Besta77 15.07.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Popcarol a jakie są wymiary garderoby? I jesteś pewna, że nie chcesz wieszaków, a zamiast tego półki na ubrania?? Według mnie ciuchy powieszone to o wiele lepszy pomysł niż poskładane na półkach. ja w garderobie powiesiłam prawie wszystko, na półkach pozostały tylko jakieś swetry, dresy, podkoszulki, i oczywiście bielizna w szufladach, cała reszta wisi i mam tak przede wszystkim drążki. Z tym, że mam pełną zabudowę wyglądającą jak szafa bez drzwi, nie mobilne wieszaki. Stojak na buty świetny! Może być trochę niewygodnie sięgać na górne poziomy, ale może da się ułożyć buty tak, żeby na górze były te, z których w danej porze roku się nie korzysta. Warto też chyba zrobić go w pewnej odległości od pozostałych ubrań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 15.07.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Dziekuje Ci Besto za wpis:) Garderoba ma 215 cm (liczac bez skosu) na ok 220 cm (hmm nie mierzylam sciany pod oknem). Wneka po prawej stronie komina ma 63,7 cm glebokosci, wiec zmiesci sie tam szafa. Jakos mam uraz do wieszania na wieszakach - ale to cyba kwestia przyzwyczajenia. Teraz w bloku jest tak, ze jak juz cos powiesze na ieszak to prawie wcale w tym nie chodze - zwykle sa to eleganckie ciuchy zreszta Wieszak na buty wlasnie chcialabym jakos z boku - albo z lewej strony okna albo jesli tam zabuduje to na kominie (zaraz p prawej strony wchodzac do garderoby). Komode na bielizne i drobne rzeczy planuje miec w sypialni, wiec tutaj ma byc miejsce na rzeczy poskladane typu swetry, koszulki, spodnie i wieszaki. Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.07.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Bardzo mi się podoba ten regał na buty Ile kosztował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 15.07.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Przelicz ile masz ciuchów, jakich, ile potrzebują miejsca, ile na buty, dodatki, czy chcesz tam trzymać jakies np pościele, sprzęty. Gdzie lustro? Np z półek pod sufitem skorzystasz po wejściu na drabinkę. Przykład rozplanowania Tutaj jest opis http://www.bankier.pl/static/att/36000/1663630_garderoba2.jpghttp://bi.gazeta.pl/im/3/4499/z4499243X.jpghttp://www.s-meble.pl/meble_zdjecia/szafy_garderoby/szafa_garderoba24.jpghttp://pl.pl.allconstructions.com/f/image/filename/0/0/6140/drab2.jpghttp://img366.imageshack.us/img366/6663/szafyigarderoby4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 15.07.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Dziekuje Ci Besto za wpis:) Jakos mam uraz do wieszania na wieszakach - ale to cyba kwestia przyzwyczajenia. Teraz w bloku jest tak, ze jak juz cos powiesze na ieszak to prawie wcale w tym nie chodze - zwykle sa to eleganckie ciuchy zreszta Ja Cię bardzo gorąco namawiam, żebyś jeszcze raz przemyślała kwestię drążków i wieszaków ZA drążkami: * wszystko sobie wisi i widać poszczególne egzemplarze garderoby o wiele lepiej niż jak są poskładane na półce, * ubrania nie gniotą się tak jak przy poskładaniu ich w kosteczkę, * MASZ MNIEJ PRASOWANIA * zawsze jak ściągniesz coś z wieszaka to jest takie same jak przy wieszaniu - nie ma zagięć, nie jest wymiętoszone, * wieszaczki wyglądają elegancko * pomijając już bluzki, bluzeczki, to nie znam lepszego niż wieszanie sposobu na spodnie, sukienki, spódnice... Jeśli masz jakieś obiekcje, że wizualnie lepiej podobają Ci się półki, a nie wieszaki, to popatrz jeszcze na zdjęcia, projekty zabudowy garderoby, na pewno znajdziesz coś co Ci się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.07.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Irytuja mnie te modelowe garderoby Wcale nie ma zbyt dużo ciuchów, a w mojej szafie i dotychczasowej garerobie ciasnota i poupychane wszystko. A tu luz i kolorystycznie poukładane fatałaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 15.07.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Regal na buty kosztowal cos kolo 100 zl, spytaj uzytkownika doneczka123 o niego, moze jeszcze sprowadzili kolejne z Niemiec. Maja sklep w Lodzi przy ul. Przybyszewskiego, sporo mebli tam kupilam. Lustro! Zapomnialam o lustrze!Wiec beda tez i drazki na wiszace ubrania, z tym prasowaniem mnie przekonalas Besto:) Wiec we wnece glebokosci 63 cm - mebelek z tych modelowych od Afrodyty, taki z polkami, koszykami i drazkami do wieszania dluzszych i krotszych rzeczy. Lustro gdzie?? Moze na scianie na lewo od okna? Albo na kominie - ale wtedy slonce sie bedzie odbijalo (chociaz tu rolety pewnie beda caly czas i tak zaciagniete).W takim razie zostaje mi rozplanowac ten mebelek jakos logicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.07.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Irytuja mnie te modelowe garderoby Wcale nie ma zbyt dużo ciuchów, a w mojej szafie i dotychczasowej garerobie ciasnota i poupychane wszystko. A tu luz i kolorystycznie poukładane fatałaszki Właśnie dlatego, że modelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 11.09.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 podnoszę temat, od jakiegoś czasu "męczy" mnie temat garderoby i po wielu poszukiwaniach znalazłam takie coś http://www.elfa.com/Polish/Inspiracja/Garderoba/do kupienia w Leroy i Castoramie, raczej się zdecyduję, może ten link komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 11.09.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 JaMajaD...a znasz moze cene tych systemów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 11.09.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Cena systemu elfy jest conajmniej jeszcze raz taka jak Antoniusa z Ikea ale wyglada na stabilniejsza. Ja ze zwgledów finansowych wybiore Antoniusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 11.09.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 nie znam dokładnych cen, patrzyłam wczoraj na niektóre elementy i tak np. kosz kosztuje około 50 zł, myślimy sobie, żeby kupić te główne profile i kilka półek i koszy na początek, z jeden drążek a potem w miarę potrzeb dokupować sukcesywnie. Ja mam Ikeę za daleko, dlatego Antonius odpada chociaż długi czas był nr 1. na mojej liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 11.09.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 A może widział ktoś szafę razem z wysuwaną ze środka szafką na buty.Widziałam kiedyś dawno gdzieś w gazecie i teraz nie mogę znależć.Wygląda to trochę jak szafka na buty wyjeżdżająca z szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanicka 15.09.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Agata39 : Na buty są fajne półki w ikei ( patrz wpis wyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 01.11.2009 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Jak zrobię zdjęcia to pochwalę się swoją garderobą. Ale głównie chciałam was, kobiety, zapytać co robicie ze swetrami: wieszacie czy składacie na półkę. Przyznam, że ja stosuję to drugie rozwiązanie, bo gdzieś tam wyczytałam, że swetry wisząc, się rozciągają. Ja jednak mam je ciągle wygniecione, bo nie dość, że złożone to jeszcze leżą jeden na drugim i się odgniatają. Nie mam tyle miejsca, żeby sobie każdy oddzielnie leżał... Jak to jest rozwiązane u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 01.11.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Ja mam tak http://images46.fotosik.pl/220/a34a9a976887aaafm.jpg http://images46.fotosik.pl/220/e44fd24bcf19a0f3m.jpg http://images44.fotosik.pl/221/2752e4de6f817625m.jpg błędy jakie popełniłam to: 1 za mało drążków 2 zrobienie półek w jednakowej szerokości (planując ją nie wzięłam pod uwagę męża ubran z czego jestem zadowolona 1 z wysuwanych półek (chciałam maksymalnie wykorzytać pomieszczenie na garderobe..i tak pomyślałam w czasie zimy zimowe łaszki z przodu, a letnie z tyłu i na odwrót :)po przeciwnej stronie komódki i deska do prasowania) 2 pantograf ALE stolarz zamontowal mi jakiś szajs i już mi popękał w tych samych miejscach przy obydwóch mechanizmach Półki mam 50x70 a powinnam mieć też w innych wymiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.11.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Też gryzę się z garderobą myślę i myślę, oglądam...mam kilka spostrzeżen odnośnie swojej garderoby. Będę mieć szafy po obu stronach- jedba ściana jest wysoka na prawie 3 metry i na niej głównie będa głębokie szafy z drążkami. Drążki nie mogą być za wysoko bo trzeba swobodnie do nich sięgać, tak więc ponad drążkami będą pólki na rzeczy , których będę używała rzadko. drąki wysoki na sukienki, płaszcze i niższe na koszule, spódnice, spodnie, ewentualnie pod nimi jeszcze jakieś półki, muszę rozmierzyć i zaplanować jeszcze co z tymi półkami. Natomiast drugą ścianę mam ze skosem i oknem dachowym i tam chcę same pólki i szuflady, płytkie.Nie będę miała narożnych szafek bo według mnie więcej z nimi kłopotów niz pożytku Planuje też 2 ogromne lustra od podłogi do sufitu na oby scianach gdzie nie bedę miec szafek prawdopodobnie kupię garderobe w Ikea bo podobaja mi się ich rozwiązania, napradę ciekawe i szalenie praktyczne Co do swetrów, ja rozpinane mam na wieszakach a takie przez głowę poskładane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 02.11.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 u mnie robię z ikei , prosta, tania i można w każdej chwili modyfikowaćhttp://images44.fotosik.pl/222/92371aec635d1214m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 02.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Wito, czy ten system z IKEA nazywa się Antonius? Podoba mi się to rozwiązanie. Czy mogę liczyć na zdjęcia Twojej garderoby kiedy ją skończysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 02.11.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 tak to antonius, wrzucę jakieś fotki jak zrobię jakiś postęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts