rysiek one 18.06.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 W mieszkaniu ktore kupilem, w pokoju dzienny musze zrobic dwa stanowiska do pracy przy biurku, chce je zrobic wedlug wlasnego 'projektu',najprawdopodobniej w ksztalcie litery L, jesli chodzi o ergonomie i sam pomysl, mysle ze raczej sobei poradze. Jednak zastanawiam sie z jakiego materialy najlepiej je wykonac?Jakie plyty sa na tyle wytrzymale ?Najlepsze bylby chyba plyty osb, jednak chcialbym zeby plyty byly dosc gladkie i zeby dalo sie je dobrze pokryc farba, z tego co sie orientuje plyty mdf nadawalyby sie pod wzgledem faktury, ale czy sa na tyle sztywne aby nadawaly siena zrobienie z nich biurka?. Wiem, ze pytanie moze dosc banalne, zwlaszcza ze sam chce to wykonac, jednak moze ktos z was ma w tym doswiadczenie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.06.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Czemu z OSB skoro takie rzeczy najczesciej robi sie wiora okleinowanego ?PS mdf sie nie nadaje na takie blaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek one 19.06.2006 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 i te plyty z wiora okleinowego, mozna normalnie kupic w marketach budowlanych typu castorama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 19.06.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 A może gruba sklejka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.06.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 i te plyty z wiora okleinowego, mozna normalnie kupic w marketach budowlanych typu castorama? Kurcze nie kocham Castoram i Lirojow, wiec nie wiem, ale wiem , ze np w Nomi mozna ,chociaz madrzej by bylo pojsc do pierwszego z brzegu stolarza i zamowic sobie taki przykrojony juz na wymiar i kszatlt blat. Nie wiem jakie sa Twoje umiejetnosci i usprzetowienie? Jesli takie jak Adama Slodowego to dobrze. Kazdy rodzaj plyty wymaga jednak obrobienia brzegow. Po recznym cieciu wiora nie przykleisz dobrze listwy brzegowej, poza tym takie listwy na zelazko kiepsko sie trzymaja. Łatwiej pewnie by bylo obrobic sklejkę, jak proponuje taje, chociaz i tutaj amatorska pilarka od grubosci 25 mm i duzych formatach to w koncowce marny efekt estetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts