Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARDEROBA: Wyposażenie garderoby, jak urządzić wnętrze?

tombi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 460
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam garderobę ze skosem, nie uśmiecha mi się pokazywanie zdjęć tego miejsca (wiadomo, nie przysłonięte niczym ubrania, itp.), ale chętnie pokażę wizualizację:

?ui=2&ik=bad0212e59&view=att&th=12c87446cd84ffd6&attid=0.1&disp=inline&zw

Ostatecznie została trochę zmieniona (nie mam wizualizacji, ale na szybko naniosłam poprawki, mam nadzieję, że cokolwiek z tego widać):

http://img600.imageshack.us/img600/5818/beztytuutpj.png

Garderoba była robiona naprawdę tanim kosztem u lokalnego stolarza i projektowana przez nas na kartce, stąd być może jakieś błędy/niedoróbki.

Ja mam garderobę ze skosem, nie uśmiecha mi się pokazywanie zdjęć tego miejsca (wiadomo, nie przysłonięte niczym ubrania, itp.), ale chętnie pokażę wizualizację:

?ui=2&ik=bad0212e59&view=att&th=12c87446cd84ffd6&attid=0.1&disp=inline&zw

Ostatecznie została trochę zmieniona (nie mam wizualizacji, ale na szybko naniosłam poprawki, mam nadzieję, że cokolwiek z tego widać):

http://img600.imageshack.us/img600/5818/beztytuutpj.png

Garderoba była robiona naprawdę tanim kosztem u lokalnego stolarza i projektowana przez nas na kartce, stąd być może jakieś błędy/niedoróbki.

ILONA POKAŻ:wiggle:

skibusia my nie dawaliśmy pleców. nie chciałam sie w to bawic. tu gdzie jest rurka na wieszanie jakos sie wymaluje, szuflady da sie odsunąć od sciany, a tam gdzie jest regał na składane rzeczy on jest tylko czterema kołkami przymocowany do sciany, wiec raz na kilka lat będzie można odsunąć od ściany.

zamiast podłogi/cokołów wykorzystałam miejsce na pudełka na buty

P1100723.jpg

jesli chodzi o dzielenie garderoby na męża i moja czesc - to sie starałam, ale nie wszedzie sie tak da. Rurke na krótkie mamy na pół bo jest dosc długa i takich rzeczy kazdy z nas ma najwięcej i prawie po tyle samo, natomiast na długie to akurat ja mam więcej sukienek i płaszczy dłuższych, a on tylko kilka spodni które nie chce by były przewieszone przez kolana tylko żeby wisiały w całej rozciągłości przypięte za nogawki:cool: wiec wiszsa sobie koło moich sukienek:)

bo mój to narzeka, że po połowie, bo mam za dużo ciuchów...
mój całe życie lamecił: "ze ja cała szafe zajmuje, ze on nigdy nie ma gdzie swoich rzeczy odłożyć bo każda półka moja". Nawet jak skręcaliśmy półki to mówił:"mi i tak pewnie przypadnie jedna, góra dwie".

Jak przeniosłam nasze rzeczy do garderoby to sie okazało że rzeczy jest równo po połowie, a może nawet jego więcej. troszkę zdziwił :eek:

P1100723.jpg

Kochani przygladam sie waszym pieknym garderobom i tak sie zastanawiam...czy na te wszystkie ciuszki,buty i inne ubranka nie bedzie siadal po jakims czasie kurz?

Przerobilem niedawno temat dachu,obecnie jestem dopiero na etapie montazu okien,zatem w sprawie garderob jestem totalnym laikiem(tak na marginesie czlowiek musi sie pozanac na wszystkim przy budowie domu aby nie dac sie omamic naszym kochanym wykonawcom).Czy owe polki ,poleczki nie winny posiadac jakis dzrzwiczek,zamykan...Mam nadzieje ze sie myle i ze zaraz ktos swiatly w tej materii mnie oswieci...pozdrawiam.

skibusia, jeśli chodzi o plecy w garderobie, to dla mnie trochę strata pieniędzy - wykonanie zabudowy i tak samo w sobie nie jest takie tanie. Tak samo nie robiłabym pleców w szafie wnękowej - dla mnie to zbędny wydatek w momencie, w którym fundusze są potrzebne gdzie indziej (np. na kuchnię, meble w salonie, itp.)

tosia125 - my się podzieliliśmy "niesprawiedliwie" - tzn. ja mam prawą stronę i szafki z półkami oraz szufladami w środku, a narzeczony lewą (drążek na środku i to, co pod skosami). To była jego decyzja, bo wiadomo, że poza skarpetkami ;) kobieta i tak ma ZAWSZE więcej ubrań :)

adi29, ja swoje ubrania noszę, więc prędzej czy później i tak trafiają do prania. Jak czegoś nie noszę przez dłuższy czas, to po prostu oddaję PCK - nie ma się kiedy zakurzyć. A zimowe kurtki trzymam w zamkniętej szafie w wiatrołapie. Nie wyobrażam sobie, żeby w garderobie mieć zamykane szafy - garderoba jest stworzona dla wygody i ułatwienia życia, a nie, żeby się gimnastykować z otwieraniem/zamykaniem (garderoby są zazwyczaj ciasne, więc trudno byłoby się tam zmieścić razem z drzwiami od szafy), szukaniem w ciemnych czeluściach, które zazwyczaj panują w szafach.

skibusia, jeśli chodzi o plecy w garderobie, to dla mnie trochę strata pieniędzy - wykonanie zabudowy i tak samo w sobie nie jest takie tanie. Tak samo nie robiłabym pleców w szafie wnękowej - dla mnie to zbędny wydatek w momencie, w którym fundusze są potrzebne gdzie indziej (np. na kuchnię, meble w salonie, itp.)

tosia125 - my się podzieliliśmy "niesprawiedliwie" - tzn. ja mam prawą stronę i szafki z półkami oraz szufladami w środku, a narzeczony lewą (drążek na środku i to, co pod skosami). To była jego decyzja, bo wiadomo, że poza skarpetkami ;) kobieta i tak ma ZAWSZE więcej ubrań :)

adi29, ja swoje ubrania noszę, więc prędzej czy później i tak trafiają do prania. Jak czegoś nie noszę przez dłuższy czas, to po prostu oddaję PCK - nie ma się kiedy zakurzyć. A zimowe kurtki trzymam w zamkniętej szafie w wiatrołapie. Nie wyobrażam sobie, żeby w garderobie mieć zamykane szafy - garderoba jest stworzona dla wygody i ułatwienia życia, a nie, żeby się gimnastykować z otwieraniem/zamykaniem (garderoby są zazwyczaj ciasne, więc trudno byłoby się tam zmieścić razem z drzwiami od szafy), szukaniem w ciemnych czeluściach, które zazwyczaj panują w szafach.

Ilona twierdzisz , ze wykonanie w zabudowie szafy Pleców < płyta HDF>to zbędny wydatek ? -- bzdura , jeżeli chodzi o ładne estetyczne wykonanie , Bardziej bym był za tym ze istnieje problem z wykonaniem < Pleców > Estetycznie , ale na to sa sposoby . Ilona odnośnie noszenia Ubrań , zbliża się lato więc chyba będziesz musiała te wszystkie ubrania , odłozyć do szafy . Przegrzanie organizmu jest szkodliwe dla zdrowia .

Ilona odnośnie noszenia Ubrań , zbliża się lato więc chyba będziesz musiała te wszystkie ubrania , odłozyć do szafy . Przegrzanie organizmu jest szkodliwe dla zdrowia .

no ale przecież "zimowe" można odłożyć na strych? i to samo z typowo letnimi w zimę, nie? a jak się wyciąga i tak trzeba wszystko prać...

No ja się łamię, dlatego zadałam to pytanie. To samo się tyczy jak dla mnie zabudowy spiżarki. Przede wszystkim zastanawiam się czy komuś się chce przy myciu podłogi podnosić za każdym razem te rzeczy/pudełka, które leżą na podłodze w garderobie/spiżarce. Co do pleców, to myślę, że przy malowaniu, to jest na plus, że są plecy i nie trzeba malować, poza tym ściany też się kurzą a łatwiej wytrzeć plecy niż ścianę. Może ktoś jeszcze zabierze głos w dyskusji?