Arturw2 13.06.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Brawo za odwagę - ostre zmiany. U mnie wykończeniówka zaczyna się w poniedziałek - kartongipsy na piętrze. Za tydzień wchodzi też płytkarz. Jutro zamawiam płytki i wyposażenie łazienki. Życzę wytrwałości i kasy na materiały Pozdrawiam Artur +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela r. 23.07.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam Wszystkich - tych mniej i bardziej zaawansowanych w budowie Co u Was słychać - budujecie czy wypoczywacie? Dorotka może to połączyć bo do morza ma tylko jeden krok. Artur kiedy przeprowadzka, czy już odliczacie? A Zulcia zapewne już po parapetówie. U nas ostatnio trochę się działo. Nasz dom ma już więźbę i lada chwila będą dachówki. Na działce pojawił się prąd, kanalizacja i woda oraz Sąsiedzi, którzy ruszyli z budowami. Teraz wybieramy okna. Zastanawiam się cały czas nad kolorem - złoty dąb czy orzech. Ponieważ prace na budowie znacznie się opóźniły w stosunku do naszych planów podjęliśmy decyzję, że na zimę przerywamy prace i ruszymy wczesną wiosną. Zostają nam zatem prace na działce i to co można zrobić w domu bez ryzyka kradzieży. Teraz przed nami wakacje – mam nadzieję, że będzie można wyrwać się z budowy i pojechać na kilka dni nad wymarzone przez dzieciaki morze. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę dużo słońca na wakacjach i na budowie. Ela i rodzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek83 29.07.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witajcie, Ciesze sie, że Wasze domki już gotowe albo prawie gotowe. My skończyliśmy dopiero piwnice a po ostatnich ulewach zrobił sie z nich basen:( Mam pytanie odnośnie okien w kuchni, jakie dokładnie miały wymiary? Czy wymiary z planu stosowaliście jako wymiar okien czy jako wymiar otworów na okna? Te na zdjęciach wydają sie troszkę małe (może tylko takie wrażenie na zdjęciu). Po za tym Artur czy mógłbyś napisać na forum lub na priva jaki był koszt dachu znaczy samego pokrycia, w przyszłym tygodniu wybieram sie do hurtowni i chciałbym wiedzieć na co mogę sie nastawiać. Też chcemy kryć koramiciem co prawda Brązową angobą L-15 lub Reńska miedziano brązowa. Ale chciałbym mieć odniesienie cennika do rzeczywistości. Życzę wytrwałości w dalszych zmaganiach z budową lub wykończeniówką w zależności kto na jakim jest etapie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaSz-B 16.08.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam Wszyskich,u nas etap jest następujący: od 2 tygodni działa dekarz, okna dachowe już wstawione - trochę ich przybyło, dachówka na 1/3 dachu. My dachówkę wybraliśmy Rupp ceramika RUBIN kolor tekowy (kolor ten jest moim ulubionym). Wykonaliśmy scianki działowe.W tym tygodniu wykonaliśmy instalację na deszczówkę i szambo.Obecnie wybieramy okna - kolor złoty dąb, rozweseli nam dom.Pogoda paskudna.Planujemy jeszcze w tym roku: hydr.aulikę, elektrykę, wylanie posadzek i tynki.Z chęcia bym zamiesciła zdjęcia , ale nie wiem jak to się robi. Prawda, że po podniesiniu kolankówki o 2 porotermy u góry jest mnóstwo miejsca. POZDROWIENIA dla wszyskich. Elu jeśli chodzi o urlop to kiepski spędziliśmy 2 tygodnie nad jeziorem (60km od Elbląga) z czego Piotr co 2 dni jeździł na budowę. Do tego jeden 3 dniowy wypad nad morzem. No cóż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturw2 02.09.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam Inwestorów - u mnie gehenna powoli dobiega końca. Wykończeniówka rzeczywiście wykańcza - musiałem zaciagnąć kolejny kredyt ;-( Strasznie ślimaczy ekipa od gładzi, terakoty i sufitów podwieszanych (najlepiej wykańczać w okresach jesienno zimowych gdy nie można pracować za bardzo na zewnątrz). Przepraszam za nieco pesymistyczny wydźwięk mojego postu ale takich rzeczy jak fakt że np. wczoraj robotnicy nie przyszli w ogóle na budowe a dziś już są mam już powyżej uszu. Dobra rada jeśłi macie ekipę która rzeczywiście działa skutecznie i w miarę na czas - trzymać i nie puszczać na inną budowę. Generalnie należy przyzwyczaić się do opóźnień u większości wykonawców i nie ustalać dla siebie dokładnych terminów zakończenia danych etapów - oszczędzicie dużo nerwów. W najbliższym czasie tynki zewnętrzne i malowane wnętrza. W stosunku do planu przerowadzki mamy juz kilkudniowe opóźnienie, które przerodzi się pewnie w około 1 miesiąc. Uważajcie aby dobrze zgrać położenie wyjść instalacji w kuchni i łazienkach z położeniem sprzetów. Musieliśmy 2 razy przesuwać podłączenia do zabudowy kuchennej oraz okapu (pisałem też coś o tym wcześniej). Nowe fotki - juz są - nowa galeria Elektra w budowie 2007/2008 ... cześć 2 w dziele Prace wykończeniowe. Pozdrawiam Artur PS Dobrego fachowca od łazienek sugeruję zamawiać około 6 miesięcy przed rozpoczeciem jego pracy (poźniej się raczej nie da). Radzę też nie robić zbyt wąskich (np. 1,5 mm) fug na terakocie, no chyba, że macie super równe płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek83 03.12.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Nareszcie i my mozemy pochwalic sie efektami w galerii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaSz-B 11.12.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witajcie, u nas idzie po mału do przodu, chociaż opóźnienie w stosunku do założeń jest. Stan obecny to hydraulik kładzie ogrzewanie podłogowe i pozostałe rury i za tydzień wylewamy posadzkę. Mam nadzieję, że zdążymy przed świętami. Tynki już są na ścianach - troche nieudane - będzie trzeba zużyć sporo szpachlu - tak to jest nawet z ekipami z polecenia . Uważam , że branza budowlana nie należy do najlepszych branz pod względem spełnienia jakości. Poza tym alarm zakładamy niebawem, kominek już grzeje - rozprowadziliśmy instalację i cały domek wygląda super - nie wiem jak zamieścić zdjęcia, a na zakładanie galerii nie mam czasu. Zbieram juz oferty na zabudowę kuchenną, schody, myślę o kafelkach, ceramice itd. Jako że w kwietniu przybędzie nam kolejny członek rodziny, muszę to wszystko wybierać już teraz. A co u Was, Elu jak Twój etap budowy? Pozdrawiam wszystkich, do następnego razu Dorota, Agatka i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturw2 11.12.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Brawo. My już mieszkamy - niebawem zdjęcia. Pozdrawiam budujących. Artur + 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaSz-B 12.12.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam,Gratuluję!!W końcu założyłam galerię http://www.muratordom.pl/galeria_budowa_i_remont.htm?akcja=pokaz_galerie&galeria=751 Kolejna Elektra w galerii Muratora, niby taka sama a jednak inna. Obecnie mamy już bramę garzową i działamy w środku. pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturw2 01.03.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Brawo. My już mieszkamy - niebawem zdjęcia. Pozdrawiam budujących. Artur + 3 Już są fotki - "Elektra w budowie 2007/2008 (odbicie lustrzane) cz3 i 4 wnetrza" Pozdrawiam Artur + 3 PS Mieszka się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela r. 02.03.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Cześć, ostatnio nie miałam czasu zaglądać na nasze forum - a dzieje się Przede wszystkim Artur gratulacje - super sobie ze wszystkim poradziliście. Życzę Wam wszystkiego najlepszego w nowym "domu". Widziała też dom Dorotki - już prezentuje się świetnie. U nas dopiero ruszamy z dalszymi pracami. Pozdrawiam Was serdecznie i dzięki za fotki Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrzej755 22.03.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam Państwa !Przed wybudowaniem Elektry chciałbym ją obejrzeć " na żywo". Czy Ktoś byłby tak uprzejmy by mi to umożliwić ? Pozdrawiamandrzej 755 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaSz-B 01.04.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam,nie ma sprawy. Nasza Elektra jest obecnie na etapie wykończeniówki. Kilka zdjęć zamieszczonych jest na galerii - Elektra Doroty i Piotra - wygląd z zewnatrz. Jutro postaram sie zrobic kilka fotek z wewnatrz i je zamieszczę.Nasza lokalizacja to północna Polska- Elbląg. Planujemy przeprowadzkę w czerwcu.A Pan skąd jest?Proszę o kontakt.Pozdrawiamy Dorota i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaSz-B 01.04.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam Elu,u nas prace wykończeniowe nabrały tempa.Planowana przeprowadzka w czerwcu. Obecnie jestem na końcówce ciąży i niebawem powiększymy rodzinkę.Może jutro zamieszczę zdjęcia z wewnątrz.Przerażają mnie prace na zewnątrz. Jest okropne błoto- koszmar. A jak u Was? Gratulacje dla Artura, powodzenia i pozdrowienia Dorota, Piotr i Agatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrzej755 06.04.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam, nie ma sprawy. Nasza Elektra jest obecnie na etapie wykończeniówki. Kilka zdjęć zamieszczonych jest na galerii - Elektra Doroty i Piotra - wygląd z zewnatrz. Jutro postaram sie zrobic kilka fotek z wewnatrz i je zamieszczę. Nasza lokalizacja to północna Polska- Elbląg. Planujemy przeprowadzkę w czerwcu. A Pan skąd jest? Proszę o kontakt. Pozdrawiamy Dorota i Piotr Szanowni Państwo ! Bardzo dziekuję za życzliwą odpowiedź. Jestem z Warszawy, czyli całkiem niedaleko, nawet niecałe 300 km. Jeśli moglibyśmy skorzystać z Państwa gościnności to wybralibyśmy się do Elbląga w pierwszy weekend po Świętach, 18 - 19 kwietnia wg Państwa wyboru. Mój adres : [email protected] a telefon 509 891 820. Serdecznie pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Andrzej Sasiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts