marta_zaz 15.09.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 No nie doczekalam sie na ZGODE Thomassa na umieszczenie skanow Umieszczam bez zgody http://images2.fotosik.pl/164/b082b1273dea3513med.jpg tak dla uzupelnienia, to sa szkice podniesionych scian domku o 50cm http://images2.fotosik.pl/164/6f8fd25b77a47a66med.jpg Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.09.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 WitamCzy ktos juz ma zaklepana ekipe budowlana do budowy barwnego, jesli tak to jaki koszt robocizny zaprponowala za poszczegolne etapy budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 18.09.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 po 1 thomass dzięki za @ po 2 muszę stwierdzić, że nie wygląda źle.... znowu mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doal 18.09.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Ekipę mamy. Wstępnie za stan surowy zamknięty 35 tys. Jak podpiszę umowę z firmą to o cenie poszczególnych etapów dom znać. Dodam tylko, że nie mamy typwych fundanentów z projektu. Geolog zalecił stawianie domu na studniach. Zaczynamy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 18.09.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 właśnie odnośnie fundamentów jakie planujecie u mnie będą wzmocnione (szkody górnicze - teoretycznie już mojej działki nie obejmują ale i tak wzmacniam) i bloczki betonowe... nie wiem już sam, sąsiad z lewej ma lane, sąsiad z prawej bloczki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 21.09.2006 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam wszystkich bardzo serdecznie. To ja ktora zapoczatkowalam temat Barwnego i jak widac w ogole sie nie odzywam Mianowicie chcialam sie wytlumaczyc, ze przebywam aktualnie w USA i dokladnie za 37 dni wracam do mojego kochanego Gorzowka Wlkp. i zaczynamy dzialac z Barwnym. Dzieki Waszym radom, spotrzezeniom i uwagom oraz naszym przemysleniom na 100% kupujemy natychmiast po powrocie projekt Barwnego.Juz sie nie moge doczekac. Na naszej dzialce jak do tej pory nie pojawil sie prad co mnie nieco do szlau doprowadza poniewaz przed wyjazdem do USA dzownilam do elektrowni (poczatek maja) i pan powiedzial, ze prad powinien byc mniej wiecej w lipcu. Teraz mamy prawie koniec wrzesnia...coz. Jedyne co mnie pociesza ze panstwo, ktorzy sprzedali nam dzialke maja promese na podlaczenie. A oni juz czekaja prawie 2 lata. Szkoda gadac. W kazdym badz razie bardzo mocno Wam dziekuje za wszystkie wypowiedzi na temat Barwnego i obiecuje sie udzielac po powrocie czyli na poczatku listopada. Pozdrawiam serdecznie wszystkich fanow Barwnego Justyna P.S. a jeszcze jedna sprawa. Jak wyglada sprawa z ta promesa??czy my za podlaczenie bedziemy ponosic koszty? czy to jakos spada na wlasciciela bylego czy elektrownie?tak sie wlasnie zastanawiam i nie wiem co o tym myslec. ktos moze wie cos na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.09.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witamy serdecznie założycielkę wątku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 22.09.2006 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ach dziekuje, dziekuje:)juz sie nie moge doczekac az w koncu stane sie powazna uczestniczka tego zgrupowania:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.09.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Mam pytanko do Thomassa, ponieważ jest on chyba, jak na razie, jedynym posiadaczem projektu. Chciałabym rozwiać wątpliwości, jak dasz radę to odpowiedz na pytanko: Nasz Domek napisał: rzuciłam okiem na Wasz projekt..i mam pewną wątpliwość....a wiem że zradzają się "czeskie" błędy w projektach....czy pod schodami jest aby wystarczająco wysoko by zmieścić drzwi do pokoju na dole...do łazienki już jest pełna wys. kondygnacji ale do pokoju załapują się zaraz po zabiegu a tam zwykle jest jeszcze nisko....zakładam że wys. pomieszczenia w parterze to jakieś 270 cm w świetle....zerknijcie na przekrój jak jest wys. akurat w miejscu dzwi....ciekawi mnie to.... Tomku z góry dzięki... pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 25.09.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Mam pytanko do Thomassa, ponieważ jest on chyba, jak na razie, jedynym posiadaczem projektu. Chciałabym rozwiać wątpliwości, jak dasz radę to odpowiedz na pytanko Tomku z góry dzięki... pozdrawiam kasia heh też mam projekt ale jest u architektki - nic nie sprawdzę chwilowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 26.09.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witamy wszystkich sympatyków i posiadaczy projektu Barwny Miło nam do Was dołączyć - właśnie dziś po długich poszukiwaniach i wielu naradach zdecydowaliśmy się zamówić projekt tego domku. Także najpóźniej za dwa dni będziemy go mieli na papierku Z budową ruszamy na wiosnę, ale już poszukujemy ekip do budowy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 26.09.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witajcie w klubie...myśleliście już o jakichś zmianch w projekcie...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka2108 28.09.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Kochani - cieszę się, że jest takie forum miłosników Barwnego.. ja jestem wielka fanką tego domku..czekam z niecierpliwością na warunki zabudowy, które będą podejrzewam w ciągu najbliższego miesiąca, bo ostro popędzam panie z urzędu.. Budowę planuje rozpocząc na wiosnę, ale moje pytanko brzmi: ile zajmie czasu ta cała budowa.. oczywiście moge mieszkać w niedokończonym domku.. więc jesli macie doświadczenia w tej kwestii to dajcie znać.. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witam Sorry za małą nieobecność - ale służę pomocą. Odnośnie schodów i możliwości umiszczenia "pod nimi drzwi" to raczej niemożliwe - na przekroju schody "zawracają" na wysokości 167 cm (10 schodów po 16,7 cm), a standardowe drzwi to 205 cm, więc raczej nie ma to szans. Można oczywiście przeprojektować schody ale stopień o wysokości 20,5 cm w domowych schodach to bardzo dużo i nienaturalnie. Odnośnie nowości w moim budowaniu to właśnie w czwartek odebrałem na działce "skrzynkę z prądem" od Zakładu Energetycznego , a najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu odbieram kosztorys. Pozdrawiam Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 29.09.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Tomku! Tej osobie o nicku Nasz Domek chodziło chyba o drzwi do pokoju na dole... http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/1/8/1/18735146_d.jpg Chyba miała na myśli to, czy ten odcinek schodów, który prowadzi bezpośrednio na poddasze nie będzie zbytnio zachodził na drzwi??? Ja już w sumie nie wiem czy to o to chodzi czy nie.... Nieważne.... Gratuluję prądu.... pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Z tymi drzwiami nie ma problemu - mieszczą się spokojnie na przekroju - są oddalone od ściany z werandą o 102 cm (same drzwi mają standardowo 90 cm) więc nie ma z tym problemu. Myślałem, że ktoś chce zrobić niestandardowe wejście do salonu. Pzdr Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 29.09.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 dzięki , tak myślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 01.10.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Hej witajcie ponownie Co do zmian to bedzie parę : likwidacja spizarki na rzecz powiększenia holu, domurowanie części ścianki w salonie i wstawienie dużych dwuskrzydłowych drzwi tak aby w razie potrzeby je zamknąć i odciąć salon od kuchni - nie zawsze dobrze jest jak goście widzą plątającą się gospodynie w garach ,co do kominka to zostaje w tym miejscu co jest bo uważamy że będzie ładnie reprezentacyjnie wyglądał, zamierzamy powiększyć wc i wtawić prysznic na parterze.Jeśli chodzi o poddasze to będziemy je dzielić jak będziemy je już widzieć, na razie trudno mi jakoś sobie je wyobrazić. Podniesiemy też fundamenty o 1 bloczek i będziemy budować mury z 30 a nie z 25 tak jak w projekcie. Mam pytanko czy zamierzacie zmieniać strop? W projekcie jest ceramiczny, zastanawiamy się nad zmianą na Terive bis, będziemy to rozważać z architektem. Na pewno Teriva wyszłaby taniej no nie? Czy zauważyliście że okno w salonie oraz pokoju jest usytuowane na poziomie 85 cm od podłogi , dość nisko nie uważacie? Jesteśmy na etapie dogadywania się z ekipami Murarz liczy ile będzie kosztować przyjemność wzniesienia Barwnego , około następnej niedzieli ma się określić, bardzo jesteśmy ciekawi bo polecany przez wiele osób z miejscowości gdzie mamy działeczkę. Jutro spotkanie z cieślą. Kierownik budowy już ugadany, za całość z odbiorem 2 tyś. A wy możecie coś napisać odnośnie kosztów? A my nie mozemy się doczekać już wiosny żeby ruszyć z wydostawaniem się z ziemii Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 02.10.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 heh ja myślę że za 2 tygodnie zacznę kopać dziurę oby nie lało jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 02.10.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 heh ja myślę że za 2 tygodnie zacznę kopać dziurę oby nie lało jeszcze trochę Podobno ma być piękna, złota jesień.... Trzymam kciuki za pogodę i pierwszą wykopaną dziurę.... pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts