zahir1000 20.11.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 ta sama u mnie grzeje ale za 136 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 21.11.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 To ja w tym towarzystwie wychodze na burzuja. Kupiłem taką wzmocnioną za 230,- Od wczoraj u mnie ocieplają z zew. Fajnie domek zaczyna wyglądać... No i miałem też rozmowę z kandydatem na dyrektora naczelnego ds. instalacji hydraulicznych czyli tzw. hydrola. Życzy sobie 130zł za punkt, ale do negocjacji, myslę że przynajmniej z 5, 10 zeta jeszcze urwę. Jak myślicie - brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.11.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Bierz, cena dobra. Potrafią krzyknąć po 150. A za podłączenie pieca i podłogówkę ile bierze? I jedno pytanko. Czy przy swoich oknach antywłamaniowych robisz alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 21.11.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Bierz, cena dobra. Potrafią krzyknąć po 150. A za podłączenie pieca i podłogówkę ile bierze? Do jutra ma mi przesłac kompleksową wycenę to Ci dokładnie powiem. I jedno pytanko. Czy przy swoich oknach antywłamaniowych robisz alarm? Alarm robie jak najbardziej, ale ja nie mam okien tak do końca antywłamaniowych. Tak jak pisałem mam po 4 grzybki antywłamaniowe w kazdym skrzydle i tą nierozwiercalną klamkę (to jest w standardzie tej firmy w której kupuje i to jest b.duzo jak na standard), ale do prawdziwie antywłamaniowych okien jeszcze trochę brakuje. Mozna dać m.in. szyby P4, specjalne kotwy do ram i inne wzmocnienia - to oczywiście kosztuje majątek Ja wybrałem wersję pośrednią, dlatego alarm uważam za konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 21.11.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 ja mam antywłamaniowe szyba MAX dodatkowa folia itd itd a, że jestem spokrewniony z firmą specjalizującą się w alarmach, systemach tv przemysłowej itd od jutra walczę, 2 (albo nawet 3) strefy na pewno góra i dół osobno, czujki ruchu (6 szt.) kontaktory (czy jak to tam sie zwie) na wszystkich drzwiach i oknach na dole - MEKSYK a prawda jest taka że jak złodziej będzie chciał wejść to wejdzie przez ścianę albo przez dach,komin lub po prostu teleportuje się NIE MA SIŁY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.11.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Tomku, dzięki za odpowiedz. Czekam na wycenę od hydraulika. Ja planuję na wiosnę i właśnie zaczynam się rozglądać. Raffyxxx, chwalipięto , tylko się chwalisz a żadnych szczegółów nie piszesz. Co to za okienka i czy alarm robisz sam czy ktoś. Jaki sprzęt masz i ile Cię kosztował? Jakiś czas temu miałam wyceniany alarm i wszystko pięknie i super tylko cena 5000 pln . wycena obejmowała centralę Satela Integra 64 16-64 linie, 10 czujek Simensa, kontraktorów 11 i i takie tam. Za samo rozprowadzenie kabli wyszło 760. Do kabli to chyba pogonię mężą. Myśle, że będzie robił góra 2 dni, wyjdzie mu całkiem, całkiem dniówka. A jak się zeźlę to rozpalę w na szym pięknym kominku (czyt. kozie) i sama się wezmę do roboty. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 21.11.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Tomku, dzięki za odpowiedz. Czekam na wycenę od hydraulika. Ja planuję na wiosnę i właśnie zaczynam się rozglądać. Raffyxxx, chwalipięto , tylko się chwalisz a żadnych szczegółów nie piszesz. Co to za okienka i czy alarm robisz sam czy ktoś. Jaki sprzęt masz i ile Cię kosztował? Jakiś czas temu miałam wyceniany alarm i wszystko pięknie i super tylko cena 5000 pln . wycena obejmowała centralę Satela Integra 64 16-64 linie, 10 czujek Simensa, kontraktorów 11 i i takie tam. Za samo rozprowadzenie kabli wyszło 760. Do kabli to chyba pogonię mężą. Myśle, że będzie robił góra 2 dni, wyjdzie mu całkiem, całkiem dniówka. A jak się zeźlę to rozpalę w na szym pięknym kominku (czyt. kozie) i sama się wezmę do roboty. pozdrowionka okna OKNOPLAST (żona zamawiała w okna się nie wtrącam wiem że był z nimi jakiś kosmos) alarm robię sam tylko podłączą chłopaki z piętra niżej ;p 10 czujek bez sensu za dużo i stąd taka kwota. ci z dołu od 99 zajmują się alarmami i ufam im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.11.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Prześlę Ci na priva specyfikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 21.11.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Prześlę Ci na priva specyfikację.Czy ja też mogę dostać [email protected] Powtórzę jeszcze moje pytanie: - gdzie zamierzacie wstawić pralkę :?: - gdzie zamierzacie wstawić stół jadalniany :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.11.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Czy ja też mogę dostać [email protected] Poszło Powtórzę jeszcze moje pytanie: - gdzie zamierzacie wstawić pralkę :?: W pomieszczeniu gospodarczym przy garażu, tylko że u mnie jest owiękoszone i ma 8m. Jeśli nie planujesz ogrzewać opałem stałym to wszystko powinno Ci się zmieścić. Gorzej z suszeniem. Ja chyba skuszę sie na suszarkę. Nie znoszę rozwieszać mokrych ubrań, zdecydowanie wolę prasować. gdzie zamierzacie wstawić stół jadalniany :?: U mnie kuchnia jest całkowicie otwarta na salon, żadnych ścian dzielących. Kuchnia będzie w kształcie litery L. Zabudowana będzie ściana pod oknem i od strony wiatrołapu. Może ewentualnie jakaś niewielka zabudowa od strony wejścia do salonu. Stół będzie stał po przeciwnej stronie, przy ścianie zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 21.11.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Powtórzę jeszcze moje pytanie: - gdzie zamierzacie wstawić pralkę :?: W pomieszczeniu gospodarczym przy garażu, tylko że u mnie jest powiękoszone i ma 8m. Jeśli nie planujesz ogrzewać opałem stałym to wszystko powinno Ci się zmieścić. Gorzej z suszeniem. Ja chyba skuszę sie na suszarkę. Nie znoszę rozwieszać mokrych ubrań, zdecydowanie wolę prasować. Na 99% piec gazowy z zam. kom. spal. Myślałem też o wstawieniu pralki w łazience na górze, ale w przypadku wieszania prania na dworze to będzie mało praktyczne - spacer z michą po całym domu.... Myślę też o połączeniu WC z pom.gosp. gdzie zamierzacie wstawić stół jadalniany :?: U mnie kuchnia jest całkowicie otwarta na salon, żadnych ścian dzielących. Kuchnia będzie w kształcie litery L. Zabudowana będzie ściana pod oknem i od strony wiatrołapu. Może ewentualnie jakaś nieweielka zabudowa od strony wejścia do salonu. Stół będzie stał po przeciwnej stronie, przy ścianie zewnętrznej.Ja wstępnie nie ruszam tej ściany pomiędzy kuchnią a salonem, bo chciałbym trochę oddzielić te dwie przestrzenie. Jednak rezygnuję też ze spiżarni, bo i tak jest zbyt mała, a to pozwoliło by mi na wstawienie przy ścianie stołu jadalnianego, pod warunkiem że zabudowę zakończyłbym w tym miejscu co na projekcie. ech mam z tymi dwoma sprawami dylemat A tym czasem od tygodnia oczekuję na warunki zabudowy i mapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.11.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Slygado, mi koncepcja kuchni zmienia się co 2 tygodnie więc do wprowadzenia się pewnie zmieni się jeszcze nie raz. To samo jeśli chodzi o ogrzewanie. Byliśmy zdecydowni na gaz płynny. Właśnie okazało się, że nie będziemy mieli tak szybko gazu ziemnego jak zapowiadano . I do tego coraz więcej ludzi w okolicy decyduje się na ekogroszek co jeszcze bardziej opóźnia przyłącze. Jeszcze trochę to gazownia stwierdzi, że nie opłaca się im rozbudowywać sieci. No i mamy problem. Boimy się, że pomimo tego, że planujemy rekuperator i dobre ocieplenie domu, to jednak rachunki nas zeżrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 21.11.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ja na szczęście mam gaz pociągnięty po ulicy - tylko przyłącze i na przód. Jednak chodzi mi też po głowie całkowicie pójść w elektrykę ale raczej nastawiam się na gaz. Z tą kuchnią też jest przebój. Zrezygnowałem już ze spiżarni, a jeszcze mam obawy czy stół się tam ładnie wkomponuje ech z jednej strony się cieszę, że jestem jeszcze na "wycieczce w Dublinie". bo mam dużo czasu na dogranie wszystkich szczegółów, rozrysowywanie wszystkich pomieszczeń, zmian domu itd...., ale z drugiej strony chciałbym już kopać fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.11.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Z tym gazem to masz szczęście. Co do elektryki czy przeliczałeś sobie jakie miałbyś rachunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 21.11.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Prześlę Ci na priva specyfikację.Czy ja też mogę dostać [email protected] Powtórzę jeszcze moje pytanie: - gdzie zamierzacie wstawić pralkę :?: - gdzie zamierzacie wstawić stół jadalniany :?: A CO TO JEST PRALKA ?? u nas będzie między kominem a ścianką/skosem na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 21.11.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 u nas będzie między kominem a ścianką/skosem na górzeNo też mam to miejsce za faworyta, ale.... przychodzi lato, wypadało by skorzystać z aury i wynieść pranko za zewnętrzną, no i wtedy przez całą chałupę zasuwasz z michą Ale to chyba bardzo dobre miejsce, no chyba że da się w pom. gosp. ją wcisnąć. BTW: jak co dzień, biegam sobie po forum i czytam co tam mi się nawinie No i dzisiaj wpadło mi w oko zdjęcie: http://images28.fotosik.pl/116/c61029be175be5a9.jpg Jak Wam się podoba taka kolorystyka :?: Mi bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 22.11.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 fajne my mamy kilka koncepcji.... ostatnio narodziła się BORDOWA heh pożyjemy dzisiaj byliśmy u znajomego rodziców zamyka biznes - wzięliśmy deskę Padouk red i Padouk red+white z BARLINKA po 70 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jureklo 22.11.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witam wszystkich barwniaków.Mam pytakko. Czy ktoś rozważał ewentualnie położenie wewnątrz pomieszczeń płyt gipsowych zamiast tynków? U mnie murarz wytynkował sufit i część ścian w garażu (przygotowanie pod montaż bramy) i jestem przerażony. Wszystko upieprzone, podłoga wygląda jak w gołębniku (jeśli ktoś hoduje gołębie to sorki). Myślę poważnie o zmianie technologii. Może macie jakieś pomysły?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 22.11.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 fajne my mamy kilka koncepcji.... ostatnio narodziła się BORDOWA heh pożyjemy dzisiaj byliśmy u znajomego rodziców zamyka biznes - wzięliśmy deskę Padouk red i Padouk red+white z BARLINKA po 70 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 23.11.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Slygado, mi koncepcja kuchni zmienia się co 2 tygodnie więc do wprowadzenia się pewnie zmieni się jeszcze nie raz. To samo jeśli chodzi o ogrzewanie. Byliśmy zdecydowni na gaz płynny. Właśnie okazało się, że nie będziemy mieli tak szybko gazu ziemnego jak zapowiadano . I do tego coraz więcej ludzi w okolicy decyduje się na ekogroszek co jeszcze bardziej opóźnia przyłącze. Jeszcze trochę to gazownia stwierdzi, że nie opłaca się im rozbudowywać sieci. No i mamy problem. Boimy się, że pomimo tego, że planujemy rekuperator i dobre ocieplenie domu, to jednak rachunki nas zeżrą Monia widze że mamy podobne problemy Ja też straciłem juz nadzieję na szybki gaz ziemny.. U nas Jak się wszyscy pospieszą to trzeba bedzie czekać minimum rok. To jak gazownia mówi rok, to ja mówię trzy lata. Więc badałem alternatywne źródła - prąd odpada, przeliczałem, i wychodzi masakra.. Wszystko wskazuje na gaz płynny - robiłem nawet mały research z przedstawicielami i powoli skłaniam się ku orlenowi. Chociaz shell ma tez ciekawą ofertę. A Ty masz już jakieś przemyslenia w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts