Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Chciałbym uzyskać informację na temat ocieplenia Superrock lub Toprock firmy Rockwoll.

Izoluję strop nad poddaszem użytkowym, ok 120 metrów kwadratowych.

Czy płyty tej firmy sprawdzają sie w użytkowaniu? Czy ich obróbka nie sprawia dużych problemów?

Porównanie cen Rockwool i Isover wypada na korzyść tego drugiego - w przeliczeniu na kubik mata Superrock Rockwolla wychodzi 166 zł/metr sześcienny, a Isovera - 116 zł/metr sześcienny. Czy Isover posiada tak znacznie gorszą jakośc jakby to sugerowała cena?

Pozdrawiam

Ja mam Paroca i trochę Superrocka. Wełna ok - wykonawcy nie narzekali. Trzyma się sama między krokwiami, ja mam zrobione "porządnie" - czyli dodatkowo podtrzymuje ją sznurek.

Znam też zadowolonych "nosicieli" Isovera - mam wrażenie, że ja też byłabym zadowolona z tej wełny. Wybór chyba na zasadzie "co weźmiecie, będzie dobrze", byle ocieplenie miało odpowiednią grubość.

P.s. - teraz jestem mądra, ale wiem, ile się sama w swoim czasie naszukałam na temat obu produktów ;)

• 7 years później...

Każda sroczka swój ogonek chwali , a na tym forum grasuje chyba przedstawiciel ROCKWOLLA zachwalając ogólnie swój towar . ale przeczytajcie moją wypowiedź na forum " czy to prawda , że wełna ROCKWOOL siada najmniej " . Prawda musi być obiektywna , a nie handlowa i powiem krótko - wg mojego zdania mimo ,ze Ursę uważam za dużo gorszy materiał niż wełnę ISOVER , to wolał bym połozyć URSĘ na dach niż ROCKWOOLA . Uzasadnienie poszukajcie we wskazanym fragmencie forum .

Obawiam się że Pan Tomek będzie niezadowolony z mojej wypowiedzi , ale trudno . Może za to inni mi wybaczą . No i koniecznie przeczytajcie w innym miejscu o dużo grubszej warstwie docieplenia na dachu . Od kwietnia zmieniają się normy wymagane na docieplenia domu i przy odbiorze mogą być kluchy . Na dachu proponuję 30- 35 cm uni -mata Isover

pozdrowionka

• 2 months później...