TK30 07.08.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 W tym TK wejście z garażu do kuchni mi nie pasuje. Wyobraź sobie wejść mokrymi butami... A kto wysiada z samochodu w mokrych butach? No chyba że nie ma się automatycznej bramy, no ale zawsze buty można zostawić w pomieszczeniu gospodarczym Choć nie ukrywam że takie rozwiązanie w tym projekcie jest troszeczkę nieprzemyślane. Dlatego też zastanawiałam się nad zrezygnowaniem z okna w kuchni, powiększeniu przedsionka i tam zrobieniu wejścia do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TK30 07.08.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 W tym TK wejście z garażu do kuchni mi nie pasuje. Wyobraź sobie wejść mokrymi butami... A kto wysiada z samochodu w mokrych butach? No chyba że nie ma się automatycznej bramy, no ale zawsze buty można zostawić w pomieszczeniu gospodarczym Choć nie ukrywam że takie rozwiązanie w tym projekcie jest troszeczkę nieprzemyślane. Dlatego też zastanawiałam się nad zrezygnowaniem z okna w kuchni, powiększeniu przedsionka i tam zrobieniu wejścia do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.08.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 denerwuje wejscie do sypialni przez "szafe" czyli garderobe, mam wrazenie ze zabraknie mi tam oddechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TK30 08.08.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Ja też bym tam parę zmian wprowadziła np: 1. łazienka przy salonie przeniesiona na wprost sypialni, tam gdzie garderoba, lub zupełnie zlikwidowana, wtedy powiększa się sypialnia tam gdzie była łazienka zrobić wyjście i w ten sposób powiększyć garderobę albo 2. wariant : tam gdzie są te dwa pokoje zrobić z nich sypialnie, garderobę i łazienkę, tam gdzie jest sypialnia i łazienka zrobić dwa pokoje, oczywiście troszkę je powiększyć, ścianę postawić tak mniej więcej na wysokości wejścia do lewego pokoju. Na razie te dwie koncepcje staram się przenieść do jakiegoś programu aby zorientować się czy wymiary będą się zgadzać, zwłaszcza przy tym drugim wariancie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.08.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 "Dom z naprzeciwka", ktos go bardzo chwalil. I co z tego. Łazienki bez okien, salon mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.08.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 małe zmiany, bo jak się duzo zmienia to rosna koszty projektu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 08.08.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 grazi, zawsze jest "to coś nie tak"... szukaj może znajdziesz coś interesującego i dopasujesz do swojej działki i oczekiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 10.08.2008 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 TK 30 jest za duzy na moja dzialke i wciaz mysle i szukamhttp://www.extradom.pl/projekt-domu-DOM%20W%20PIGWOWCACH%202-ID-4506.html?typ=&powierzchnia=&garaz=2_miejsca&strona=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 10.08.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 TK 30 jest za duzy na moja dzialke i wciaz mysle i szukam http://www.extradom.pl/projekt-domu-DOM%20W%20PIGWOWCACH%202-ID-4506.html?typ=&powierzchnia=&garaz=2_miejsca&strona=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 10.08.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 TK 30 jest za duzy na moja dzialke i wciaz mysle i szukam http://www.extradom.pl/projekt-domu-DOM%20W%20PIGWOWCACH%202-ID-4506.html?typ=&powierzchnia=&garaz=2_miejsca&strona=5 Ale Ty kombinujesz... http://www.archeton.pl/index.php Projekt oraz Tyberiusz mały i duży. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janmar201 10.08.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-439,475,61,parter.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 11.08.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Zobaczylam co prawda, ale prawdopodobnie inny projekt , ponieważ to nie parterówka. Kajetan jest bardzo fajny ale tez duzy bo powyzej 26 m Ostoja tez jest niezła ale w mojej rodzinie maja juz Frezje i jest to bardzo podobny projekt. A Dom w pigwowcach 2 nie podoba sie Wam? Znowu te slepe łazienki i bez garderoby, ale wielkośc to tylko 100 m i mam nadzieję ze moze na stryszku daloby sie zrobic garderobe na rzeczy nieuzywane. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 11.08.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 szukam domku z duszą, właśnie podobnie jak Ty. oczywiście ograniczenia to kasa i WZ, których jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 11.08.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 szukam domku z duszą, właśnie podobnie jak Ty. oczywiście ograniczenia to kasa i WZ, których jeszcze nie mam. Mój błąd, ten projekt z Archetonu, to Tymoteusz, sorry. Ten mały jest, jak dla mnie ciekawszy, masz 125 m. plus garaż. Układ bardzo dobry, niestety ukazał się po zakupie przeze mnie Orzecha, gdyby nie to, wybrałbym Tymoteusz małego. Coś tańszego w realizacji. http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=32&more=rzuty&nazwa_projektu=ANETA&autor=Robert%20Sobiepanek Przysunąłbym, ewentualnie, łazienkę do kotłowni i drugiej łazienki. Pokój byłby dalej, a pom. obok siebie=krótkie drogi instalacji. Gorąco polecam. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka80 11.08.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 ProStaś, tylko Tymotwusz maly ma strop terriwa, czy to naprawdę konieczne, nie lepszy drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 11.08.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 ProStaś, tylko Tymotwusz maly ma strop terriwa, czy to naprawdę konieczne, nie lepszy drewniany? Ile głów tyle opinii, i jedno i drugie rozwiązanie ma wady i zalety. Teriva jest bardziej uniwersalna (zawsze można górę wykorzystać), niepalna, nie powoduje spękań na płytach KG (jak przy stropie drewnianym), ale jest droższa. Strop drewniany jest lżejszy, tańszy i szybszy w budowie, nie ma też praktycznie ograniczeń w grubości izolacji cieplnej. Według mnie albo dom tylko parterowy i wtedy strop drewniany, albo dom z użytkowym poddaszem i strop Teriva (monolityczny). Zabawa czyli dom parterowy plus betonowy strop to zbędny wydatek (duża pow. parteru domu parterowego powoduje, że tego stropu też jest b. dużo, lepiej od razy wybrać dom z użytkowym poddaszem, a i dach będzie wówczas mniejszy). Według Archetonu oba projekty Tymoteusz mają stropy drewniane, sprawdzałem nawet przed chwilą by się upewnić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 12.08.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Prostasiu, obydwa domy są super a szczególnie Tymoteusz mały to jest to czego szukałam. Natomiast Aneta rzeczywiście wygląda na niedrogi domek w budowie, a przy tym jest bardzo ładna. dzięki za cierpliwość, teraz czekam na warunki zabudowy. A jak Twoja budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 12.08.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 myślę, czy dobrze byłoby zrobić zamiast okna w salonie z lewej strony przy tarasie drugie wyjscie na zewnątrz i dodać taras poniżej - u mnie byłby od zachodu ale nie wiem czy nie popsułabym wyglądu domu. Uwazam, że ten dom jest ponadczasowy i ze się nie znudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 12.08.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Prostasiu, obydwa domy są super a szczególnie Tymoteusz mały to jest to czego szukałam. Natomiast Aneta rzeczywiście wygląda na niedrogi domek w budowie, a przy tym jest bardzo ładna. dzięki za cierpliwość, teraz czekam na warunki zabudowy. A jak Twoja budowa? Cieszę się, że mogłem pomóc. Budowa ruszyła, grzebią w glebie, wyznaczają przebieg ław fundamentowych, za tydzień ma być zalewanie ław. Ważne, że ruszyło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 13.08.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 uwagi ProStasia sa bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts