Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czerwiec 2008 roku

(czerwiec 2006 roku) Z kolekcji Muratora uwazam ze calkiem zacne projekty na "wschodnia" dzialke: to:

(.............)

C109 Z naprzeciwka (chyba wg mnie naj:)).. (......) (tak sie skalda ze dysponuje fotkami "z realu" tego domu - jak ktos chce moge wkleic (....)...

Bardzo proszę o zdjęcia "Domu z naprzeciwka".

Pozdrawiam

Nie no, po dwóch latach od wpisu i 3 zmianach komputera w miedzyczasie nie znajde tych zdjęć (przykro mi) :)

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...
Gość krewetka

witam

przymierzam sie do zakupu projektu:

działka z wjazdem od zachodu, dom parterowy ( ewentualnie możliwość wykorzystania strychu) do 125m2 dla 3 osób, dom z garażem

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

• 4 months później...
Gość so**l

Witam.

Odświeżam stary temat,może ktoś pomoże......

Chcemy wybudowac niewielki i tani domek parterowy. Niestety działka ma zaledwie 20 m szerokości i wjazd od południa-to nasz największy problem. Jeśli niczego sensownego nie znajdziemy, zdecydujemy się na projekt indywidualny. Ale ciągle liczę na to,że jeszcze znajdziemy gotowca :)

Nasze wymagania:

-salon od południa

-120-130 m

-garaż jednostanowiskowy

-3 pokoje (lub 4) oprócz salonu

-kuchnia około co najmniej 10 m

Fajnie byłoby miec spiżarnię i jakąś garderobę.

Wiem,że wymagań sporo, ale może uda się znaleźć fajny projekt.

Witam.

Odświeżam stary temat,może ktoś pomoże......

Chcemy wybudowac niewielki i tani domek parterowy. Niestety działka ma zaledwie 20 m szerokości i wjazd od południa-to nasz największy problem. Jeśli niczego sensownego nie znajdziemy, zdecydujemy się na projekt indywidualny. Ale ciągle liczę na to,że jeszcze znajdziemy gotowca :)

Nasze wymagania:

-salon od południa

-120-130 m

-garaż jednostanowiskowy

-3 pokoje (lub 4) oprócz salonu

-kuchnia około co najmniej 10 m

Fajnie byłoby miec spiżarnię i jakąś garderobę.

Wiem,że wymagań sporo, ale może uda się znaleźć fajny projekt.

Zastanowcie sie nad użytkowym poddaszem, łatwiej bedzie zagospodarowac powierzchnię.

najważniejsze: pooglądajcie na zywo parterówki o tym metrazu i popatrzcie jak tam jest "na żywo", po kilku nasz czar parterowego domu prysł- do 100 metrów - 110 to jeszcze , ale powyżej ......

Gość so**l
Zastanowcie sie nad użytkowym poddaszem, łatwiej bedzie zagospodarowac powierzchnię.

najważniejsze: pooglądajcie na zywo parterówki o tym metrazu i popatrzcie jak tam jest "na żywo", po kilku nasz czar parterowego domu prysł- do 100 metrów - 110 to jeszcze , ale powyżej ......

Teraz mieszkam w domu z poddaszem i przy dwójce małych dzieci mam dość biegania po schodach. Biegają dzieci a ja za nimi żeby nie spadły. 100-110 m nam wystarczy jeśli układ będzie funkcjonalny. Źle napisałam wymagania odnośnie powierzchni-mój błąd. Miałam na myśli że 120-130 m to maksymalna powierzchnia jaka nas interesuje.

Może faktycznie lepiej projekt indywidualny......

Edytowane przez so**l

Gość so**l
mozesz sobie popatrzeć również na m42 (rózne wersje) z muratora... np lustrzane odbicie :) ew kliknij na moją stopkę to tam masz fotki

Bardzo fajny domek! W wolnej chwili poczytam Twój dziennik :)

I piękna okolica!

U nas salon powinien być od południa.

Edytowane przez so**l

Wjazd i salon od południa - trzeba odsunąć domek od drogi, wykonać dłuższy dojazd, nie wiadomo czy wystarczy powierzchni biologicznie czynnej wg WZ. Możemy się pobawić w projektowanie, 20m - 6odległości od granicy)- ok. 5m na wejście i garaż, pozostaje 9m dł na salon z aneksem kuchennym (minus 1m na ściany zewn), da się coś zrobić ale wszystkie pokoje będą miały okna na północ (zawsze jest coś za coś)

Gość so**l

Działka jest specyficzna, ale są tego plusy, mianowicie:

-wymiary działki 20 na 50 plus droga dojazdowa o wymiarach 9 na 50. Tak więc dom będzie oddalony od głównej drogi o 5o:)

Jeśli chodzi o układ pomieszczeń podoba mi się taki domek:

http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/dom_przy_slonecznej.htm

Przy takim układzie tylko jeden pokój ma okna na północ. Dwa pozostałe pokoje mają jeszcze okna na wschód i zachód.

Gość so**l

Układ pomieszczeń jest super, ale ten dom nie zmieści się na naszej działce. Dlatego wcale nie jest idealny :)

Poza tym z zewnątrz nie bardzo mi się podoba....

I nie wiem co z tarasem? Chyba najlepiej byłoby od zachodu, ale na naszej działce odpada.