frosch 20.06.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Łyżką. Co najwyzej byla drewniana. czyli warzecha a "klumpy"ci sie nie robily? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 frosch , to ja tyle lat zagęszczam sosy w błogiej nieświadomości że robię zaklepkę czlowiek sie uczy cale zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.06.2006 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Niedawno zaczalem przyswajac niemiecki i widze, jak duzo jest tez nalecialosci wlasnie w regionalizmach. Np. wspomniania bratrura (to chyba rura do pieczenia?), potem wasserwaga (poziomica) i chyba tez mesel (przecinak). I jakos tak mam wrazenie, ze na wsi mozna w polu (prawdziwym) ukopac kartofli (tez z niemieckiego), zawiezc to do miasta i sprzedawac jako ziemniaki A wracajac do Galicji - czesto po pracy moja zona mowi, ze sie ochodzila i orobila, a ja w tym samym czasie sie narobilem i nachodzilem. Na szczescie nie narzeka, ze sie opieprzalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 dobrze ze sie nie napieprzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.06.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 W Galicji jak się człowiek ochodzi , orobi to się musi po tym wszystkim okąpać ( moja mama mówi tak do dzisiaj , choć z rodzinnych stron wyjechała przeszło 40 lat temu ) . No i do dzisiaj nie lubi się spaźniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.06.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 dobrze ze sie nie napieprzasz o tym samym pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.06.2006 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 dobrze ze sie nie napieprzasz o tym samym pomyślałam Dobrze, ze mnie nie napieprza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.06.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 a wieczorem rozbieracie łózko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.06.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 dobrze ze sie nie napieprzasz o tym samym pomyślałam Dobrze, ze mnie nie napieprza No przecież napisałeś że się nie opieprzasz , więc nie ma powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.06.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 a wieczorem rozbieracie łózko? Nieeeee , łożko to my ścielimy ( tudzież rozścielamy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 napisal,ze sie opieprza,ale musi byc wyrozumiala,skoro go jeszcze nie wypieprzyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 a wieczorem rozbieracie łózko? nie ale skladamy je rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.06.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 napisal,ze sie opieprza,ale musi byc wyrozumiala,skoro go jeszcze nie wypieprzyla albo nie powiedziała jak jeden bardzo ważny polityk - spieprzaj dziadu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 20.06.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja mam taką przezabawną historię. Mój syn wrócił, że szkoły i opowiada co się tam wydarzyło, opowiada, opowiada. W pewnym momencie mówi coś takiego wiesz mój kolega mówi jakoś tak dziwnie i tu nastąpiła pałza bo nie mógł sobie przypomnieć myśli myśli ja w tym samym czasie usłyszałam jakąś ważną informację w radio i staram się usłyszeć jej treść. Rozmowa jaką toczył mój syn z pozostałymi domownikami była dość głośna więc ja nie mogłam usłyszeć i wykrzyknęłam „ cichojta” A mój syn oooooooo ! właśnie tak mówi kolega. Śmiechu było do wieczora. Od tamtej pory nie zdarza mi się już użyć podobnego słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 napisal,ze sie opieprza,ale musi byc wyrozumiala,skoro go jeszcze nie wypieprzyla albo nie powiedziała jak jeden bardzo ważny polityk - spieprzaj dziadu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.06.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 A kłuło Was kiedyś w śpikach ? Albo mieliście ogrochę ? W moich stronach ludzie miewają takie przypadłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Maxtorka...nie mam pojecia,z jakich powodow cierpia ludzie w twoich okolicach (z grochem to tylko wzdecia ) opowiem moja autentyczna historie z dziecinstwa: bedac dzieckiem w wieku przedszkolnym opowiadalam tacie jak to przyjechala do naszej dzielnicy jedna pani z zagranicy........tato pyta skad wiem,ze nie jest stad,wiec ja mu mowie,ze ona kupowala w sklepie oberibe a mowila na to tak zagranicznie........i nie potrafiam wypowiedziec tego trudnego obcego slowa....wiec mama podpowiedziala mi....kalarepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.06.2006 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja wieczorem rozbieram spanie... Za to moja zona ubiera buty!!! :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja wieczorem rozbieram spanie... Za to moja zona ubiera buty!!! :roll: spieprza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.06.2006 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja wieczorem rozbieram spanie... Za to moja zona ubiera buty!!! :roll: spieprza ? Nie, rano ubiera buty, jak juz sprzatne spanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts