andrzejek.ch 13.11.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 ogrzewanie podlogowe zrobilem w salonie ,kuchni ,wc na dole ,wc na gorze i na korytarzu.reszta to grzejniki.za robocizne zaplacilem 4500tys,material na cala instalacje w tym piec gazowy dwufunkcyjny i piec weglowy z nadmuchem 16000tys zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 13.11.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 sorki te 16000tys to bez pieca weglowego,piec weglowy 2600zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 13.11.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 ogrzewanie podlogowe zrobilem w salonie ,kuchni ,wc na dole ,wc na gorze i na korytarzu.reszta to grzejniki.za robocizne zaplacilem 4500tys,material na cala instalacje w tym piec gazowy dwufunkcyjny i piec weglowy z nadmuchem 16000tys zlDzięki. A możesz powiedzieć jaki masz piec :?: Myśleł coś od Ulricha: http://www.ulrich.com.pl/cennik/price.php?dzial=k&nodeId=105&idn=575 choć trochę drogo mi się wydaje :-/ 7 U mnie będzie tylko gaz, a ogrzewanie podłogowe myślałem zrobić tylko na dole - góra "po ostaremu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 13.11.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 piec mam junkersa taki mi polecili hydraulicy i sprzedawcy w zaprzyjaznionej hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 13.11.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 MAM ZERÓWKĘ Z PODŁĄCZENIEM WODY KANALIZY PAPIEROLOGIĄ WYSZŁO 26000,00To chyba dość dobra kwota :!: Gdzie się budujesz :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 13.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Tomku, gdzie zamawiałeś okna i jaki mają profil? Jak dla mnie, biorąc pod uwagę co mają, to nie zapłaciłeś wcale dużo. Cześć Monia, juz śpieszę z wyjasnieniami: okna zamawiałem w firmie Avante. Mieszczą się w Piasecznie, ale mają przedstawiciela w Wawrze (tel. wysłałem Ci mailem). Wszystko znajdziesz na stronie http://www.avante.com.pl Chwalą się tam wszystkim bo kupę nagród dostali (Lider rynku itp.) Profile dają niemieckie - Deceuninck Zendow, nagrodzone Złotym Medalem na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Wczesniej robiłem wycenę m.in. w Techmaprojekcie, na profilach Veki, ale wycofałem się po tym jak ich technicy nie zgodzili się zrobic drzwi tarasowych bez podziałki. Chodzi o to że ja robiłem 2x drzwi podwójne o szer. 190 cm i wys. wg projektu (zrezygnowałem z trzeciego skrzydła i tyle wyszło). Firma robiąca okna na profilach Veki stwierdziła że przy takich drzwiach musi być pozioma podziałka w dolnej częsci drzwi bo inaczej nie dadzą gwarancji. Profile Veki są dosyć miękkie i stąd problem. Wyglądałoby to jak w bloku więc się wycofałem. Wolałem dołozyć 2 tysiace, dostać okna takie jakie chcę tzn. bez podziałki i to do tego z 10letnią gwarancją!!! (Veka dawała 5 lat). Załozyli szybko i sprawnie. Polecam z czystym sercem ale trzeba się targować. Ja zszedłem do 28% rabatu i jak gościa mocno przyciśniesz też powinno Ci się udać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 13.11.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam. Mój grzejnik przed oknem tarasowym wygląda tak: http://img223.imageshack.us/img223/423/dsc01544iz5.jpg I też jest kanałowy Pozdrawiam wszystkich Barwniaków Super sprzęt, też przymierzam się do takiego Ja też szukam taniej kozy na budowę Tutaj: http://www.allegro.pl/item263793940_piec_koza_od_producenta_gratisy_tania_wysylka_.html i tutaj: http://www.allegro.pl/item265774606_tanie_grzanie_wydajna_koza_piec_piecyk_gliwice.html jakiś czas temu widziałam w Leroy Merlin po niecałe 200 pln. pozdrawiam Zahir, Monia i Jureklo, Widze że wszyscy wpadamy na te same dobre, pomysły Czyżbyśmy mysleli juz zespołowo na tych samych falach?? Co do kozy to ja szukam takiej od 2 tygodni i też przepatrzyłem juz całe allegro - znalazłem tam takich kóz ze 20. W końcu jednak kupię chyba u siebie też za 200zł (są jeszcze wzmocnione po 240,-) i nie będe kombinował. Oszczędność rzędu góra 40 zł a po doliczeniu przesyłki wychodzi prawie to samo. Cóż to za oszczędność na tym co my tygodniowo wydajemy Monia - info dla Ciebie te kozy są w Falenicy w składzie "Rampfal", gdybys chciała dokładniejsze namiary to daj znać. Acha - kupujcie długie rury i stawiajcie te kozy z dala od kominka!!! Taka rura też oddaje sporo ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudi092 13.11.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Prochowice między Legnicą a Wrocawiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 13.11.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Tylko, zastanawia mnie narzekanie ludzi piszących w temacie o błędach podczas budowy: "NIGDY WIĘCEJ PANELI - NAWET NAJDROŻSZYCH" Gdyby panele miały podobne właściwości akustyczne jak drewno, dla mnie nie miało by znaczenia po czym stąpam, bo są już panele które bardzo dobrze imitują fakturę drewna i trzeba się przyjrzeć z bliska, aby rozpoznać. Jednak ten głuchy odgłos jest wyjątkowo nieprzyjazny i ciągle przypomina, że chodzisz po plastiku...Oprócz tego ludzie ciągle piszą, że bez różn7icy ile zapłacili za panele, każde z nich zaczynają się rysować, a co za tym idzie ścierać :!: A jak to wygląda chyba opisywać nie trzeba Potwierdzam że panele są słabe na salon.. Nawet te droższe są dużo bardziej miękkie od średniego parkietu. Moja siostra ma panele w salonie w którym jest wyjście na taras i wygląda to tragicznie - nosi sie duzo piachu z dworu i panele są makabrycznie porysowane, szczególnie jak latem dzieciaki latają w tę i nazat, że juz o psiakach nie wspomnę Ja więc panele daję na górze i w małym pokoju na dole. W Salonie zdecydowałem się na parkiet z jakiegos twardego drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 13.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Zahir, dobrze, że poruszyłeś ten temat. U nas w salonie na podłodze będzie drewno. Dlatego zastanawiam się czy ogrzewanie podłogowe + drewniana podłoga w salonie ma sens (wiadomo - zmniejszona wydajność, powstające szczeliny między deskami itp.). Nie chcemy też dawać wielkiego grzejnika pod oknem. . Moja architekt jak ją zapytałem o ogrzewanie podłogowe w salonie powiedziała - ok. ale wtedy musi być tam terakota... Wydaje mi się ze podłogówka pod drewnem odpada z przyczyn technicnych i bezpieczeństwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 13.11.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 a i jeszcze jedno kanałówka z wentylatorem - cały syf, kurz i cokolwiek tam wpadnie pięknie, majestatycznie wiruje przed oknem zaiste godny widok Racja Też o tym słyszałem - to ponoć jedyna wada tego typu rozwiązań. Trudno to się odkurza i i strasznie zbiera "skarby" z podłogi, efekt - po miesiącu -mamy tam tam ciężarówkę piasku z kurzem:) ale wygląda bardzo fajnie (duzo lepiej niż grzejnik na ścianie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.11.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Cześć Tomku, też dawałam do wyceny okna z profilem Deceunincka, ale u siebie w Sulejówku u Grubka. Już prawie byłam na nich zdecydowana i przez przypadek zgadałam się z gościem od alarmów, że ostatnio Grubek ma problemy z ludzmi od montażu, tzn. nie ma dobrych ludzi i wiekszość zamontowanych okien idzie do poprawki. Do Piaseczna zadzwonię sobie jutro, nie mam czasu podjechać i jeszcze tradycynie mój synek jest chory. A do Ciebie to wogóle mam strasznie pod górkę. Wiesz, tak daleko budujesz sie odemnie, że to cała wyprawa . Czekam jeszcze na wycenę od Jezierskiego. Koło mnie w jakimś sklepie z żelastwem też podobno są kozy, ale i tak poproszę o namiary. Co do podłogówki też planuję na prawie całym dole i chyba nie będę ryzykowała drewna. No może jakieś małe wstawki w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 13.11.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Każdy nowy post w tym temacie do dla mnie (świerzaka) wielki SKARB Co do okien to w moim przypadki sprawa jest bardzo jasna. Mój kumpel z piaskownicy jest aktualnie kierownikiem zmianowym w fabryce okien: http://www.oknarabien.pl/ i co za tym idzie okna zrobi mi "własnoręcznie" takie jakie będę chciał, w cenie takiej jak On będzie chciał Wszyscy z naszej ekipy mają okna z tej fabryki i nikt nie narzeka Co do montażu to sam fachowiec (nasz ziomek) się tym zajmuje i robi to idealnie Koszt montażu: udana parapetówka ******************************** Chodzi mi po głowie ogrzewanie Poczytałem trochę forum i informacje na stronie i decyzja jest trudna. Kanałówkę wykluczyłem. Chciałbym mieć podłogowe, ale koszty montażu są duże, a i jakoś terakota w salonie to nie jest to co mi się do końca podoba Grzejniki :?: Łatwy i niedrogi montaż, ale ten wygląd.... Bądź tu mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.11.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Slygado, taki kolega to skarb. Gdybyś mieszklał bliżej to bym Ci go ukradła. Co do podłogi w salonie to teraz jest taki wybór materiałów, że można oszaleć. Wejdź i poglądaj zdjęcia w tym wątku http://forum.muratordom.pl/budujacy-potrzebujacy-pomysly-na-urzadzanie-wnetrz,t58865-1860.htm może jeddak przekonasz się do płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 13.11.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Slygado, taki kolega to skarb. Gdybyś mieszklał bliżej to bym Ci go ukradła. Mam jeszcze jednego "okniarza", przedstawiciel producenta okien drewnianych "Urzędowski": http://urzedowski.pl/ Okna PIĘKNE !! Ale cena trochę za wysoka, nawet z jego zniżką Ale jak by wpadła jakaś dodatkowa kasa w tym terminie to może.... ----- Dzięki za linka Pozdrawiam tą wieczorową porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.11.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Też na początku myślałam o Urzędowskim, ale ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 13.11.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Też za poczatku myślałam o Urzędowskim, ale ta cena Dokładnie. Ale okienka - bajka. Kumpel pracuje (sam ) w salonie na Zachodniej 44 w Łodzki. Kiedyś zmieniali wystawkę i koleżka kupił takie okienko do sypialni ( w starym domu). Perfekcyjna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 14.11.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 A do Ciebie to wogóle mam strasznie pod górkę. Wiesz, tak daleko budujesz sie odemnie, że to cała wyprawa . no tak.., masz rację na piechotę za daleko, a na rower za zimno... Koło mnie w jakimś sklepie z żelastwem też podobno są kozy, ale i tak poproszę o namiary. Kozy są w małym składziie w Falenicy, przy torach kolejowych (Patriotów róg Oliwkowej). Po "Twojej" stronie torów, zaraz za rondem, na wysokosci sklepu ogrodniczego. tel. 022 612 63 06. Dzisiaj tam byłem i koze kupiłem. Wczoraj przyjechał system dociepleń - materiał mnie wyniósł ok.5,5 tys. A jak Tobie idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 14.11.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Wczoraj weszli panowie od dachu. Do końca roku planuję wstawić okna, drzwi i bramy, zrobić elektrykę. A reszta na wiosnę. Co do systemu ocieplenia to co kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 14.11.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Wczoraj weszli panowie od dachu. Do końca roku planuję wstawić okna, drzwi i bramy, zrobić elektrykę. A reszta na wiosnę. Co do systemu ocieplenia to co kupiłeś? Styropian Knauf Fasada, kleje WIM. Towar nie jest z tych topowych, ale po zbadaniu rynku uważam że ma najlepszy stosunek ceny do jakości. Firmę znalazłem na Allegro (kupowałem tez u nich wełnę - URSA DF 40). Mają ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts