frosch 30.06.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 A jak poznaniak powie o pociągu, który jedzie przez las i używa sygnału dźwiękowego ? A z tym nierozłącznie kojarzy mi się; Jak Ślązak powie - Kopalnia "Anna" znajduje się w Rybnickim Okręgu Węglowym / skrót/? No i sławne - w przedpokoju na kredensie stoi pełna szklanka herbaty? Gruba Ana lezy w ROWie. W antryju na byfyju stoi pelno szklonka tyju. szolka* stoi tyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 30.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 A propos plendzy, plyndzy to u mnie się je jada na słodko z dżemem lub cukrem. A i budowlane - fachowcy mają lałbzege, waserwage i robią szychty U nas to sa chyba plince. Waserwaga - poziomica, a te pozostale? u nas szychta to dniowka a w Pyrlandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 30.06.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 A propos plendzy, plyndzy to u mnie się je jada na słodko z dżemem lub cukrem. A i budowlane - fachowcy mają lałbzege, waserwage i robią szychty U nas to sa chyba plince. Waserwaga - poziomica, a te pozostale? u nas szychta to dniowka a w Pyrlandii? Właśnie wczoraj oświecili mnie fachowcy że szychta to warstwa cegieł. A i lałbzega to chyba hebel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 30.06.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 A propos plendzy, plyndzy to u mnie się je jada na słodko z dżemem lub cukrem. A i budowlane - fachowcy mają lałbzege, waserwage i robią szychty U nas to sa chyba plince. Waserwaga - poziomica, a te pozostale? u nas szychta to dniowka a w Pyrlandii? Właśnie wczoraj oświecili mnie fachowcy że szychta to warstwa cegieł. A i lałbzega to chyba hebel moze robia te warstwe przez cala szychte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosia 30.06.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 U nas w lodzkim na pilke do ciecia mowilo sie laubzega I jeszcze zagadka budowlana: jak Slazak powie o mezu Anny, ktory robi wykop pod fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mifim 30.06.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 A do ciasta na plyndze koniecznie jeszcze trzeba utrzeć cebulę. I najlepsze są smażone na smoloszku, a nie na oliwie. A ja je najbardziej lubie posypane cukrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.07.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 U nas w lodzkim na pilke do ciecia mowilo sie laubzega I jeszcze zagadka budowlana: jak Slazak powie o mezu Anny, ktory robi wykop pod fundamenty? ... laubzyga to w moim fyrtlu również cienka piłka do wyrzynania A do ciasta na plyndze koniecznie jeszcze trzeba utrzeć cebulę. I najlepsze są smażone na smoloszku, a nie na oliwie. A ja je najbardziej lubie posypane cukrem. ... aaaa ... cebula, czosneczek lubo tyż troche miałko zmelonygu szpeku to już dodatki ... w zależności z czym plyndze majom być na kuńcu ... ażeby ... na smaloszku tyż baaardzo dobre pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.07.2006 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Co to szpek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.07.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Co to szpek? gamoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.07.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Co to szpek? gamoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 11.07.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 szpek czyli słonina oj, kultowych seriali się nie ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.07.2006 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 szpek czyli słonina oj, kultowych seriali się nie ogląda Myslalem, ze szpek to gamon, a to jednak bylo o mnie . Z polskich seriali ostatnio ogladam tylko Magde M. - bo musze :evil: evil: :evil: :x :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 11.07.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 o!! to moze Wy mi pomożecie Pare lat temu uslyszalam zdanie w rodzaju "pójść na krepy" Od tamtego czasu probuje znalesc kogos kto bedzie w stanie wyjasnic mi co to sa te "krepy" moze ktos z Was wie? powiedziane bylo (tak mi sie wydaje) w kontekscie umowienia sie z kims na cos w rodzaju randki, (a moze tylko spotkania cos w stylu"pojdzmy na kawkę") ale nie jestem pewna ja znam tylko kreple, na śląsku to słyszałaś?? krepy to takie francuskie naleśniki o średnicy około 40 cm najczęściej z gryczanej mąki i nadziewane różnościami, na słono i na słodko pyyyyyszne pieczone są nie na patelni tylko na takin specjalnym okrągłym blacie. Zajadałam się nimi we Francji ale i w Krakowie jest obok Kościoła Mariackiego taka przytulna "krepodajnia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 11.07.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 szpek czyli słonina oj, kultowych seriali się nie ogląda Myslalem, ze szpek to gamon, a to jednak bylo o mnie . Z polskich seriali ostatnio ogladam tylko Magde M. - bo musze :evil: evil: :evil: :x :x nie lubisz Magdy M? a szpekiem częstował Gustik Kucharza - w jakim serialu się pewnie domyślasz, choć może ze względu na młody wiek możesz go nie pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.07.2006 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 a szpekiem częstował Gustik Grzesia - w jakim serialu się pewnie domyślasz, choć może ze względu na młody wiek możesz go nie pamiętać Eeee... szpeku nie pamietam. Ale zawsze chcialem miec wlasne T-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 11.07.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.07.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 szpek czyli słonina oj, kultowych seriali się nie ogląda Myslalem, ze szpek to gamon, a to jednak bylo o mnie . Z polskich seriali ostatnio ogladam tylko Magde M. - bo musze :evil: evil: :evil: :x :x Powiem to twojej żonie i znowu będziesz miał post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.07.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 a szpekiem częstował Gustik Grzesia - w jakim serialu się pewnie domyślasz, choć może ze względu na młody wiek możesz go nie pamiętać Ten serial jest teraz zakazany , jako niepoprawny historycznie Wiec uwazaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 11.07.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 e tam, zakazali też kapitana Klosa a onegdaj na dwójce leciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.07.2006 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 szpek czyli słonina oj, kultowych seriali się nie ogląda Myslalem, ze szpek to gamon, a to jednak bylo o mnie . Z polskich seriali ostatnio ogladam tylko Magde M. - bo musze :evil: evil: :evil: :x :x Powiem to twojej żonie i znowu będziesz miał post Ja mam post jak ona to oglada. Stad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts