Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia tradycyjna czy nowoczesna??? jakie preferujecie?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 369
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Housebuilder- więcej fotek, pokaż kuchnie w całości. jaka masz wysokość zabudowy pod płytę ceramiczną a reszta zabudowy stojącej.z czego blat- śliczna, o i jeszcze co to za kostka drobna nad płyta ceramiczną.
Housebuilder- więcej fotek, pokaż kuchnie w całości. jaka masz wysokość zabudowy pod płytę ceramiczną a reszta zabudowy stojącej.z czego blat- śliczna, o i jeszcze co to za kostka drobna nad płyta ceramiczną.

i na priv jak możesz podaj cenę.

pokaż fotkę tej wysokiej zabudowy.

zabudowa pod plyta jest o 10 cm nizsza niz blaty,. wiec ok 75 cm i wystaje na ok 5 cm od pozostałej zabudowy. Blat, to laminat - zebrano. Fronty - lakier wysoki polysk, a pod okapem mozaika Tubadzin. Zdjecia za tydzien, bo jeszcze nie mieszkamy, wiec nie moge od reki zrobic.
Housebuilder, jak z czystością lakierowanych powierzchni? Czy odznaczają się bardzo ślady palców itp.? Bardzo podobają mi się takie fronty ale ciągle odwlekam podjęcie decyzji (a niewiele mam już czasu).
jeszcze niemialam okazji "ostro" uzytkowac, bo dopiero sie bedziemy wprowadzac, ale zauwazylam, ze wiekszy problem bede miala zdecydowanie z ciemnym blatem. Dlatego ciesze sie, ze w ostatniej chwili zdecydowalam sie na jasne, alkierowane meble. Nie zauwazylam, zeby palce sie odznaczaly. Zreszta, po co sa uchwyty :D
jeszcze niemialam okazji "ostro" uzytkowac, bo dopiero sie bedziemy wprowadzac, ale zauwazylam, ze wiekszy problem bede miala zdecydowanie z ciemnym blatem. Dlatego ciesze sie, ze w ostatniej chwili zdecydowalam sie na jasne, alkierowane meble. Nie zauwazylam, zeby palce sie odznaczaly. Zreszta, po co sa uchwyty :D

Uchwyty są dla gospodyń domowych. Domowi Panowie, zwłaszcza nastoletni dadzą radę z nimi i bez nich... :wink:

novi_ana napisał:

uwielbiam nowoczesne kuchnie.. ale lepiej czuję się w tradycyjnej kuchni

cholera, ja też tak mam - że kobieta? że zmienna?że sama nie wie czego chce? :oops: 8)

ja mam nowoczesną, ale właśnie będe tę nowoczesność "tradycjonalizowała" :wink:

szukam starej białej (czerwonej) witryny do renowacji...na książki kucharskie, koszyczki wiklinowe, podkładki z trawy morskiej, puzderka, buteleczki i inne takie drobazgi które mi pozostały jako wspomnienie mojej dawnej tradycyjnej kuchni...za którą troszkę tęsknię... :roll:

a ja gustuję raczej w tradycyjnych, bo nowoczesne uważam za przytłaczające, szczególnie w kolorze wenge i z piekarnikiem "w słupku"

Ja za przygnebiajace uwazam kuchnie pelne bibelotow, buteleczek, garnuszeczkow i talerzyczkow itp. wszystko wystawione na wierzchu. Taki "balagan", jakkolwiek bylby tworczy, na dluzsza mete jest meczacy, przynajmniej dla mnie. Lubie laboratoryjna czystosc, gdy wszystko ma swoje miejsce i jest schowane, wiec kuchnia tradycyjna kojarzy mi sie z wiecznym balaganem. Ale mysle, ze wszystko zalezy od osobowosci. To nie moda decyduje jaka kuchnie wybieramy, tylko to w jakiej sie dobrze czujemy.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...