grazi 15.07.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Staś się nie odzywa, a ja pilnie poszukuję projektu oraz dobrych rad? Działka szerok. ok 26 m i bardzo długa, ale wejście od południa. poza tym 3, 4 pokoje + salon, garaż moze byc pojedynczy, garderoba, spiżarnia, cos jak Komfortowy, ale troche mniejszy , bo tylko na 2 osoby. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 28.07.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Staś się nie odzywa, a ja pilnie poszukuję projektu oraz dobrych rad? Działka szerok. ok 26 m i bardzo długa, ale wejście od południa. poza tym 3, 4 pokoje + salon, garaż moze byc pojedynczy, garderoba, spiżarnia, cos jak Komfortowy, ale troche mniejszy , bo tylko na 2 osoby. Pozdr Stasiowy komp zrobił kaput... Nadal coś nie teges...ale przejdźmy do ad remu.. Zobacz projekty pracowni dom na 5 tkę oraz Wunsch i Wolanowski. Możesz też mojego Orzecha II LG z pracowni Bieńkowskich zobaczyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 29.07.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Czy mógłbyś napisać więcej na temat swojego projektu, gdyż sądzę iż on jest bardzo przemyślany (tzn. przez Ciebie). Oglądałam różne domy w tym "Dobra decyzję", Dom dla dwojga itd. Podoba mi się ten dom dla dwojga, ale np nie ma oddzielnego wc i jest tylko jeden pokój do pracy tzn. pewnie żona nie potrzebuje gabinetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 29.07.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bg1/bg1.htm ale pewnie to porywanie się z motyką na słońce. Będę wdzięczna za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 29.07.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 mąż zawsze twierdzi, że mam gust z małej wioski, ale czasem lubie dać upust fantazji. Pozd i czekam na opinie o Orzechu, a może już nawet coś wyszło z ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 29.07.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 mąż zawsze twierdzi, że mam gust z małej wioski, ale czasem lubie dać upust fantazji. Pozd i czekam na opinie o Orzechu, a może już nawet coś wyszło z ziemi? Z tym wyszło z ziemi to u mnie tamat tabu Wykonawca ponownie przesunął rozpoczęcie teraz data to 11.08.2008 - pożyjemy zobaczymy. Zresztą wszyscy mówią, że gdyby mieli pozwolenie na broń to przed rozpoczęciem robót by ją na wszelki wypadek zdali do magazynu - inaczej na pewno by kogoś zabilli. Co do Orzecha... Ja szukałem bardzo długo... Mam działkę szerszą niż dłuższą i wjazd od południa (dokładnie północ mam na godzinie 13 patrząc od wejścia na działkę). Projekt jest bardzo przemyślany, choć konstrukcja trochę dziwna (zazbrojone trzpienie w ścianie fundamentowej, wieniec na ścianie fundamentowej, rura stalowa podtrzymująca konstrukcję dachu, brak stropu itd.), ale rozkład pomieszczeń mi pasuje idealnie. Salon, kuchnia, jadalnia i hall to ponad 60 m.kw., trzy duże sypialnie, kotłownia i łazienka obok siebie. Ja musiałem podnieść dach do 30 stopni. Zmian nie robiłłem poza kosmetyką z działówkami. W razie pytań wal śmiało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 30.07.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Twoja działka to zupełnie jak moja, tylko moja jest dłuzsza, a węzsza. uwagi co do "Orzecha": 1. do kuchni wchodzi się przez pokój,2. z kotłowni do hallu, słyszałam, że w razie wybuch np. gazu to stwarza jeszcze większe niebezp.3. w sieni nie ma miejsca na postawienie butów czy parasola4. myslę, że w kuchni moze byc gorąco latemPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 30.07.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Sułtan - http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=307 w róznych wersjach oraz TK 30 - http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 30.07.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Twoja działka to zupełnie jak moja, tylko moja jest dłuzsza, a węzsza. uwagi co do "Orzecha": 1. do kuchni wchodzi się przez pokój, 2. z kotłowni do hallu, słyszałam, że w razie wybuch np. gazu to stwarza jeszcze większe niebezp. 3. w sieni nie ma miejsca na postawienie butów czy parasola 4. myslę, że w kuchni moze byc gorąco latem Pozdr Nie namawiam jakoś szczególnie, kwestia gustu. Nam wejście do kuchni pasuje, podczas adaptacji zmieniliśmy wejście do kotłowni przez garaż, jak również podzieliliśmy spiżarnie na pół (pół wejście z kuchni, tak jak jest; pół z sieni na ubrania, buty itp). Wolę latem ciepło w kuchni, niż ciemno przez cały rok - patrz TK30. Sułtan - tak, myślałem nawet o nim, ale nie pasuje mi wygląd zewnętrzny - tak jakby stał bokiem do frontu działki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 31.07.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 ale dodałam tylko to co ja widzę, a wiem, że wszystko trzeba trochę zmienić. Na razie TK 30 biore pod uwagę, Sułtan jest dla mnie idealny pod względem słońca, ale niestety mój mąż nie chce patrzeć na ulicę, bo po przeciwnej stronie stoi niewykończony od kilku lat dom, poza tym też nie był zachwycony wyglądem. Wiem że TK 30 jest kompletnie odwrotny ale z drugiej strony może to i dobrze, że nie nie ma cały czas słońca. W kuchni jest jedno okno od pn, ale drugie wydaje mi się od pd, poza tym nie lubię wchodzić do sypialni przez szafę, a tu tak to wygląda. ale moze cos się uda zmienic jak wybiorę ten projekt Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 31.07.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 że widziałam Twój projekt już zrealizowany i wygląda naprawdę super. muszę się upewnić czy to jest ten, wiem że salon jest dosyć wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 31.07.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 że wciąż czekam na warunki zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 06.08.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 moze ktoś sie odezwie. Dom wydaje sie byc ciekawy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 07.08.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 grazi, a może KOS z pracowni Dom dla Ciebie? http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=100&unset=2 Sam się zastanawiam nad tym projektem. W tym TK wejście z garażu do kuchni mi nie pasuje. Wyobraź sobie wejść mokrymi butami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 07.08.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 ale w Twoim projekcie garaż jest z tej strony, która mi nie odpowiada, bo to jedyne sloneczne miejsce. Zobacze jeszcze raz to wejscie przez garaz, o którym wspominasz, bo prawdę mówiąc nie zwróciłam na to uwagi pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 07.08.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 W moim (naszym) przypadku będzie to odbicie lustrzane i wtedy garaż będzie po drugiej stronie. Wolałbym żeby został jednak po tej co jest, ale nie da rady. Przewertowaliśmy już tyle projektów, że zawsze jest coś nie tak :/ a ten ma chyba mimo wszystko najlepsze ułożenie i da radę go lekko przerobić tak aby nam pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 07.08.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 tzn gdzie jest północ? U mnie takie ustawienie nie pasuje bo duży pokój byłby od pn-wschodu. Juz lepiej pn-zach Pozdr A widziałeś sułtana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 07.08.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 i według mnie jest to fantastyczne że możesz wejsc z garazu do spizarki -zakupy, deszcz itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 07.08.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 grazi, u nas wejście jest od północy, a salon chcemy mieć po stronie zachodniej. Sułtan odpada bo ma garaż jednostanowiskowy i salon (w naszym przypadku byłby od wejścia). Porażka, bo z grillowaniem i innymi spotkaniami ogrodowymi trzeba by było dziwnie latać na tył domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TK30 07.08.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 W tym TK wejście z garażu do kuchni mi nie pasuje. Wyobraź sobie wejść mokrymi butami... A kto wysiada z samochodu w mokrych butach? No chyba że nie ma się automatycznej bramy, no ale zawsze buty można zostawić w pomieszczeniu gospodarczym Choć nie ukrywam że takie rozwiązanie w tym projekcie jest troszeczkę nieprzemyślane. Dlatego też zastanawiałam się nad rezygnacją okna w kuchni, powiększeniu przedsionka i tam zrobieniu wejścia do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts