grabo 05.04.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam.Temat trochę zapomniany, ale może ktoś w między czasie robił sobie zabudowę garderoby na skosie i posiada jakieś fotki.Jesteśmy na etapie projektowania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 06.04.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 ja też mam garderobę ze skosem, jeśli już urządziliście swoje to ja chętnie podglądnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 06.04.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ja również jestem przed urządzaniem tego pomieszczenia - czekam na inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabo 06.04.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 U Nas pomieszczenie na garderobę ma jakieś 10m2. Po prawej stronie będzie część żony po lewej moja Budować ją chcę sam i się cały czas głowię i kombinuję jak będzie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ja mam garderobę ze skosem, nie uśmiecha mi się pokazywanie zdjęć tego miejsca (wiadomo, nie przysłonięte niczym ubrania, itp.), ale chętnie pokażę wizualizację: Ostatecznie została trochę zmieniona (nie mam wizualizacji, ale na szybko naniosłam poprawki, mam nadzieję, że cokolwiek z tego widać): http://img600.imageshack.us/img600/5818/beztytuutpj.png Garderoba była robiona naprawdę tanim kosztem u lokalnego stolarza i projektowana przez nas na kartce, stąd być może jakieś błędy/niedoróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 06.04.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ja mam garderobę ze skosem, nie uśmiecha mi się pokazywanie zdjęć tego miejsca (wiadomo, nie przysłonięte niczym ubrania, itp.), ale chętnie pokażę wizualizację: Ostatecznie została trochę zmieniona (nie mam wizualizacji, ale na szybko naniosłam poprawki, mam nadzieję, że cokolwiek z tego widać): http://img600.imageshack.us/img600/5818/beztytuutpj.png Garderoba była robiona naprawdę tanim kosztem u lokalnego stolarza i projektowana przez nas na kartce, stąd być może jakieś błędy/niedoróbki. ILONA POKAŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.04.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 ANSE72, ja myślę, że nikt nie ma ochoty oglądać mojej piżamy na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 06.04.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 ANSE72, ja myślę, że nikt nie ma ochoty oglądać mojej piżamy na półce JA BYM chętnie zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 06.04.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 nasza skromna garderoba projekt i wykonanie własnehttp://img815.imageshack.us/img815/5825/p1100478t.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img267.imageshack.us/img267/8325/p1100515.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img232.imageshack.us/img232/206/p1100511k.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img831.imageshack.us/img831/5711/p1100508t.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.04.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Okazuje się, że jednak można maksymalnie wykorzystać przestrzeń pod skosami - grunt to pomysł na projekt Proponuję przejść się po Ikei, obejrzeć rozwiązania w Komandorze/Senatorze i do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 07.04.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Inka super. A co myślicie o robieniu pleców i podłogi w zabudowie -zbędny wydatek czy użyteczne (w razie malowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 07.04.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 jakbym miała taką przestrzeń jak Wy na garderobę to problemu by nie było... moja to garderóbka! ale wystarczy.... a jak dzielicie się garderobami?bo mój to narzeka, że po połowie, bo mam za dużo ciuchów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 07.04.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 skibusia my nie dawaliśmy pleców. nie chciałam sie w to bawic. tu gdzie jest rurka na wieszanie jakos sie wymaluje, szuflady da sie odsunąć od sciany, a tam gdzie jest regał na składane rzeczy on jest tylko czterema kołkami przymocowany do sciany, wiec raz na kilka lat będzie można odsunąć od ściany. zamiast podłogi/cokołów wykorzystałam miejsce na pudełka na buty jesli chodzi o dzielenie garderoby na męża i moja czesc - to sie starałam, ale nie wszedzie sie tak da. Rurke na krótkie mamy na pół bo jest dosc długa i takich rzeczy kazdy z nas ma najwięcej i prawie po tyle samo, natomiast na długie to akurat ja mam więcej sukienek i płaszczy dłuższych, a on tylko kilka spodni które nie chce by były przewieszone przez kolana tylko żeby wisiały w całej rozciągłości przypięte za nogawki:cool: wiec wiszsa sobie koło moich sukienek:) bo mój to narzeka, że po połowie, bo mam za dużo ciuchów... mój całe życie lamecił: "ze ja cała szafe zajmuje, ze on nigdy nie ma gdzie swoich rzeczy odłożyć bo każda półka moja". Nawet jak skręcaliśmy półki to mówił:"mi i tak pewnie przypadnie jedna, góra dwie". Jak przeniosłam nasze rzeczy do garderoby to sie okazało że rzeczy jest równo po połowie, a może nawet jego więcej. troszkę zdziwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi29 07.04.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Kochani przygladam sie waszym pieknym garderobom i tak sie zastanawiam...czy na te wszystkie ciuszki,buty i inne ubranka nie bedzie siadal po jakims czasie kurz?Przerobilem niedawno temat dachu,obecnie jestem dopiero na etapie montazu okien,zatem w sprawie garderob jestem totalnym laikiem(tak na marginesie czlowiek musi sie pozanac na wszystkim przy budowie domu aby nie dac sie omamic naszym kochanym wykonawcom).Czy owe polki ,poleczki nie winny posiadac jakis dzrzwiczek,zamykan...Mam nadzieje ze sie myle i ze zaraz ktos swiatly w tej materii mnie oswieci...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi29 07.04.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 A byc moze...garderoba jako taka (sama w sobie)ma stanowic taka wielka szafe,w ktorej zamkniete sa wszystkie ubrania i szpargaly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.04.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 skibusia, jeśli chodzi o plecy w garderobie, to dla mnie trochę strata pieniędzy - wykonanie zabudowy i tak samo w sobie nie jest takie tanie. Tak samo nie robiłabym pleców w szafie wnękowej - dla mnie to zbędny wydatek w momencie, w którym fundusze są potrzebne gdzie indziej (np. na kuchnię, meble w salonie, itp.) tosia125 - my się podzieliliśmy "niesprawiedliwie" - tzn. ja mam prawą stronę i szafki z półkami oraz szufladami w środku, a narzeczony lewą (drążek na środku i to, co pod skosami). To była jego decyzja, bo wiadomo, że poza skarpetkami kobieta i tak ma ZAWSZE więcej ubrań adi29, ja swoje ubrania noszę, więc prędzej czy później i tak trafiają do prania. Jak czegoś nie noszę przez dłuższy czas, to po prostu oddaję PCK - nie ma się kiedy zakurzyć. A zimowe kurtki trzymam w zamkniętej szafie w wiatrołapie. Nie wyobrażam sobie, żeby w garderobie mieć zamykane szafy - garderoba jest stworzona dla wygody i ułatwienia życia, a nie, żeby się gimnastykować z otwieraniem/zamykaniem (garderoby są zazwyczaj ciasne, więc trudno byłoby się tam zmieścić razem z drzwiami od szafy), szukaniem w ciemnych czeluściach, które zazwyczaj panują w szafach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 07.04.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 skibusia, jeśli chodzi o plecy w garderobie, to dla mnie trochę strata pieniędzy - wykonanie zabudowy i tak samo w sobie nie jest takie tanie. Tak samo nie robiłabym pleców w szafie wnękowej - dla mnie to zbędny wydatek w momencie, w którym fundusze są potrzebne gdzie indziej (np. na kuchnię, meble w salonie, itp.) tosia125 - my się podzieliliśmy "niesprawiedliwie" - tzn. ja mam prawą stronę i szafki z półkami oraz szufladami w środku, a narzeczony lewą (drążek na środku i to, co pod skosami). To była jego decyzja, bo wiadomo, że poza skarpetkami kobieta i tak ma ZAWSZE więcej ubrań adi29, ja swoje ubrania noszę, więc prędzej czy później i tak trafiają do prania. Jak czegoś nie noszę przez dłuższy czas, to po prostu oddaję PCK - nie ma się kiedy zakurzyć. A zimowe kurtki trzymam w zamkniętej szafie w wiatrołapie. Nie wyobrażam sobie, żeby w garderobie mieć zamykane szafy - garderoba jest stworzona dla wygody i ułatwienia życia, a nie, żeby się gimnastykować z otwieraniem/zamykaniem (garderoby są zazwyczaj ciasne, więc trudno byłoby się tam zmieścić razem z drzwiami od szafy), szukaniem w ciemnych czeluściach, które zazwyczaj panują w szafach. Ilona twierdzisz , ze wykonanie w zabudowie szafy Pleców < płyta HDF>to zbędny wydatek ? -- bzdura , jeżeli chodzi o ładne estetyczne wykonanie , Bardziej bym był za tym ze istnieje problem z wykonaniem < Pleców > Estetycznie , ale na to sa sposoby . Ilona odnośnie noszenia Ubrań , zbliża się lato więc chyba będziesz musiała te wszystkie ubrania , odłozyć do szafy . Przegrzanie organizmu jest szkodliwe dla zdrowia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 08.04.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Ilona odnośnie noszenia Ubrań , zbliża się lato więc chyba będziesz musiała te wszystkie ubrania , odłozyć do szafy . Przegrzanie organizmu jest szkodliwe dla zdrowia . no ale przecież "zimowe" można odłożyć na strych? i to samo z typowo letnimi w zimę, nie? a jak się wyciąga i tak trzeba wszystko prać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 08.04.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 ja też sobie nie wyobrażam szafy zabudowy "bez pleców". nie przyjęłabym takiego mebla. choćby najciensza płyta - zupełnie zmieni charakter wnętrza szafy, a na cene nieomal nie wpłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 08.04.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 No ja się łamię, dlatego zadałam to pytanie. To samo się tyczy jak dla mnie zabudowy spiżarki. Przede wszystkim zastanawiam się czy komuś się chce przy myciu podłogi podnosić za każdym razem te rzeczy/pudełka, które leżą na podłodze w garderobie/spiżarce. Co do pleców, to myślę, że przy malowaniu, to jest na plus, że są plecy i nie trzeba malować, poza tym ściany też się kurzą a łatwiej wytrzeć plecy niż ścianę. Może ktoś jeszcze zabierze głos w dyskusji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts