzam wydłużyć kuchnię i zrezygnować z frontowego ganku - wtedy front upodobni się do projektu "Wdzięczny". Sposób przerabiany już w tym temacie. Do przeczytania kilka stron wczceśniej. Niestety nie obejdzie sie bez zmian - których wprost nie cierpię w projektach gotowych , ale cóż Zamierzam wydłużyć kuchnię i zrezygnować z frontowego ganku - wtedy front upodobni się do projektu "Wdzięczny". Rozmyślam nad pomieszczeniem gosp - chcę by było dostepne z wnetrza a nie z tarasu - rozmyslałam aby zrobic tam WC, j.w. Dojdą dodatkowe koszta związane z instalacją wod/kan. vAle to już będzie Twój problem. Poza tym w łazience na poddaszu MUSI zmieścić sie prysznic. Jest tam doskonałe miejsce do tego celu - jak dla mnie: Ja zamierzam zamontoać kabinę tego typu: http://kolo.com.pl/rysunki/kabiny/niven/FDRF80L/FDRF80L.jpg Domyśl się po wymiarach gdzie Co do skosu, to większość osób podnośi ściankę kolankową o jeden bloczek+wieniec. Dodatkowo parę Barwniaków w tym ja ma zamiar zmienić kąt dachu do 40 stopni Wszystko znajdziesz wśród 27 które warte są przeczytania :!: POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yago997 12.11.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Slygado, dziekuję temat przeczytany , troche tego było.. ale nie doczytałam : czy korzystanie z toalety nie jest utrudnione, jak Ty masz w swoim projekcie łazienki? /a prysznic juz wiem gdzie , chyba skopiuję / nadal błagam o rzuty z wymiarami i przekrój Barwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 12.11.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 ale nie doczytałam : czy korzystanie z toalety nie jest utrudnione, jak Ty masz w swoim projekcie łazienki? /a prysznic juz wiem gdzie , chyba skopiuję / nadal błagam o rzuty z wymiarami i przekrój Barwnego Ja jestem świerzakiem w tym temacie i na chwilę obecną zaczynam działać z przyłączami na działce, a sam projekt w moim przypadki to tylko "wirtualne" zmiany, ale na chwilę obecną mój Barwny będzie wyglądał tak: http://images23.fotosik.pl/111/2a1b641faf0ad96b.jpg Ostatnio wywaliłem spiżarnię, bo IMO jest ona bardzo mała, a większy przedsionek się przyda, bo jak się goście zwalą to będą chyba ratami wchodzili do domu, bo ten z projektu to miniaturka Łazienka - dół -jak widzisz, choć chodzi mi po głowie cofnięcie komina ze ścinaną w stronę garażu o tyle, aby na górze usunąć tą lukę między nim , a ścianą, a jednocześnie powiększyć przestrzeń na prysznic na dole. Pom gosp na dole przerabiam na garderobę i usuwam w nim okno. Okno w sypialni na dole przenoszę na drugą stronę, bo brakuje mi kilku centymetrów na mojej wąskiej działce (wiazd: 11x25, przestrzeń na dom:19,20x32m). Oprócz tego drugie wyjście na taras. Największa zagwózdka to stół "jadalniany" Ale wierzę, że coś wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 12.11.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Mógłbym rzec: ZACZĘŁO SIĘ Dzisiaj mój przedstawiciel złożył wniosek o wypis z planu miejscowego i o mapę zasadniczą Muszę zapamiętać tą datę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 12.11.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Pom gosp na dole przerabiam na garderobę i usuwam w nim okno. Witaj Slygado Pogadaj z architektem na temat tego pomieszczenia gospodarczego i wejścia od strony schodów. Też tak chciałam mieć, ale niestety nie udało się, bo przecież tam są drzwi do pokoju i schody się po prostu nie zmieszczą Ja mam wejście od strony pokoju, planuje zrobić drzwi przesuwne - super schowek lub jak ktoś woli garderoba POLECAM http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/3/7/9/23135478_d.jpg Pozdrawiam serdecznie kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 12.11.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Hej Kasia Trochę Ci się ten Skrzat upodobnił do Barwnego BTW: fajny dziennik przeczytałem sobie któregoś wieczorka wracając do topica: To tylko wstępne plany, ale... ktoś napisał: Przesunę schody o jeden stopień w stronę drzwi wejściowych dlaczego … [...] schody wysuwam o jeden stopień do przodu. Zakręcają na 13-tym stopniu czyli 13x16,7 = 217cm i mieszczą się pod nimi drzwi do pralni. W ten sposób są szansę Jednak na drugim obrazku w kompie mam wejście od sypialni acha: Ile Cię kosztowały zmiany u architekta :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 12.11.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Hej Kasia Trochę Ci się ten Skrzat upodobnił do Barwnego BTW: fajny dziennik przeczytałem sobie któregoś wieczorka trochę się upodobnił, a raczej bardzo w końcu barwny to najlepszy projekt Jednak na drugim obrazku w kompie mam wejście od sypialni Pozdrawiam i życzę zdolnego architekta i solidnej ekipy... Czyli wbicie łopaty szybciutko na wiosnę Trzymam kciuki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.11.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Slygado, ja u siebie wysunęłam schody o dwa stopnie do przodu. Jeśli zrobisz schody drewniane to nie ma problemu z wejściem, w przypadku betonowych (tak jest u mnie) trzeba zrobić drzwi przesuwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 12.11.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 ja u siebie wysunęłam schody o dwa stopnie do przodu. Jeśli zrobisz schody drewniane to nie ma problemu z wejściem, w przypadku betonowych (tak jest u mnie) trzeba zrobić drzwi przesuwane.Też takich myślałem. Głównie ze względu, że mój kolega siedzi w biznesie drzwi przesuwnych i szaf wnękowych oraz garderób, od kilku lat Pozdrawiam i życzę zdolnego architekta i solidnej ekipy... kasiaNie dziękuję Czyli wbicie łopaty szybciutko na wiosnę kasiaZe względu na obecną emigrację nie będę za bardzo gonił z tym wbiciem łopaty. Jak się uda to coś zacznę, ale nic na szybko, bo jednak bycie na miejscu budowy to bardzo ważna sprawa. Nie wiem ile tu jeszcze posiedzę, ale ciśnie mnie(+połówkę) już w sercu na powrót Napewno zaopatrzę się we wszystko co mi potrzebne. Pomoc kuzyna w zakupie materiałów (z jego zniżkami ) i poradach budowlanych mam już obiecaną http://maanet.static.net/chata/image/bn.gif Ale fachowców to sobie sam załatwię, bo nie chcę sobie braterskich stosunków popsuć a i z czasem u niego w firmie ciężko Tak więc na chwilę obecną zapisuję mój specjanie zakupiony do tego celu kajecik i ustalam każdy szczegół Pozdrawiam. Sylwester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 13.11.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 witamw sobote zalalem posadzki i mam do was pytanko,czy ktos z was orientuje sie po jakim czasie moge wlaczyc ogrzewanie podlogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 13.11.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 witam w sobote zalalem posadzki i mam do was pytanko,czy ktos z was orientuje sie po jakim czasie moge wlaczyc ogrzewanie podlogowe?Andrew, a powiedz jaki był koszt tego ogrzwania :?: Czy instalowałeś je tylko na parterze, a na górze standardowe grzejniki, czy całość :?: Udziel kilku informacji na tem7at ogrzewania jakie zastosowałeś - z kosztorysem - jeśli to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts