tomikiczi 09.12.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Kominy? Jakie kominy to muszą być?? a tak naprawde to jeszce nie wyciągneli do końca. Tak jak pisałem wcześniej ten z przodu to zlikwidowałem, a dwa pozostałe nie widać na tych zdjęciach. No ale są, zobacz : http://images34.fotosik.pl/72/cf6f917410c3348fm.jpg http://images28.fotosik.pl/123/b0d4f2ea9963dcadm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 09.12.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 tomikiczi ale macie piękny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 09.12.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Konrado. Poszperaj dokładnie w necie a zobaczysz że to wszystko nie jest takie proste jak Ci się wydaje. Ten wykaz o którym piszesz to jest to o czym mówimy ze Sly. Wykaz jest stary - 2005 rok - i mało precyzyjny. nie wiem dlaczego ludzie czasami usilnie musza komplikować sobie życie. Odliczenia o których mowa nie dotyczą jakiś co roku uaktualnianych list -tylko jednej dotyczącej materiałów budowlanych które po wejciu do Uni Europejskiej wskoczyły na 22% VAt (przed wejsciem -były na 7%) Do Uni weszliśmy raz i chyba w zwiazku z tym nie ma potrzeby zmnieniać list. Problem z odliczeniem może być tylko jeden -jeżeli nie ma na fakturze PKWiU to Pani z urzędu skarbowego nie będzie mogła zweryfikować co zonacza np opis na fakturze (654art. bud 15) -ja wiem że to był kupowany beton ale Pani z Urzędu nie koniecznie może tak sądzić -dlatego bezpiecznie mieć na f-rach PKWiU. Za tydzień składam wniosek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 09.12.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 zahir1000 no wiesz coś za coś, nawet nie wiesz jakie były problemy z dowiezieniem towaru, ale teraz już jest z górki i bedzie OK. A dzisiaj władowaliśmy z kumplami i z majstrami połowe dachówki na dach, no i są zamontowane na cacy dwa pierwsze okna, oto fotki : http://images25.fotosik.pl/122/e7b13ac99e263096m.jpg http://images26.fotosik.pl/124/0f1bd3f32ead08e3m.jpg http://images30.fotosik.pl/124/e268f0f67b5ddc70m.jpg a to zrobiona taka wizualizacja stanu końcowego, wraz ze wspomnianym super widokiem : http://images34.fotosik.pl/73/fbbd3a8913e604a3m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 09.12.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 zahir1000 a gdzie te Twoje fotki Ty się budujesz w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hawkinsy 09.12.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Dzięki zainformacje odnosnie odliczeń.Gromadzę dokumentację. Czy moze ktos z was podnosił scianke kolankowa Proszę o zdjecie ilub komentarz Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 09.12.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Czy moze ktos z was podnosił scianke kolankowa Proszę o zdjecie ilub komentarz PozdrawiamyWystarczy, że przeczytasz temat to się dowiesz Od jednego pustaka, po dwa+wieniec, do tego zmiana kąta do 40 stopni itd.... Warto prześledzić temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike87 09.12.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam Czy buduje(lub zbudował) się ktos w okolicach Wielunia(woj. Łódzkie) ? Oraz mam takie pytanko, czy kiedykolwiek, gdziekolwiek smierdzialo Wam gdzies w domku od auta, jezeli mieliscie garaz razem z domem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 09.12.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam Czy buduje(lub zbudował) się ktos w okolicach Wielunia(woj. Łódzkie) ? Oraz mam takie pytanko, czy kiedykolwiek, gdziekolwiek smierdzialo Wam gdzies w domku od auta, jezeli mieliscie garaz razem z domem ? Jak samochód jest sprawny to nie powinno śmierdzieć, jak stary grat, który odpala po 5 próbach to duze prawdopodobieństwo, że będzie smierdzieć. To moje zdanie, może ktoś ma inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 09.12.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witam Czy buduje(lub zbudował) się ktos w okolicach Wielunia(woj. Łódzkie) ? W województwie łódzkim są dwa Barwne domki w stanie zamkniętym. Będę je odwiedzał w styczniu jak będę w Łodzi Kutno i Andrespol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jureklo 09.12.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Konrado. Nie komplikuję sobie życia. Myślę że inni robią to nam. Pod poniższym adresem jest to co chciałem powiedzieć na temat precyzyjności wykazu. http://www.pit.pl/wykaz-zwrot-vat/index.phppozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hawkinsy 09.12.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Slygado możesz mi podac stronę na naszym forum,gdzie znajdę informacje o podniesionej sciance kolankowej.Ja nie mogę znaleźć nic konkretnego.Najbardziej interesuje mnie wyglad barwnego podniesionego o dwa pustaki + wieniec[ścianka kokankowa]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 09.12.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Slygado możesz mi podac stronę na naszym forum,gdzie znajdę informacje o podniesionej sciance kolankowej.Ja nie mogę znaleźć nic konkretnego.Najbardziej interesuje mnie wyglad barwnego podniesionego o dwa pustaki + wieniec[ścianka kokankowa]. Hawkinsy, napisz swojego mail'a to prześlę Ci zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 09.12.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Ja nie mogę znaleźć nic konkretnego.Najbardziej interesuje mnie wyglad barwnego podniesionego o dwa pustaki + wieniec[ścianka kokankowa].Taką opcję ma monia. Slygado możesz mi podac stronę na naszym forum,gdzie znajdę informacje o podniesionej sciance kolankowej.Ja nie mogę znaleźć nic konkretnego.O kolankowej większość pisze, że podnosi - zdjęcia też były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas3339 09.12.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Zachodniopomorskie ma chyba najwyższe ceny materiałów budowlanych, to raz. Po drugie klinkier ceglasty jest dużo tańszy od brązowego, który pasowqał nam do dachu, okien, bramy garażowej, drzwi, itp..... Klinkieru poszło 500 szt. (na trzy kominy!). No ale ja tez mowie o brazowym a konkretnie to Roben NHNM29I ryfllowany. I kurde jak widze Twoja cene to mnie ciarki przechodza. Mi tez poszlo na kominy ok 500szt. A kolankowa mam na 3 pustaki w sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 09.12.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Coś mi się zdaje, że Zbyszki klinkier kupili w czasie najwyższych cen może dlatego ta cena tak wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loko777 09.12.2007 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Slygado możesz mi podac stronę na naszym forum,gdzie znajdę informacje o podniesionej sciance kolankowej.Ja nie mogę znaleźć nic konkretnego.Najbardziej interesuje mnie wyglad barwnego podniesionego o dwa pustaki + wieniec[ścianka kokankowa]. Ja nie podniosłem ścianki kolankowej, widzę jak inni to zrobili...i nie bardzo to wygląda....BARWNY traci na atrakcyjności....żaden dom z podniesioną ścianką nie wygląda dobrze....jak chcecie mieć większy dom, to dlaczego nie wybraliście innego projektu - większego.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 10.12.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Ja nie podniosłem ścianki kolankowej, widzę jak inni to zrobili...i nie bardzo to wygląda....BARWNY traci na atrakcyjności....żaden dom z podniesioną ścianką nie wygląda dobrze....jak chcecie mieć większy dom, to dlaczego nie wybraliście innego projektu - większego.....? Zgadzam sie z Tobą. Podwyzszanie ścianki kolankowej nie wygląda dobrze w większości przypadków. Ja podniosłem ściankę o 1 pustak, ale zrobiłem strop monolityczny (jest o 9 cm cieńszy), tak więc z zewnątrz wygląda jakbym podniósł ścianke o 15-16cm. Myślę, że nie zaburzy to geometrii budynku. 1 cały pustak to nie będzie tak źle, ale jak ktoś podnosił o 2 i więcej to dom zaczyna byc podobny do grzybka i zaburza się geometria budynku. Ale każdy ma inny gust. Mi nie podobają się domy z wysokim fundamentem i wysoka ścianką kolankowa, a innym wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hawkinsy 10.12.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Monia czekam na zdjęcia na r.tom @ wp.pl Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.12.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Monia czekam na zdjęcia na r.tom @ wp.pl Z góry dziękuję. Wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts