Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARDEROBA: Wyposażenie garderoby, jak urządzić wnętrze?

tombi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 460
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To jest wnętrze garderoby i pólki zostaną takie jak są - otwarte.

Mnie zastanawia, czy w garderobie, przy otwartych pólkach i wieszakach ubrania się nie kurza...

Ma ktoś w tym względzie jakieś doświadczenia?Moja garderoba będzie miala ok 6 m2, nie widzę sensu robienia tam zamykanych szaf, ale właśnie kurz mnie niepokoi...

U mnie się nie kurzy. Garderoba wykonana na poddaszu, po podłodze ok 3,5m, kubatura ok 6m3. Tylko szczotki przeciwkurzowe w drzwiach. Odkurzanie podłogi raz w miesiącu, bardziej pro forma. Mam WM i wyciąg powietrza w tej garderobie. Poniżej garść zdjęć. Koszt ok 550 zł (moja robocizna). Jak napisała wcześniej Elfir, dużo drążków, mało półek

http://img202.imageshack.us/img202/3193/20111206227.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/7882/20111206223.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/1968/20111206224.jpg

http://img18.imageshack.us/img18/7530/20111206225.jpg

• 1 year później...

Hej dlugo myslalam,jaka bedzie Nasza garderoba chcialam taka elegancka z klasa ale stwierdzilam ,ze mam w domu same tonacje typu brazy biele fiolety to mowie czemu nie zrobie garderobe w kolorze jasnym zywym ;) i stwierdzilam ,ze bedzie to kolor bialy a szafy beda z fototapeta '' sloneczniki '' takie zywe kolorki ;) jeszcze mysle do tego zielony fotel

beda to dwie szafy na obu stronach mojej garderoby (zdecydowalam sie ze w tym pokoju beda 2 szafy ale zamykane chcialam pierw tylko same polki otwarte i wieszaki ale stwierdzilam ze w szafach zamknietych bedzie lepiej do tego ktoras z tych lamp;)

a wy jakie macie inspiracje na swoje garderoby pochwalcie sie zdjeciami ;)

slonecznik szafa.jpg

lampa zolta.jpg

lampa.jpg

No ja zakończyłem walkę z zabudowa garderoby.

Lewa strona - czarne półki - jest moją stroną (zrobione chyba z rok temu), w sobotę skończyłem stronę prawą białą - żony. Tylną ścianę pomalowaliśmy na fioletowo.

Poniżej zdjęcie strony czarnej, białą wstawię za kilka dni.

Szczerze powiem, że stronę białą lepiej przemyślałem i zazdroszczę trochę żonie zabudowy :)

garderoba.jpg

• 1 month później...
jestem posiadaczką dwóch drążków i po mojej stronie (bo garderobę podzieliliśmy z mężem na pół) takie rozwiązanie się nie sprawdziło, bo mam dużo długich rzeczy i w zasadzie drążek niski jest przeze mnie nie używany ale mąż wykorzystuje w pełni dwa drążki. wiszą tam z powodzeniem koszule i mógł je podzielić na te z krótkim i na te z długim rękawem. a ja teraz myślę jak usunąć ten drążek i na dole stworzyć okazałą półkę na buty. jakoś wcześniej o nich nie pomyślałam :(

• 2 weeks później...
  • 7 months później...

Pozwolę sobie zamieścić filmik z mojej własnoręcznej zabudowy garderoby - szafy wnękowej z drzwiami przesuwnymi w pokoju mojej córeczki.

Prosta zabudowa z systemem półek i droążków na wieszaczki.

A co najważniejsze wykonana własnoręcznie przezemnie :-)

Szyny, uchwyty półek i same półki z mdf kupione w obi, system drążków z LM

• 9 months później...
  • 3 months później...
Polecam nie tylko wieszaki z rurek gdyż są bardzo niestabilne :] skoro jest to garderoba za zamkniętymi drzwiami, polecam zrobić półki a'la regały i między nimi zamontować drążki na wieszaki, półek wcale nie musi być dużo ale przydająsie do segregacji bielizny [moderowano reklamy] Edytowane przez joliska