yago997 03.12.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 wstyd mi się przyznać ale nie baedzo wiem jak wrzucić fotki na forum...może jakaś mała instrukcja....to coś Wam pokażę!!!!:)Wyślij mi na emaila to jutro wrzucę wszystkie na forum Fajowo czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 wstyd mi się przyznać ale nie baedzo wiem jak wrzucić fotki na forum...może jakaś mała instrukcja....to coś Wam pokażę!!!!:) Tutaj jest bardzo dobrze opisane jak wklejać zdjęcia: http://forum.muratordom.pl/kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjec,t30921.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Schody nie wychodzą poza ścianę.A to jeszcze zapytam o wymiary tego spocznika ? Na to pytanie odpowiem Ci jutro jak obmierzę. Niestety obmierzyć będę mogła dopiero w czwatrek. Rozchorował mi się synek a maż wyjechał służbowo na 4 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 03.12.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 schody ażurowe, bukowe, całkowity koszt 7 tys. dla zainteresowanych możemy wrzucić zdjęcie na e maila. A gdzie kupowaliście schody? Jakis lokalny producent, czy ogólnopolska firma? Bo jesli o drugie to błagamy o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agacia 03.12.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 schody robił nam lokalny stolarz....szybko, sprawnie...zresztą efekt zobaczycie jak slygado wrzuci na forum nasze fotki.....już się ślą....jak się okazało pod schodami, pod podestem wyszło całkiem sporo miejsca np. na jakąś szafę....co do tego byłam sceptycznie nastawiona a tu taka niespodzianka.. .wyglądaja lekko i elegancko...oczywiście to zależy od naszych gustów...do tego mamy takie same parapety bukowe....pozdrawiam....i klatka schodowa w strukturze przeze mnie wykonanej....fajna zabawa a efekt?....co prawda jeszcze nie w kolorze ale....ocencie sami....generalnie mała rada...ostrożnie z gładziami na tej klatce schodowej...praktyczna rada:)_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agacia 03.12.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 z tym "szybko " to może troszke przesadziłam....montaż trwał 2 dni ale zamówienie na nie zostało złożone już 3 miesiące temu....zresztą sami wiecie jak to jest...jeśli zamierzacie wstawiać drzwi wewnętrzne ...tez musicie z duzo większym wyprzedzeniem je zamówić...my czekaliśmy na drzwi wewnętrzne 8 tygodni .Najpierw miało być 3 tyg, później 4 a jak się okazało w efekcie 8 tyg, bo drzwi nie sa białe.....hmmm kto by przypuszczał.podobna sytuacja z mebelkami kuchennymi ....zamówienie złożone,jeju chyba to był lipiec...a bedą 17 grudnia...oczywiście też się pochwalimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 03.12.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Niestety obmierzyć będę mogła dopiero w czwatrek. Rozchorował mi się synek a maż wyjechał służbowo na 4 dni .Dużo zdrówka dla synka :!: Nie pali się z tymi wymiarami Oto pierwsze fotki jakie dostałem na emaila parę minut temu: Kliknąć to się powiększą: http://images32.fotosik.pl/67/c34ebaa61337154fm.jpg http://images32.fotosik.pl/67/85fd1513c2e5c56fm.jpg http://images30.fotosik.pl/121/e6e2526c615c281cm.jpg reszta ma być wieczorkiem agacia Powiedz: - jakie koszta poniosłaś do tej pory :!: :!: Jak się da to szczegółowo - jakie zmiany wprowadziliście w projekcie :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Slygado, udało mi się podjechać i wymierzyć i tak szerokość spocznika jest 100 cm a wysokość 95 cm. Z tym, że u mnie panowie murarze od siedmiu boleści powiększyli mi hol kosztem salonu o jakieś 20 cm. Dzieki za życzenia dla Szymka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 agacia, domek prezentuje się super. Widzę, że powiększyliście kuchnie kosztem ganku. Czy mi się wydaje czy zrobiliście podpiwniczenie? Na tym zdjeciu na samym dole widać okienko? Czekamy na więcej zdjęć ze środka pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 03.12.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Slygado, udało mi się podjechać i wymierzyć i tak szerokość spocznika jest 100 cm a wysokość 95 cm. Z tym, że u mnie panowie murarze od siedmiu boleści powiększyli mi hol kosztem salonu o jakieś 20 cm. Dzięki za pomoc. Z tym powiększeniem, a raczej pomniejszeniem to trochę przegięcie BTW: Monia coś mi się wydaje, że będę potrzebował od Ciebie szczegółów usunięcie ścianki dzielącej salon i kuchnię, bo spodobał mi się pomysł z jej usunięciem i wstawieniem tam stołu, ale jak zrobię sobie wizualizację to wtedy się odezwę Gdzie te fotki, bo już się doczekać nine mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Slygado, udało mi się podjechać i wymierzyć i tak szerokość spocznika jest 100 cm a wysokość 95 cm. Z tym, że u mnie panowie murarze od siedmiu boleści powiększyli mi hol kosztem salonu o jakieś 20 cm. Dzięki za pomoc. Z tym powiększeniem, a raczej pomniejszeniem to trochę przegięcie BTW: Monia coś mi się wydaje, że będę potrzebował od Ciebie szczegółów usunięcie ścianki dzielącej salon i kuchnię, bo spodobał mi się pomysł z jej usunięciem i wstawieniem tam stołu, ale jak zrobię sobie wizualizację to wtedy się odezwę Gdzie te fotki, bo już się doczekać nine mogę No niestety panowie trochę przegięli z tą ścianą a właściwie z fundamentem bo na tym etapie to chrzanili. Niestety dojrzałam to jak już pogoniłam panów. Niestetynie szło się z nimi dogadać. Ja buliłam kasę a oni odwalali fuszerkę. Chociaż to pprzesunięcie ma swój plus bo schody wyszły w miarę wygodne. Jeżeli chodzi o wyrzucenie ściany to są na to dwa sposoby: 1. trzeba zrobić podciąg po całej dlugości sufitu 2. można zmianić układu stropu (w przypadku terivy) i wtedy nie trzeba podciagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 03.12.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Na 90% będzie Teriva, więc opcja druga by mnie interesowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Mam pytanko do osób, które mają juz dach. Czy robiliscie odpowietrzenie do kanalizacji i do zlewu w kuchni? I czy dawaliście kominki wentylacyjne czy tylko dachówki wentylacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 03.12.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 witamu nas tez nie ma sciamnki miedzy kuchhnia a salonem ,wyglada to n iezle,moi fachowcy zrobili dodatkowy mocny podciag i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 03.12.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Tym pięknym sposobem można by było postawić stół po przeciwległej stronie, a po tej od wejścia zrobić stół barowy np taki mały: http://images32.fotosik.pl/17/ac67af9a927a41c1.jpg Mało tego jak by się uparł to w kąciku można by zrobić całkiem sympatyczną spiżarnię Jak np. tu: http://images23.fotosik.pl/120/aca585cf1ad1c6c4med.jpg ... cholera chyba mnie trochę ponosi Może dzisiaj zrobię małą wizualzicaję co by zobaczyć rozkład mebelków A tak na marginesie to czy planujecie z drugiej strony postawić jakiś mały murek, który by zakrywał trochę mebelki - czy nic :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Barek w 1 wizualizacji to mój typ, może bardziej zabudowany. W 2 wizualizacji lampy moje marzenie ale ich cena może sprowadzić na ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 03.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Barek w 1 wizualizacji to mój typ, może bardziej zabudowany. W 2 wizualizacji lampy moje marzenie ale ich cena może sprowadzić na ziemię. A całość wygląda tak: http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/sa/sara%20WN1.jpg http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/sa/sara%20WN2.jpg http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/sa/sara%20WN3.jpg http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/sa/sara%20WN4.jpg To mój typ kolorów na salon, ale to się wszystko okaże w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Slygado, buduj się szybciej będzie co podziwiać. Koncepcja super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 03.12.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Slygado, buduj się szybciej będzie o podziwiać. Koncepcja super Mógłbym zaczynać już dzisiaj, ale jeszcze trochę trzeba w skarpetę nawpychać przed powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.12.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Slygado, buduj się szybciej będzie o podziwiać. Koncepcja super Mógłbym zaczynać już dzisiaj, ale jeszcze trochę trzeba w skarpetę nawpychać przed powrotem Niestety nadeszły takie czasy, że skarpeta musi być taka od Mikołaja, żeby na wszystko starczyło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts