tombi 25.04.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 Mam do urządzenia garderobę. Jest to pomiesczenie wydzilone, z drzwiami o pow. 3 m2.Szukam rozwiązań nie wykorzystujących szafy, ale konstrukcję rurek i półek oraz szafeczek (np. na podłodze).Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 25.04.2002 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 Różne takie półki, rurki, koszyczki i wieszaczki znajdziesz np. w Obi, Castoramie i innych. Częściowo też w Ikea, gdzie są też "wnętrza" szaf, które można zakupić osobno. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: dziuba dnia 2002-04-25 15:12 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.04.2002 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Murator w miesiacu III lub IV mial takie przykladowe rozwiazania garderob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisia 26.04.2002 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Razem z mezem planujemy stworzenie garderoby, kosztem i tak nie duzych pokoi. Prosze o rade, jakie wymiary powinna miec optymalna garderoba - biorac pod uwage ograniczona powierzchnie. Chodzi mi o to w jaki optymalny sposob wykorzystac kazy centymetr pomieszczenia. Jaka powinna byc minimalana odleglosc pomiedzy regalami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 26.04.2002 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Też chciałabym garderobę (2,8 m2) zapełnić półkami, stojakami itp.Ale obawiam się, że bez drzwi (od tych szafek) będzie się kurzyło. I nie wiem sama co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 26.04.2002 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Garderobe będe robic kosztem pokoju, na całej długości ściany 3m. Minimalna szerokość to 110 cm - tak doradził mi architekt, 60 na półki i 50 na poruszanie się wewnątrz. Ja planuję równe 100 z podziałem 50/50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.04.2002 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Ja też mam ograniczoną powierzchnię i marzy mi się garderoba i myślę o czymś w stylu szafy z przesuwnymi drzwiami,część na wieszaki część na różne inne drobiazgi tu bardzo sobie chwalę szuflady-koszyki o różnej wysokości 0,25 m i 0,50m.Obecnie mam taką szafę ale ze względu na b.małą pow. mieszkania jest proporcjonalna czyli mała ale funkconalna.Przed kurzem zabezpiecza zakończenie drzwi-takie szczoteczki,chociaż mieszkam na Śląsku nie mam większego problemu z kurzem w tej szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 26.04.2002 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Ja najpierw zaplanowałam szafę, ale potem doszłam do wniosku, że: - nie chcę mieć "ściany" drzwi w pokoju - nie przepadam za suwanymi drzwiami - normalne drzwi wymagają miejsca, żeby je otworzyć - nic nie dostawię do szafy, a miejsce zostaje niewykorzystane - nie muszę sie martwić, że chowany w popłochu sweterek nagle wyskoczy komuś na głowę - jak znudzi mi się kolor to maluję ścianę i po sprawie - nie miałabym miejsca na zamontowanie głośników Takie oto były moje rozmyślania nt garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 30.04.2002 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Ale 60cm to minimum, inaczej gniotą się rękawy. Lepiej nawet 70cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 30.04.2002 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Ja nie prasuję koszul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.04.2002 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Jeśli się nie wie, ile i jakie rzeczy będą wisieć lub leżeć w garderobie to najlepiej użyć systemów "elastycznych" (pionowe szyny nośne na ścianch i przyczepiane koszyki wieszaki, rury i i nne takie.U moich rodziców w domu jest garderoba jako oddzielne pomieszczenie na rzeczy nie-codziennego użytku i duuuża szafa w sypialni na rzeczy codzienne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2002 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 Dziuba,nie sprzeczaj się 60 cm to minimum. Wiem bo zrobiłem sobie szafę 50 cm i pewnie nie chciałabyś słyszeć tego co mówię przy korzystaniu z niej. Ale ja byłem zmuszony szerokością pokoju ( ok. 2 m) i te 10 cm coś mi daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 01.07.2002 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Kłócic się nie będę bo wyszło mi 120 cm, odjąć miejsce na ściankę działową, no to zostaje do zagospodarowania 110 cm głębokości. I nad tym muszę teraz skupić szare komórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 21.11.2002 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Czy Waszym zdaniem garderoba "Państwa" [] musi się znajdować w ich sypialni czy też mogłoby to być osobne pomieszczenie (nie przylegające do tej sypialni)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 21.11.2002 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Wygodniej miec tuz przy sypialni Jednak nie bedzie dramatu, jak sie przespacerujesz do niej 2-4 m Kurzu nie da sie uniknąć! W szafach równiez bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 21.11.2002 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 To znaczy w sypialni będą oczywiście jakieś szafy ale żeby nie zabierać w niej za dużo miejsca to garderobę na "grubsze" rzeczy (typu płaszcze i buty, ubrania sezonowe) chciałem umieścić w innym pomieszczeniu. Albo inaczej: w tej chwili sypialnia (na poddaszu, jedna ściana skośna) ma po podłodze 21,5 m kw. Jest sens zmniejszyć tą powierzchnię z przeznaczeniem na garderobę (np. pod tym skosem)? [ Ta wiadomość była edytowana przez: ryniu dnia 2002-11-21 09:41 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 21.11.2002 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Ryniu: ja miałem na poddaszu 19 m2 po podłodze, ale garderobę wydzieliłem nie pod skosem tylko "z długości" pokoju. Garderoba pod skosem jest raczej trudna w użytkowaniu (wieszaki mają swoją szerokość). Więc skróciłem pokój o 150 cm i wyszła garderoba jak ta lala - 150 x 320 cm z kawałkiem prostego sufitu i jednym skosem. A ile tam miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 21.11.2002 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Kgadzina, garderoba jest zamkniętym pomieszczeniem z drzwiami czy w formie szafy wnękowej (drzwi przesuwane)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adgam 06.12.2002 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Czy ktoś może ma w garderobie takie półki z materiału (IKea)??? Jeśli tak to jak się sprawdzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 06.12.2002 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 a ja mam już dość ścisku w szafach i w domku będę miał garderobę o powierzchni 9,5 m kw jako osobne pomieszczenie z drzwiami vis a vis drzwi mojej sypialni "Dzieciarkie" sypialnie zostały tak zaprojektowane, że w każdym pomieszczeniu jest wnęka do zabudowy. Tak więc niegdzie nie będzie stała drewniana skrzynka przystawiona do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts