Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Straszne!!!!!!!

martadela

Recommended Posts

Tu bardziej chodzi o uświadomienie, że takie rzeczy się dzieją. W cywilizowanym podobno świecie. Można w jakimś minimalnym stopniu nie przyczyniać się do tego procederu, np. nie nosząc futer, ze skórami gorzej (nie noszę ubrań, ale buty niestety tak).

Tak a propos to ostatnio zastanawiałam się czy koszulka mojego 5-latka wyprodukowana w Bangladeszu dla H&M nie była przypadkiem szyta przez jego rówieśnicę. :roll:

Tu bardziej chodzi o uświadomienie, że takie rzeczy się dzieją. W cywilizowanym podobno świecie. Można w jakimś minimalnym stopniu nie przyczyniać się do tego procederu, np. nie nosząc futer, ze skórami gorzej (nie noszę ubrań, ale buty niestety tak).

Jesli juz to konsekwencja - nie nosze ubran aby zaprotestowac to takze nie nosze skorzanych rzeczy, nie jem miesa itp.

Tylko przeciw czemu to protest? przeciw katowaniu zwierzat? bo mi wygląda na prostest przeciw wogole wykorzystywaniu zwierząt do wlasnych zywieniowych jak i odziezowych celow.

A taki ptak drapiezny - porywa i zjada lisa rozszarpujac go na strzepy,lis - zjada kure -a ta kura meki przezywa bedac zjadana. A taka kura glizde zjada , glizda tez meki przezywa.

A my mamy jesc same warzywka?

No przeciez tak natura nas stworzyla, tylko sek w tym ze my myslimy główką i powinnismy zachowac humanitarny sposob pozyskiwania pozywienia.

Ale zeby wogole nie jesc miesa bo krowa czy kura cierpi - no po to je hodujemy w koncu. Bez czlowieka by nie przezyly długo.

Mufka - nie wiedziałam że jestes wegetarianka.

Ja ostatni tez - ale nie bo zwierzakow mi zal, tylko jakos mam dosc miesa :lol:

kofi - ja mysle ze dobrze kazdy wie ze okrucienstwa wzgledem zwierzat sa, i co nam da jeszcze ogladanie takich filmów? depresje? katowanie siebie psychicznie?

I tak psychoza opanowala swiat, ludzie do psychiatrow coraz czesciej trafiaja , po co sie jeszcze dołować.

Co da ogladanie i pisanie - to straszne! to okropne!jak mozna! co to da?...

Co innego jesli ktos ma jakies mozliwosci przeciwdzialania czynnego a nie biernego ....

Morderstwa okrutne tez istnieja - i co mam siasc i ogladnac sobie takowe zeby byc swiadoma jacy sa mordercy? samobojca psychiczny oglada takie rzeczy.

Jesli juz to konsekwencja - nie nosze ubran aby zaprotestowac to takze nie nosze skorzanych rzeczy, nie jem miesa itp.

Tylko przeciw czemu to protest? przeciw katowaniu zwierzat? bo mi wygląda na prostest przeciw wogole wykorzystywaniu zwierząt do wlasnych zywieniowych jak i odziezowych celow.

A taki ptak drapiezny - porywa i zjada lisa rozszarpujac go na strzepy,lis - zjada kure -a ta kura meki przezywa bedac zjadana. A taka kura glizde zjada , glizda tez meki przezywa.

A my mamy jesc same warzywka?

No, ja akurat jem. Może nie same, ale mięsa nie. I prawie wszyscy u mnie w domu.

martadela dzieki za info

Powiem szczerze - NIE ROZUMIEM (i nawet sie nie bede starac) jak do ciezkiej cholery , osobnik rasy "ludzkiej" moze miec taka psychike (nieczułą? zubozala? bez myslna? - nie wiem) ze jest w stanie to zrobic . I traktowaz zywe . czujace i cierpiace zwietrze w taki sposb?

Nie wiem - z tym sie trzeba urodzic czy przychodzi z czasem? :-? Bo to wykracza poza moja zdolnosc pojmowania. :-?

Dokładnie. Wczoraj jak obejrzałam ten film byłam w takim szoku, że nie mogłam zasnšć. Cały czas rozmyœlajšc kim sš ludzie ktorzy sš zdolni to czegoœ takiego. To okrutne! Po prostu brak mi słów.