danap 24.06.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 o!! to moze Wy mi pomożecie Pare lat temu uslyszalam zdanie w rodzaju "pójść na krepy" Od tamtego czasu probuje znalesc kogos kto bedzie w stanie wyjasnic mi co to sa te "krepy" moze ktos z Was wie? powiedziane bylo (tak mi sie wydaje) w kontekscie umowienia sie z kims na cos w rodzaju randki, (a moze tylko spotkania cos w stylu"pojdzmy na kawkę") ale nie jestem pewna ja znam tylko kreple, na śląsku to słyszałaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.06.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 nie, nie ne slasku ale byc moze byly to "kreple" (mi sie wydaje ze "krepy" ale to juz dawno bylo i moglam tez nie doslyszec) a te kreple to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.06.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 a te kreple to co? pączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.06.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Ale fajny watek, uśmiałam się.., a i parę chorwackich słówek było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.06.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 a te kreple to co? pączki o? to by nawet pasowało po 10 latach rozwiazala sie tajemnica prawie w piec minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.06.2006 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Sluchajcie, wykonawcy chca mi cos zrobic ze ściuków badz ciuków kartongipsowych. Zgadzać się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.06.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 a te kreple to co? pączki o? to by nawet pasowało po 10 latach rozwiazala sie tajemnica prawie w piec minut bo obracasz się, w nieodpowiednim towarzystwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.06.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ... gdzie kraina "podziemnych pomidorów" czyli Pyrlandia wiedzą wszyscy, ... ale ilu jeszcze mieszkańców posługuje sie poznańską gwarą ? ... dwie zagadki (nie dla poznaniaków oczywiście ) ... przetłumaczcie proszę: W antrejce na ryczce, stały pyry w tytce, przyszła niuda, spucła pyry, wef wymborku myła giry. Stary papudrok z czerwónym klubrem, niech se kalafe wypapro pudrem. pozdrawiam niezmiernie serdecznie w nagrodę będzie przepis na poznańskie plyndze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.06.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ... gdzie kraina "podziemnych pomidorów" czyli Pyrlandia wiedzą wszyscy, ... ale ilu jeszcze mieszkańców posługuje sie poznańską gwarą ? ... dwie zagadki (nie dla poznaniaków oczywiście ) ... przetłumaczcie proszę: W antrejce na ryczce, stały pyry w tytce, przyszła niuda, spucła pyry, wef wymborku myła giry. Stary papudrok z czerwónym klubrem, niech se kalafe wypapro pudrem. pozdrawiam niezmiernie serdecznie w nagrodę będzie przepis na poznańskie plyndze w przedpokoju na stoleczku staly ziemniaki w torebce przyszla xxxx,zrzucila ziemniaki w xxxx myla nogi stary xxxx z czerwonym nosem niech sobie xxxx wybrudzi pudrem x=nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.06.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Facet do kobiety - przed: "Lygej, byda dupił!" Po: "Zdupiej, byda lygoł!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 29.06.2006 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Facet do kobiety - przed: "Lygej, byda dupił!" Po: "Zdupiej, byda lygoł!" jeżeli to jest zagadka z serii co to oznacza to ja odpowiem: facet jest cham, a teksty tego typu mało wspólnego mają z urokliwą gwarą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 29.06.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 A ja mimo że z Pyrlandii to mam ostatonio zagwozdkę budowlaną - co to jest trympel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 29.06.2006 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ... gdzie kraina "podziemnych pomidorów" czyli Pyrlandia wiedzą wszyscy, ... ale ilu jeszcze mieszkańców posługuje sie poznańską gwarą ? ... dwie zagadki (nie dla poznaniaków oczywiście ) ... przetłumaczcie proszę: W antrejce na ryczce, stały pyry w tytce, przyszła niuda, spucła pyry, wef wymborku myła giry. Stary papudrok z czerwónym klubrem, niech se kalafe wypapro pudrem. pozdrawiam niezmiernie serdecznie w nagrodę będzie przepis na poznańskie plyndze w przedpokoju na stoleczku staly ziemniaki w torebce przyszla xxxx,zrzucila ziemniaki w xxxx myla nogi stary xxxx xxxxx z czerwonym nosem niech sobie xxxx wybrudzi pudrem x=nie wiem No to ja czekam jeszcze na przetlumaczenie tych xxxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 29.06.2006 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 A to chyba pytanie do Kaszubów: Co Welewetka dostała od stareszki? (miska peszki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.06.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ... gdzie kraina "podziemnych pomidorów" czyli Pyrlandia wiedzą wszyscy, ... ale ilu jeszcze mieszkańców posługuje sie poznańską gwarą ? ... dwie zagadki (nie dla poznaniaków oczywiście ) ... przetłumaczcie proszę: W antrejce na ryczce, stały pyry w tytce, przyszła niuda, spucła pyry, wef wymborku myła giry. Stary papudrok z czerwónym klubrem, niech se kalafe wypapro pudrem. pozdrawiam niezmiernie serdecznie w nagrodę będzie przepis na poznańskie plyndze w przedpokoju na stoleczku staly ziemniaki w torebce przyszla xxxx,zrzucila ziemniaki w xxxx myla nogi stary xxxx xxxxx z czerwonym nosem niech sobie xxxx wybrudzi pudrem x=nie wiem No to ja czekam jeszcze na przetlumaczenie tych xxxx. no nie wiem,mmmad pomoz mi,prosze cos mi sie niuda ze smiertka kojarzy a potem na bank jakis pijak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 29.06.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 i ja tez ubieram buty. A co można innego z nimi zrobić?? bo do tej pory wydawało mi się to bardzo oczywiste i poprawne buty mozna wzuć jeżeli dobrze napisałam albo zezuć ładnie brzmi zezuj buty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.06.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 i ja tez ubieram buty. A co można innego z nimi zrobić?? bo do tej pory wydawało mi się to bardzo oczywiste i poprawne buty mozna wzuć jeżeli dobrze napisałam albo zezuć ładnie brzmi zezuj buty! Buty można też obuć Idzie luty obuj buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 29.06.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Sluchajcie, wykonawcy chca mi cos zrobic ze ściuków badz ciuków kartongipsowych. Zgadzać się? Chyba Twoim fachowcom o stiuki chodzi Jeśli Ci się podobają to możesz sie zgodzić Gorzej jak by Cię chieli ciuknąć albo zaciukać Jeszcze mi się cosik przypomniało . U nas jak ktoś się czegoś boi to mówi - ale mam fefry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.06.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Facet do kobiety - przed: "Lygej, byda dupił!" Po: "Zdupiej, byda lygoł!" ah!!! no to sie nazywa "prawdziwy samiec" kto to spiewal: gdzie Ci mezczyzni..prawdziwi tacy..." ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.06.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Facet do kobiety - przed: "Lygej, byda dupił!" Po: "Zdupiej, byda lygoł!" ah!!! no to sie nazywa "prawdziwy samiec" kto to spiewal: gdzie Ci mezczyzni..prawdziwi tacy..." ???? to był zart ..myslałem ze wiecej osob bedzie psioczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts