rafcio1 12.03.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Właśnie jestem na etapie wylewania wylewek. Do tej pory zdecydowany bylem na wylewki wylewane tradycyjnie (czyli z betoniarki). Jednak znalazlem wykonawce, ktory robi mixokretem. Chce za 1 metr 12-13zl. Jest to tylko troche wiecej niz za tradycyjne. Moje pytanie - jaka jest roznica miedzy wylewkami z mixokreta a z betoniarki. Czy warto zaplacic wiecej?Czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 12.03.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Mixokret robi jastrych szybciej i proporcje składników są odmierzone dokładniej niż do betoniarki (jednostka miary - łopata i wiadro).Generalnie mixokrety znajdują zastosowanie tam, gdzie zakresy robót są większe. Ale wygląd takiej wylewki z agregatu rzeczywiście jest ładniejszy. Jeżeli te kilka złotych nie gra roli - to jest to warte rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.03.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Wylewka jest "półsucha" czyli mniej wilgoci i szybiej się "sezonuje". U mnie 280m2 3 ludzi wykonało w dwa dni.Miałem w wylewkach położone instalacje centralnego odkurzacza, wod-kan i c.o. i w związku z tym, że beton podawany był "rurą" odpadło jeżdżenie po instalacjach taczkami co nie jest bez znaczenia. Jednym słowem polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio1 12.03.2003 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Czy może ktoś może mi polecić jakiegoś wykonawce z mixokretem z okolic Warszawy. Będe bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 12.03.2003 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Cenę robocizny podaliście. Ile kosztowały was materiały np. za m3 wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 12.03.2003 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 On 2003-03-12 11:12, rafcio1 wrote: Właśnie jestem na etapie wylewania wylewek. Do tej pory zdecydowany bylem na wylewki wylewane tradycyjnie (czyli z betoniarki). Jednak znalazlem wykonawce, ktory robi mixokretem. Chce za 1 metr 12-13zl. Jest to tylko troche wiecej niz za tradycyjne. Moje pytanie - jaka jest roznica miedzy wylewkami z mixokreta a z betoniarki. Czy warto zaplacic wiecej? Czekam na opinie. Rafcio, a skąd masz tego wykonawce co chce 12-13 zł za metr? Nie z okolic Warszawy? Bo mnie to tez interesuje. Daj namiary. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipcio 12.03.2003 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Zdecydowanie polecam.Koszt nieco większy, ale szybsze i dokładniesze wykonanie. Cena wylewki w układzie:-styropian FS 20 gr.4-5cm-folia PE gr.0,2mm-wylewka ok. 5cm + zbrojenie siatkąCena netto ROBOCIZNA +MATERIAŁ +SPRZĘT - 38-42 zł, zależnie od powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 12.03.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Zdecydowanie polecam.Przede wszystkim jest to mieszanka półsucha a więc po odparowaniu wody powierzchnia jest gładsza nie pyli beton .Moża również wygładzić powierzchnie zacieraczką talerzową np.wmiejscu gdzie chemy tylko malować beton.Możesz też ułożyć sam styropian i folie oraz koniecznie pas pianki lub cieńkiego styropianu przy każdej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 12.03.2003 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 czyli sam materiał do mixokreta ok 300zł/m3 wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio1 13.03.2003 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Cena ktora podalem 12-13zl za metr to oczywiscie cena tylko za robocizne. Cene taka znalazlem dzwoniac na ogloszenia z wczorajszej Gazety Wyborczej. Jednak nie mam zaufania do wykonawcow z ogloszen i szukam jakiejs sprawdzonej i godnej polecenia ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Rafcio, jak znajdziesz fachową ekipę to daj znać. Może i tynki robią tą metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.03.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Może i robią ale zdecydowanie inną maszyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 14.03.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Z tego co pamiętam miksokret może potrzebować duzego zabezpieczenia elektrycznego 63A. Nie wiem jakie teraz są to urządzenia. Sama robota jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 14.03.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Miałem ekipę z mixokretem napędzanym silnikiem spalinowym. Płaciłem po 7pln za metr. Trzeba dodać, że do mixokreta tylko żwir płukany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 14.03.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Żwir? - hmm - u mnie był piasek i to drobny (chyba jedynka już nie pamiętam). W moim dzienniku na forum (pod lasem) jest opis i zdjęcie takiego ustrojstwa (to chyba właśnie mixokret). Zrobili mi 240m2 podłogi w 16 godzin. Równo, nie pęka (poza zaplanowanymi dylatacjami), szybko, półsucho -polecam. Cena 14pln za m2 (robocizna), do tego piasek i cement (ew. plastyfikator) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martines 19.03.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 poszukuję sprawdzonej, niedrogiej firmy z mazowsza robiącej wylewki za pomocą miksokreta. Będę wdzięczny za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 28.12.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2003 Rozpoczynam już na przyszły rok planowanie robót. Powiedzcie proszę jak to jest z mixokretem. Czy ceny, które były podawane obejmowały również wylanie chudziaka, płożenie izolacji, ułożenie styropianu, ewentualne ułożenie przewodów podłogówki i wylanie jastrycha, czy tylko wylewka wykańczająca? Jeżeli pierwszy wariant to jak długa przerwa między operacjami wylewania? Czy przerwa jest na tyle długa, że zdążą zrobić tynki wewnętrzne? Jeżeli macie jakieś sprawdzone ekipy na tynki wewnętrzne mineralne i wylewkę za niewielkie pieniądze z okolic W-wy wschód, to będę wdzięczny za ich podrzucenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 28.12.2003 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2003 ppp.j To byloby zajebiscie, jakby brali po 12-14 pln za robocizne za takie spektrum robot. I niestety, wylanie chudziaka to jedno (nie wiem za ile bo sam wylewalem) ulozenie podlogowki to drugie (ok 20 pln) i ulozenie izolacji i ocieplenia i jastrych to trzecie (ok. 12 pln). PozdroJay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anton 28.12.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2003 a propos wylewek: czy ktoś ma doświadczenia z wylewką w której zatopione są legary pod deski podlogowe?pozdrawiamAnton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts