uziq 18.06.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Witam,Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów zafundował sobie instalację wznoszącą własne M na poziom inteligentnego mieszkania (nie domu, czy budynku ale właśnie mieszkania)? W jakim zakresie to nastąpiło? Sterowanie oświetleniem, ciepłotą pomieszczeń, bezpieczeństwo, sterowanie multimediami itp? Jakie doświadczenia?Czy ktoś może podzielić się swoimi spostrzeżeniami?Jakie koszty instalacji z podziałem na poszczególne moduły (sterowanie oświetleniem, ogrzewaniem, bezpieczeństwo itd) dla 120 m2 mieszkania (5 pokoi, 2 łazienki)?Czy pojawiły się jakieś koszty w trakcie użytkowania (abonamenty za wykorzystanie czegoś tam)?Czy to rzeczywiście ma bezpośrednie przełożenie na oszczędności, np. w ogrzewaniu versus poniesione koszty instalacyjne (po jakim czasie zwrot nakładów)? Pozdrawiamuziq PSZdaje się, że takiego tematu jeszcze nie było (szukałem wg "inteligentne mieszkania/domy/budynki") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.06.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Witam http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=20421&highlight=inteligentny+dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uziq 18.06.2006 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Dzięki GeguśGapa ze mnie Sorrki logout Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts