JoShi 11.07.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 W domu wychodziłam na dwór ale u dziadków na pole A ciasto i mięsiwo pieczecie gdzie ? Ja przeważnie w piekarniku ale część moich znajomych w duchówce A moj maz piecze w trąbie jeździ toczkami po polu i czasem pracuje sztychówką. Wieczorem marzy, ze w ogrodzie zasadzi ostrężyny a w tlusty czwartek kupuje mi kreple. Łyżką. Co najwyzej byla drewniana. czyli warzecha Nie warzęcha tylko warząchewka. Wyobraźcie sobie że to był punk w kosztorysie fachowców i do dzisiaj nie wiem czy jest to ścianka kolankowa czy szczytowa. Trempel, czyli ściana kolankowa. A czy ktoś z was wie co to jest wysraństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.07.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 A moj maz piecze w trąbie traba to mi sie ew. z nosem kojarzy w jakim rejonie Polski tak jest nazywany piec? (czy tam piekarnik) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.07.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 traba to mi sie ew. z nosem kojarzy w jakim rejonie Polski tak jest nazywany piec? (czy tam piekarnik) ??? Ustron, czyli Okolice Cieszyna. Bo z kolei u mojej babci na mazowszy to byl pasztetnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 20.07.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Na polu świeci słonko, z dzieckiem też idzie się na polko, dziecko płakusia, je się weki (zgadnijcie jaką minę miała pani w piekarni jak maż zapytał czy są weki ), ręcznik wiesza się na koluszku, a jabłka obiera z łupy. To tak na szybko mi się przypomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 25.08.2006 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ostatnio szwagier przywiozl ze soba kodzidła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.08.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 ze co? kadzidla wiem co znaczy ale kodzidla? a ja jechalam niedawno na kecioku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 25.08.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 wskazowka: do dzieciecego lozeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.08.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 strzelam: dzwoneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts