Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

melancholia wiosenna - magiczne chwile

emems

Recommended Posts

Hejka

Jakiś dziwny nastrój mnie ogarnął.

Niechce mi się już myśleć o załatwianiu materiałów na budowę, transportu, biegania po hurtowniach, wykłucania się z dostawcami, targowania się o parę groszy...

Mam ochotę zatopić się w marzeniach. Dzisiaj rano jak szłam do pracy naszła mnie "wizja" mojego nowego domku (którego jeszcze w całości niema). Jak przechodziłam obok mojego placu budowy to "zobaczyłam" w wyobraźni mój domek. Dach w kolorze ceglasym, elewacja wpadająca w żóły, z oknami ze złotymi szprosami i do tego zielone, drewniane okiennice. "Zobaczyłam" winorośl pnącą się po ścianach i po tarasie, zobaczyłam też psy które chcemy mieć, dwa Haski (nie wiem jak to się pisze) biegające po zielonej trawie.

Jak tak sobie marzyłam to usłyszałam skowronka. To było jak bajka, jak magia. Już wiosna mogę to stwierdzić. :grin:

Czy wam też się to przytrafia ? Takie magiczne chwile ? A może to wiosna tak działa - sama niewiem.

Tak tak. Wiosna niewątpliwie idzie wielkimi krokami. U mnie na budowie ptaki śpiewają coraz odważniej, dzikie gęsi lecą klucz za kluczem (nie wiem tylko dlaczego na południe). Melancholia dopadła mnie w niedzielę na rowerowej wycieczce po leśnych, roztopionych ścieżkach.

Mam ochotę zatopić się w marzeniach. Dzisiaj rano jak szłam do pracy naszła mnie "wizja" mojego nowego domku (którego jeszcze w całości niema

Czy wam też się to przytrafia ? Takie magiczne chwile ? A może to wiosna tak działa - sama niewiem.

Witaj

Takich magicznych chwil mam coraz wiecej. Im bliżej wiosny tym ich jest coraz więcej. Kiedy jadę do pracy "odpływam" w autobusie topiąc sie w marzeniach o swojej działce i o przyszłym domu, który kiedyś, kidys mamy zamiar z mężem postawić na niej. Uwielbiam ten czas, bo wtedy nie widzę śniegu i tej szarzyzny za oknem autobusu o 7,00 rano. Poniewaz pogoda się zmienia, sniegu nie ma, i coraz częściej słychać świergot ptaków tzn. WIOSNA! :smile::smile:

sara

Aach, jak ja to dobrze znam.....

Wychodzę do pracy i słyszę przekomarzające się wróble, kawki już wrzeszczą zalotnie, a ja myślę "ciekawe, czy szpaki już wracają na naszą działkę....pewnie tam będzie już niebawem pachniało wiosną....tylko skąd te pieniądze na dom...może jednak kredyt..taaa....a bociany pewnie już w drodze...eee, może chociaz początek bez kredytu...dytu...tu....no, ale gęsi, to pewnie już są!....." eeeech, ta wiosna!

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...