Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co z wyciętymi drzewami ????????

Nefer

Recommended Posts

Tak siedzę i myślę (hihihi :)) - niebawem będę musiała wyciąć troszkę drzew na działce - no gdzieś ten dom musi stanąć....

Pod nóż pójdzie jarzębina, grusza (klapsa - mniam :cry: ) 2 x bez, sumak, jabłonka.

Jak widać - skubane liściaste. NO I CO JA Z TYMI DRZEWAMI MAM ZROBIĆ ?

Gdzie "upłynnialiście" takie cuda ?

Nefer - pociąć, porabać i pod płot. To raptem kilka drzewek.

Miałem ten sam problem tylko "jakościowo" nieco większy ;) - 50 sztuk z czego 25 o obwodach

pnia powyżej 150 cm. Niektóre miały po 30m wysokości. Była niezła jazda, ale koniec końców

wszystko udało się zagospodarować. Część zabrał facet który robił nam wycinkę, część dostała nóg

w nocy (działka była nieogrodzona), a część zabrali ludzie oficjalnie. Nie miałem gdzie tego

składować - dlatego sie pozbyłem.

pozdrawiam

A ja się naczytałam, że nie wszystko można w kominku palić ...ehhhh....

Dzięki - tak zrobię - potnę i w kąt :):)

Nie palić mokrym, więc jak domu jeszcze nie ma to spokojnie wyschnie. Są też przeciwnicy palenia iglastym bo bardziej brudzi szybę, ale Ty masz liściaste. Co do brudzenia szyby i dymienia to bardziej szkodliwe będzie mokre jakie by ono nie było.

RYDZU - to już 3 lata... jak ten czas leci. :roll:

Gałęzie przemielić i będzie kora :wink:

Ale do tego trzeba mieć rębak... :cry:

drogi mają. My umówilismy się z takim jednym, przyjechał z maszyną i po 2 godzinach mielismy hałde zmielonej kory + drewienek. Podrzucam ją pod thuje, świerki, sosny itp.

Gałęzie przemielić i będzie kora :wink:

Ale do tego trzeba mieć rębak... :cry:

drogi mają. My umówilismy się z takim jednym, przyjechał z maszyną i po 2 godzinach mielismy hałde zmielonej kory + drewienek. Podrzucam ją pod thuje, świerki, sosny itp.

No fakt, o tym nie pomyślałem. U nas ma też ZE jak oczyszczają miejsce pod liniami. Ot jacy sie ekologiczni zrobili.

A te łyse modrzewie, co to nie wiadomo co z nimi robić to też się do (przyszłego) kominka nadają ??

Modrzew ma stosunkowo mało żywicy - tu sama się zastanów - żeby nie było, że będziesz mnie ściagać do czyszczenia szyby :wink:

:):):) będzie okazja do picia :):):)