Nefer 19.06.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Tak siedzę i myślę (hihihi ) - niebawem będę musiała wyciąć troszkę drzew na działce - no gdzieś ten dom musi stanąć.... Pod nóż pójdzie jarzębina, grusza (klapsa - mniam ) 2 x bez, sumak, jabłonka. Jak widać - skubane liściaste. NO I CO JA Z TYMI DRZEWAMI MAM ZROBIĆ ? Gdzie "upłynnialiście" takie cuda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 19.06.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 ściąć, wysuszyć i do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 19.06.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Jestem na tym drugim etapie =). A wycinania było Duuuużo więcej. Szkoda wielka, bo drzewa były bardzo ładne. Na szczęście jeszcze ich dużo zostało. Jak są jakieś ładne okazy - to do jakiegoś majstra niech mebelki ogrodowe zrobi, albo coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.06.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 NO I CO JA Z TYMI DRZEWAMI MAM ZROBIĆ ? Gdzie "upłynnialiście" takie cuda ? Przez komin Nefer przez komin - tylko wysusz dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 19.06.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Nefer - pociąć, porabać i pod płot. To raptem kilka drzewek. Miałem ten sam problem tylko "jakościowo" nieco większy - 50 sztuk z czego 25 o obwodach pnia powyżej 150 cm. Niektóre miały po 30m wysokości. Była niezła jazda, ale koniec końców wszystko udało się zagospodarować. Część zabrał facet który robił nam wycinkę, część dostała nóg w nocy (działka była nieogrodzona), a część zabrali ludzie oficjalnie. Nie miałem gdzie tego składować - dlatego sie pozbyłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 RYDZU - przecież Ty też masz kominek. Po co rozdać coś co można zużytkować samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.06.2006 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 A ja się naczytałam, że nie wszystko można w kominku palić ...ehhhh.... Dzięki - tak zrobię - potnę i w kąt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 19.06.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 RYDZU - przecież Ty też masz kominek. Po co rozdać coś co można zużytkować samemu? 3 lata temu to ja miałem fajne ruiny starej kamienicy na zarośniętej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.06.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 A ja się naczytałam, że nie wszystko można w kominku palić ...ehhhh.... Dzięki - tak zrobię - potnę i w kąt :) Nie palić mokrym, więc jak domu jeszcze nie ma to spokojnie wyschnie. Są też przeciwnicy palenia iglastym bo bardziej brudzi szybę, ale Ty masz liściaste. Co do brudzenia szyby i dymienia to bardziej szkodliwe będzie mokre jakie by ono nie było. RYDZU - to już 3 lata... jak ten czas leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 19.06.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Mam podobny problem.Drzewa wycięte, co wartościowsze drewno zabrane. Została mała górka gałęzi. Można wypalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.06.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 pniaki i grube konary porąbać do kominka. Gałęzie przemielić i będzie kora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.06.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Gałęzie przemielić i będzie kora Ale do tego trzeba mieć rębak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.06.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Gałęzie przemielić i będzie kora Ale do tego trzeba mieć rębak... drogi mają. My umówilismy się z takim jednym, przyjechał z maszyną i po 2 godzinach mielismy hałde zmielonej kory + drewienek. Podrzucam ją pod thuje, świerki, sosny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.06.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Gałęzie przemielić i będzie kora Ale do tego trzeba mieć rębak... drogi mają. My umówilismy się z takim jednym, przyjechał z maszyną i po 2 godzinach mielismy hałde zmielonej kory + drewienek. Podrzucam ją pod thuje, świerki, sosny itp. No fakt, o tym nie pomyślałem. U nas ma też ZE jak oczyszczają miejsce pod liniami. Ot jacy sie ekologiczni zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.06.2006 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 A te łyse modrzewie, co to nie wiadomo co z nimi robić to też się do (przyszłego) kominka nadają ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.06.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 A te łyse modrzewie, co to nie wiadomo co z nimi robić to też się do (przyszłego) kominka nadają ?? Modrzew ma stosunkowo mało żywicy - tu sama się zastanów - żeby nie było, że będziesz mnie ściagać do czyszczenia szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.06.2006 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 A te łyse modrzewie, co to nie wiadomo co z nimi robić to też się do (przyszłego) kominka nadają ?? Modrzew ma stosunkowo mało żywicy - tu sama się zastanów - żeby nie było, że będziesz mnie ściagać do czyszczenia szyby :) będzie okazja do picia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts