pyrka 01.05.2003 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2003 Chciałabym zobaczyć jak wygląda membrana wysokoparoprzepuszczalna po 20 latach użytkowania (kurz, pleśń, pozatykane mikropory ?) i ile wtedy wynosi jej paroprzepuszczalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 01.05.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2003 Chciałabym zobaczyć jak wygląda membrana wysokoparoprzepuszczalna po 20 latach użytkowania (kurz, pleśń, pozatykane mikropory ?) i ile wtedy wynosi jej paroprzepuszczalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trol 03.05.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2003 Zupełnie zgadzam się z Zibi.Maz. Moim zdaniem jesyna wada pełnego deskowania dachu - to jego nieco wyższa cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trol 03.05.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2003 Zupełnie zgadzam się z Zibi.Maz. Uważam, że jedyny minus pełnego deskowania dachu - to jego, nieco większa cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi.maz. 05.05.2003 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 O ile sobie dobrze przypominam, był kiedys w Muratorze taki artykuł- na czym nie wolno oszczedzać przy budowie domu. Uważam , że nie wolno oszczędzać przy budowie dachu, zgodnie ze starym powiedzeniem, że co tanie to drogie.Nie chciałbym tanio zbudowac dachu aby po kilku latach trzeba było pokrywac go od nowa, lub, co gorsza, demontowac i robić od nowa.Dlatego posłucham dobrej rady doświadczonej ekipy. Jak napisałem wyżej - deskowanie i papa.Cała konstrukcja dachu z drewna impregnowanego ciśnieniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.05.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Połacie które nie są bezpośrednio ocieplone (zastosuję ocieplenie nad stropem ostatniej kondygnacji) pokryłem pełnym deskowaniem i papą, na to dachówka (w planach), połać dachu nad użytkowym, ogrzewanym półpiętrem docelowo będzie pokryta pełnym deskoweniem i folią (izolacja musi mieś możliwość odprowadzenia pery wodnej, pomimo zastosowania folii paroszczelnej od strony mieszkań). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 09.05.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Wybralem deskowanie plus pape, a na to dachowke ceramiczną. Technologia folii przyszła z Zachodu, tam sie jednak od niej odchodzi i wraca do sztywnego pokrycia. Przeglądnijcie Muratora sprzed lat, ile tam bylo technologii oraz producentow i dystrybutorow, ktorych teraz juz nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.05.2003 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 A co sądzicie o zrobieniu deskowania z płyt OSB? Jest jeszcze pytanie OSB 3 czy OSB 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm2000 04.06.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Ja za dwa tygodnie klade dach. Widze ze wiele jest za i przeciw papa+deska czy deska +folia. Poniewaz z zasady wymyslilem sobie ze co jak co ale dach musi byc zrobiony solidnie wybieram zestaw moze nie naj tanszy krokwie+folia+laty+deska+papa a na wierzchu blachodachowka. Mialem duzy dylemat poniewaz jak ktos dobrze stwierdzil wczesniej specjalistow jest wiele Wszyscy namawiali mnie na folie (sprzedawcy) az wkoncu jeden z nich gdy sie z nim bardziej zaznajomilem (zaprosilem na grila ) powiedziel mi ze jednak papa bedzie lepsza. Ciekaw bylem czemu zmienil zdanie (zawsze byl za folia na deskach) okazalo sie ze pod blacha moze wytworzyc sie dosyc duza temeperatura ktorej folia moze nie wytrzymac. Czy ktos z Was sie spotkal tez z takimi argumentacjami dodam ze moj nadzur tez jest od poczatku za papa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 11.12.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Odświeżam stary temat,bardzo proszę o opinie osoby które mają deskowany dach-czy to pokryty papą czy też folią dachowa membraną.Deskowanie bedzie na pewno, skłaniam się ku papie, poddasze nieużytkowe, ocieplony tylko strop.Mało znalazłam informacji od inwestorów mających dach deskowany i pokryty folią. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts