Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wszyscy jesteśmy jeleniami!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem czy doczytaliście. Jest projekt ustawy ( i pewnie przejdzie) aby w przypadku sprzedaży nieruchomości wybudowanej po 1.01.2007r. płacić 19% podatek dochodowy od różnicy między ceną sprzedaży, a wartością zakupu lub budowy nieruchomości. Jak myślicie, na podstawie czego ustalać będą wartość "pierwotną" w przypadku budowy? Proponuję już teraz zbierać F-ry na co tylko możliwe.

ja mysle ze zostanie ustalona cena za 1 m2 w danej okolicy przy danym wyposazeniu i z tego beda liczyc wartosci albo rzeczoznawca bedzie musial wycenic koszt materialow i robocizny w przypadku nie posiadania faktur na poszczegolne etapy czy tez materialy

bo np jak ktos budowal wlasnorecznie to faktur na robicizna nei ma prawda?

a tak na marginesie to gdzies trzeba znalezc pieniadze na rozmaite obietnice od becikowego do gornikow i lekarzy wiec probuje sie drenowac kieszenie jak najwiekszej rzeszy podatnikow

Brachol w sprawie lekarzy rozmawiałem wczoraj z ksiegową pewnego szpitala. Rzad obiecał podwyzki (od tego miesiąca) lekarzom nie zmieniając kontraktów szpitali. Więc jak narazie rząd jest super bo dał podwyżki tylko nie powiedział skąd szpital ma wziąść kasę.

A jesli chodzi o górników to dzisiaj czytałem ( chyba w wyborczej) że jest podobnie. Kopalnie całośc zyskow przeznaczyły na spłate długów i nie mają kasy na premie dla górników. Jest pomysł zeby sprzedawać majątek, tylko po to zeby nie było kolejnego strajku.....

ja mysle ze zostanie ustalona cena za 1 m2 w danej okolicy przy danym wyposazeniu i z tego beda liczyc wartosci albo rzeczoznawca bedzie musial wycenic koszt materialow i robocizny w przypadku nie posiadania faktur na poszczegolne etapy czy tez materialy

bo np jak ktos budowal wlasnorecznie to faktur na robicizna nei ma prawda?

a tak na marginesie to gdzies trzeba znalezc pieniadze na rozmaite obietnice od becikowego do gornikow i lekarzy wiec probuje sie drenowac kieszenie jak najwiekszej rzeszy podatnikow

Trzeba zabrać,żeby móc troche oddać i pochwalić się sukcesem!

Tak swoją drogą nie ma takich pieniedzy jakich nie wchlonąłby system opieki zdrowotnej.Zwłaszcza tak fatalnie zarzadzany....Co do górników to wszyscy wiedzą.

O następny się odezwał że budowlańcy za dużo zarabiają. Co Cię powstrzymuje żeby zostać jednym z nich - na pomocnika wielkich kwalifikacji nie trzeba mieć. Ale nie sądze żebyś dostał więcej niż 5 PLN / h. Może jako dobry majster? Ale dlaczego fachowiec jeśli jest dobry i wie że jest dobry to ma się cenić tanio? Jakoś prawnikowi czy lekarzowi do głowy by to nie przyszło, a majster to co ma robić za 1000 PLN miesiąć? I to jeszcze cały dzień pod chmurką, upał czy deszcz, śpi nie wiadomo w jakich warunkach, pracuje po 12 godzin na dobe, żywi się konserwami, siedzi poza domem cały tydzień. Prosta zasada: bierze taką cenę za usługi jaką może uzyskać - po co ma brać taniej i pracować charytatywnie? Życzę sobie żeby budowlańcy w tym kraju zarabiali 10 tysięcy na miesiąc, bo w takich warunkach moja pensja też będzie lepsza.

rg