jacekr23 18.06.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 WitamChciałbym uzyskać informację na temat ocieplenia Superrock lub Toprock firmy Rockwoll.Izoluję strop nad poddaszem użytkowym, ok 120 metrów kwadratowych.Czy płyty tej firmy sprawdzają sie w użytkowaniu? Czy ich obróbka nie sprawia dużych problemów?Porównanie cen Rockwool i Isover wypada na korzyść tego drugiego - w przeliczeniu na kubik mata Superrock Rockwolla wychodzi 166 zł/metr sześcienny, a Isovera - 116 zł/metr sześcienny. Czy Isover posiada tak znacznie gorszą jakośc jakby to sugerowała cena? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.06.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 podczepiam się bo jestem przed tym samym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.06.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Ja mam Paroca i trochę Superrocka. Wełna ok - wykonawcy nie narzekali. Trzyma się sama między krokwiami, ja mam zrobione "porządnie" - czyli dodatkowo podtrzymuje ją sznurek. Znam też zadowolonych "nosicieli" Isovera - mam wrażenie, że ja też byłabym zadowolona z tej wełny. Wybór chyba na zasadzie "co weźmiecie, będzie dobrze", byle ocieplenie miało odpowiednią grubość. P.s. - teraz jestem mądra, ale wiem, ile się sama w swoim czasie naszukałam na temat obu produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.06.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 rockwool - wełna mineralna - droższa o lepszych właściwościach p-poz dla wyższych temperaturisover - wełna szklana stosowana do 200 st C kupując wełnę sprawdzaj współczynnik oporu cieplnego dla danej grubości wełny Rd, cenę niczym więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.06.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 mam isovera jest OK wybralem bo podobno w szklanej sie nic zywego nie zagniezni ... i cene mialem OK. kupe czasu stracilem na myslenie co wybrac ale chyba nie bylo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.06.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Isover dla 15 ma 3,85 cena 15,30m2Rockwool dla tej samej ma 4,25 a cena 20złm2 i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 20.06.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 JA wlasnie docieplilem poddasze i zastosowal welne Rockwol Toprock wyszlo mnie to o ok 200-300zl drozej nizeli bym zastosowal tansza welne a ale mam pewnosc ze mam dobra welne a i bede mial cieply daszek nad glowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alebaba 09.11.2013 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Każda sroczka swój ogonek chwali , a na tym forum grasuje chyba przedstawiciel ROCKWOLLA zachwalając ogólnie swój towar . ale przeczytajcie moją wypowiedź na forum " czy to prawda , że wełna ROCKWOOL siada najmniej " . Prawda musi być obiektywna , a nie handlowa i powiem krótko - wg mojego zdania mimo ,ze Ursę uważam za dużo gorszy materiał niż wełnę ISOVER , to wolał bym połozyć URSĘ na dach niż ROCKWOOLA . Uzasadnienie poszukajcie we wskazanym fragmencie forum .Obawiam się że Pan Tomek będzie niezadowolony z mojej wypowiedzi , ale trudno . Może za to inni mi wybaczą . No i koniecznie przeczytajcie w innym miejscu o dużo grubszej warstwie docieplenia na dachu . Od kwietnia zmieniają się normy wymagane na docieplenia domu i przy odbiorze mogą być kluchy . Na dachu proponuję 30- 35 cm uni -mata Isoverpozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sgrzesiuk5 05.02.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Jaka wełna jest naprawdę najlepsza do ocieplenia ścian domu z lat 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts