sSiwy12 21.06.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Słynne stwierdzenie: ".... bo trzeba być fachowcem, a nie być wykształconym...." - z tym, że dzisiaj jest ono bardziej adekwatne i jedno nie wyklucza drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.06.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Brachol a z kim oni podpisuja zaniżone Faktury żeby nie wykazywać dochodu i nie płacić VAT jak nie z nami ? swieta prawda wiekszosc z nas woli kupic cos czy tez zaplacic za usluge nei placac vatu a przez to wykonawce/sprzedawca nie placi podatku dochodowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.06.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Nie wiem czy doczytaliście. Jest projekt ustawy ( i pewnie przejdzie) aby w przypadku sprzedaży nieruchomości wybudowanej po 1.01.2007r. płacić 19% podatek dochodowy od różnicy między ceną sprzedaży, a wartością zakupu lub budowy nieruchomości. Jak myślicie, na podstawie czego ustalać będą wartość "pierwotną" w przypadku budowy? Proponuję już teraz zbierać F-ry na co tylko możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 21.06.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Myśle ,że powołają specjalny urząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.06.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 ja mysle ze zostanie ustalona cena za 1 m2 w danej okolicy przy danym wyposazeniu i z tego beda liczyc wartosci albo rzeczoznawca bedzie musial wycenic koszt materialow i robocizny w przypadku nie posiadania faktur na poszczegolne etapy czy tez materialybo np jak ktos budowal wlasnorecznie to faktur na robicizna nei ma prawda?a tak na marginesie to gdzies trzeba znalezc pieniadze na rozmaite obietnice od becikowego do gornikow i lekarzy wiec probuje sie drenowac kieszenie jak najwiekszej rzeszy podatnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 21.06.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Brachol w sprawie lekarzy rozmawiałem wczoraj z ksiegową pewnego szpitala. Rzad obiecał podwyzki (od tego miesiąca) lekarzom nie zmieniając kontraktów szpitali. Więc jak narazie rząd jest super bo dał podwyżki tylko nie powiedział skąd szpital ma wziąść kasę.A jesli chodzi o górników to dzisiaj czytałem ( chyba w wyborczej) że jest podobnie. Kopalnie całośc zyskow przeznaczyły na spłate długów i nie mają kasy na premie dla górników. Jest pomysł zeby sprzedawać majątek, tylko po to zeby nie było kolejnego strajku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 21.06.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 ja mysle ze zostanie ustalona cena za 1 m2 w danej okolicy przy danym wyposazeniu i z tego beda liczyc wartosci albo rzeczoznawca bedzie musial wycenic koszt materialow i robocizny w przypadku nie posiadania faktur na poszczegolne etapy czy tez materialy bo np jak ktos budowal wlasnorecznie to faktur na robicizna nei ma prawda? a tak na marginesie to gdzies trzeba znalezc pieniadze na rozmaite obietnice od becikowego do gornikow i lekarzy wiec probuje sie drenowac kieszenie jak najwiekszej rzeszy podatnikow Trzeba zabrać,żeby móc troche oddać i pochwalić się sukcesem! Tak swoją drogą nie ma takich pieniedzy jakich nie wchlonąłby system opieki zdrowotnej.Zwłaszcza tak fatalnie zarzadzany....Co do górników to wszyscy wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 21.06.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Uważam, że dwa lata prowadzenia własnej działalności powinny być w Polsce obowiązkowe jak ukończenie szkoły podstawowej. Szczególnie dla pracowników administracyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.06.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.06.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 "Wszyscy jesteśmy jeleniami..."? Ty patrz, a ja myślałem, że te rogi to od tego że mnie żonka zdradza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg7 21.06.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 O następny się odezwał że budowlańcy za dużo zarabiają. Co Cię powstrzymuje żeby zostać jednym z nich - na pomocnika wielkich kwalifikacji nie trzeba mieć. Ale nie sądze żebyś dostał więcej niż 5 PLN / h. Może jako dobry majster? Ale dlaczego fachowiec jeśli jest dobry i wie że jest dobry to ma się cenić tanio? Jakoś prawnikowi czy lekarzowi do głowy by to nie przyszło, a majster to co ma robić za 1000 PLN miesiąć? I to jeszcze cały dzień pod chmurką, upał czy deszcz, śpi nie wiadomo w jakich warunkach, pracuje po 12 godzin na dobe, żywi się konserwami, siedzi poza domem cały tydzień. Prosta zasada: bierze taką cenę za usługi jaką może uzyskać - po co ma brać taniej i pracować charytatywnie? Życzę sobie żeby budowlańcy w tym kraju zarabiali 10 tysięcy na miesiąc, bo w takich warunkach moja pensja też będzie lepsza.rg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 21.06.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 popieram.dobra kasa za dobrą usługę.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts