eduardoo 18.06.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 W budynku, który chcę przerobić na mieszkanie były kiedyś świnie, krowy itd.Prawdopodobnie są jakieś preparaty, które eliminują charakterystyczny smrodek. Czy można się dowiedzieć -jakie to są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promising 18.06.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Mamy tu na forum Heraklesa, który czyści stajnie Augiasza z Elidy. Herakles przepuścił rzekę przez tą stajnie - Tobie proponuje na początek umyć ją jakomś myjką wysokociśnieniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eduardoo 19.06.2006 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Myjka nie wchodzi w rachubę. Użyta woda wsiąknie w grunt i będzie dalej woniało. Jak narazie zbiłem cały tynk, później wyrzucę posadzkę i okło pół metra ziemi pod nią. Nasypię nowego piasku,na to "ślepa" posadzka z izolacją itd. Chodzi mi tylko o to żeby zneutralizować to co wsiąkło w cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek661 19.06.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 eee ja własnie jestem na etapie wykonczeniowym takiego "wynalazku" tez przerobiłem obore i nawet nie śmierdzi teraz hehe, ja wybrałem metr gruntu(było tego mase piachu i nawozu hehe).Nie smarowałem zadnymi preparatami, tylko zbiłem tynki,oczyściłem cegły i wietrzyłem to z miesiąc(drzwi i okna otwarte na full), ta wyjatkowa nuta zapachowa to nie tylko od zwierzat ale tez od wilgoci, wiec trzeba by usunąć wilgoć. Swoja droga jesli jest jakis srodek do usuwania tego smrodku to chetnie sam bym uzyl bo mam jeszcze jedno takie pomieszczenie do przerobienia i nie chce mi sie wietrzyc znowu a moze zatynkowac a na to gkb??/ ja tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eduardoo 20.06.2006 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Dzięki za radę ,chyba tylko to mi zostało zrobić. A tej wilgoci nie brałem pod uwagę. Rzecywiście trzeba ją też usunąć. Miejmy nadzieję, że ktoś będzie miał jeszcze lepszy pomysł. Wszystkiego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 15.07.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Panowie. Jeśli już przerabiacie takie obiekty na mieszkalne to proponowałbym sprawdzić czy w tych budynkach jest izolacja pozioma ścian, bo jesli nie ma to jest kłopot z powodu kapilarnego podciągania wilgoci od gruntu. Więc przede wszystkim izolowanie, suszenie zarówno ścian, tynków jak i posadzek. Kiedy już bedzie to wszystko suche wykonujcie wykańczanie tych budynków dowolnymi dla Was metodami. Ja juz sprzedaję chemię budowlaną 6 lat i niestety nie zetknąłem się nigdy z takimi środkami. Są jakieś tam preparaty odgrzybiające czy izolujące ściany ale wydaje mi się iż zbicie tynków, osuszenie scian jak już wspomniałem i wykonanie wykończenia od nowa powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eduardoo 19.07.2006 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Dzięki serdeczne. Właśnie stwierdziłem, że nie ma izolacji poziomej i z fachowcem robimy ją. Roboty od cholery, ale opłaci się. mimo, że nie stwierdziliśmy ewidentnego podsiąkania. Poradzono mi tylko zastosować środki przeciwgrzybiczne i to wszystko. Jeżeli kolega chandlujący chemią stwierdził, że innych nie ma to niema co cudować. Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts